S.T.H.L.M

Måndag 4.15:  Bebis vaknar pga att vi glömt fälla ner persiennerna. Tvärpigg och kryper runt i sängen på jakt efter sladdarna till sänglamporna. Vad göra? "Äh vi kliver upp och åker tidigare", var Jimmys förslag. Så istället för att åka klockan 8 som planerat, åkte vi 5.25. Vansinne! Vi var som två små barn dagen innan julafton.

När vi kom fram gick vi på Globen shopping och kikade ett par timmar innan det var incheckning på hotellet. Sen bar det av till Skansen. Vädret var helt underbart så att bara sitta på hotellet var uteslutet.

  




Tisdag: Heldag på Gröna Lund! Återigen blev man som ett litet barn och ville åka allt på en gång! Av hänsyn till Jimmy som var med bebis, så var jag tvungen att lugna ner mig en aning. Man ska inte ha med sig karlar och småbarn dit. Medans jag och sonen åkte karuseller gick de omkring och vann nallar på lotterier.

Jag bestämde en åkdejt med Ullis och hennes sällskap, (visst är det rätt otroligt att man planerar in samma dag på Grönan utan att veta om att den andra ens ska till Stockholm?) men hon var skeptisk till Fritt fall. Fast särskilt svårövertalad var hon inte. Hon skulle åka med mig och sin 14-åriga son Marcus och hans pappa, om vi sen gick spökhuset. Njaaaa, sa jag och Marcus...men till slut lovade vi tyvärr. Fritt fall var precis lika underbart som jag kom ihåg det. Och dessvärre var spökhuset lika läskigt också. Jag blev jagad av ett spöke som hade gett sig fan på att ta mig. Varför jag? Ja här finns en utförligare beskrivning på vad som hände. De är inte kloka helt enkelt.

  




   





Ps...lika bra att erkänna det. Jag och sonen tog nödutgången på i spökhuset. Hade jag inte gjort det är jag säker på att de hade ätit upp oss.

Onsdag: Hotellfrukost och städning av rummet. Jag är sanslös...jag vet. Jimmy tyckte att jag skulle fråga om jag fick låna skurmopp också. Jag plockade ju bara undan lite:) Sen en sväng på stan, men det var alldeles för varmt för att det skulle vara roligt. Våran första anhalt var förstås BR leksaker...vilka är där tror ni? Jo precis...Ullis med familj. Hur stor är chansen??
Efter en lååååång bilresa hem fick vi äntligen kasta oss i poolen. Ungarna har varit helt fantastiska i Stockholm, så kanske, kanske att de får följa med nästa år också :D

Tack Jimmy för att du är så underbar och tar med din familj på roligheter!


Detta blir det sista jag skriver...

...innan jag åker till Stockholm. Har egentligen inte så mycket att tillföra. Hjärnan har förmodligen kokat bort totalt i värmen.

Våran helg har varit lite småtråkig, ja först och främst så är det ju så förbannat varmt så det går inte att vara ute. Sen så har sonen varit i farmor och farfars stuga i fjällen, då är familjen bara halv och Prinsessan ropar konstant KA-KA eller KE-KE. Men idag kommer han hem och då blir allt perfekt igen!

I fredags kom Ann-Helen på besök, hon hade med sig en stor, rosa kanin till Prinsessan. Hon älskar kaniner. Det är nåt älskvärt över deras långa öron som man kan stoppa in bakom tutten och snusa på. Men det jag undrar är...

Varför är de flesta gosedjurskaninerna ROSA?!! Nån som sett en rosa kanin nån gång?

Nej nu är det tvättupphängning som står på schemat...sen packning. Imorgon checkar vi in på hotellet på Globen och på tisdag blir det galet roligt på Gröna Lund. Jag har blivit lovad att få köpa eget åkband och Jimmy ska ta hand om Prinsessan medans jag åker Fritt Fall och alla andra roliga karuseller. *Lycka!!*


Prinsessor och pappor i poolen

Idag har det varit varmt! Jag har badat i poolen, men det hamnade tyvärr inte på bild;) Den lilla tjejen med en massa hår är Jimmys lilla kusin, han har massor med såna småkusiner. Fast officiellt är det de två tjejerna som är kusiner.





Storebror, lillebror och lillasyster

Har nog glömt att berätta om när sonens lillebror skulle sova hos oss igår...för att göra en lång historia kort, ja halvkort:

Allt var jättebra, de lekte och hade roligt. Sonen var en exemplarisk storebror och jag är sååå stolt! Hur som helst så började lillebror helt plötsligt skrika, han var hysterisk och sa att han hade ont i magen. Hemlängtan tänkte jag, men det stämde inte direkt heller för han hade verkligen sett fram emot att få vara med brorsan. Vi skjutsade hem honom för säkerhets skull...i Skönviksbacken börjar han kaskadspy! Med tanke på att vi skulle ända til Naxta så såg det inte så ljust ut. Lillstackarn stortjöt, bebis som satt i mitten började tjuta. Detta resulterade i att även storebror började tjuta. 
Ja, behöver jag säga att vi städade bilen halva natten?
 
Allt gick bra till slut, han kräktes inget mer efter det. Förmodligen nån form av allergi eller överkänslighet.


Så här söta var de iallafall innan det där hemska inträffade.


Storebror och Prinsessan


Mammas bästisar!


Tips?

Nån som har nåt bra tips på billigt och bra boende i Stockholm? Vi har kollat upp både lyxiga hotell, båtar och fängelser. Men det är inte lätt att veta vad som är bra boende med småbarn. Snart blir jag tokig och tar med mig ett tvåmans-tält till Fläsian istället.

Idag har vi namnsdag här hemma igen

Jag och Prinsessan har namnsdag- Kristin.  Hon hade även namnsdag i söndags, känns som att hon har namnsdag var och varannan dag. Men så är det när mamma och pappa är inspirerade av  Pippi Långstrump.

Men det jag tänkte skriva var egentligen...TACK för era kommentarer. Ni är så gulliga och underbara och gör mig alldeles varm i själen.

Födelsedag

Idag fyller min pappa 65 år.

Jag har inte träffat honom sen den 13 juni, då endast i nån minut. Vi stannade till på byn för att han skulle få se sitt barnbarn för första gången. Före det så var det i september när min Mamma begravdes. När hon dog upplöstes de sista banden inom vår familj.

Ingen kan förstå, eller ens försöka förstå hur det känns att inte ha några föräldrar eller syskon. Alla bara tar för givet att de alltid finns där. Ingen kan förstå det stora, tomma gapande hålet  i hjärtat. Ingen att jämföra sina egna brister, talanger och utseende med. Ingen som kan hjälpa en när man verkligen behöver det. Man blir sig aldrig lik efter förlusten och man värderar definitivt saker annorlunda. Jag har aldrig fått saker serverade på silverfat, alltid fått klara mig själv utan deras ekonomiska hjälp. Jag har aldrig fått dyrare saker, t ex möbler jag behövt eller körkort. Men även utan dessa saker så var det trygghet.

Jag är så otroligt glad att jag har min egen familj att dela livet med...
Tack Jimmy, Kim och Luna för att ni är min familj! ♥

Så mycket att göra, men så lite tid

Hur ska man hinna med sig? Hur underbart vore det inte med 10-12 timmar till per dygn? Jimmy har semester, vilket innebär att allt ska fixas under de här veckorna. Samtidigt som vi renoverar lite här och gräver lite där, ska man hinna med allt annat. Umgås, sola, bada(?) och njuta av sommaren.

Vi har också lite smått börjat smida semesterplaner, kollar upp lite priser och så. Imorgon kommer sonens lillebror...oj va konstigt det där lät...de har samma pappa. Casper ska komma och stanna över natten *roligt*....

Nej nu ska jag skicka ut Jimmy i trädgården igen, semestern vara bara några veckor till:))

Puss på er!

Naiva jag

Idag är jag trött. Igår/i natt var jag pigg. I natt/imorse kräktes jag till följd av alltför många likör 43 med mjölk. Borde ha fortsatt dricka med sugrör. Fast det var trevligt. Vi hade planerat med grannarna redan förra helgen så det var efterlängtat att bara få sitta ute och njuta av sommaren med en kall drink. Det var ingen röjarfest för alla har ju barn, bara sådär lagomt vuxet och trevligt. Tycker det är skönt att man kan göra saker utan att skaffa barnvakt som man alltid gjorde när man var yngre.



S e n    s å   ä r    j a g   s å    f r u k t a n s v ä r t   l e s s   p å   a l l   d u b b e l m o r a l. . .
F o l k   s o m   s ä g e r   e n   s a k ,   m e n   g ö r   e n    a n n a n .


Kate Perry- I kissed a girl


Sjuka värld

En person som kallar sig konstnär, vid namn Guillermo Vargas Habacus fångade en hund, band fast den i ett galleri och uppmanade alla besökare att inte mata hunden. Dessa ryggradslösa människor gjorde som de blev tillsagda och mitt framför ögonen på dem svalt hunden ihjäl. Vad är det för fel på mänskligheten??
Ps. Känsliga personer varmas. Detta får dig att må riktigt illa.


Gatufest

Jag har fått en del bilder mailade till mig, bl a från gatufesten. Vissa av bilderna är alldeles för otäcka för er känsliga läsare. Här kommer dock ett par ofarliga.


Ser ni vad vi har i glasen?


Just det! Självlysande snopp-sugrör :D (Om nån av er känner igen blondinen så kan det bero på att hon hållt er i handen under en förlossning)




Hmm, hur tänkte fotograferskan här?


9 månader!

Nu har min bebis (jaaa, hon är fortfarande en bebis), snart varit ute hos oss i stora världen lika länge som hon låg i tryggheten och värmen i magen. Helt ofattbart. En annan sak som också är ofattbar är varför hon kryper bakåt!?! Snacka om oförutsägbar!

MEN...det som är mest ofattbart är detta!!!


Inspektion av innehållet...hmmm, nä det är inte vatten.


Okej, jag testar väl då...för sjuttielfte gången. Och ja, det funkade! Så nu dricker min bebis välling!

Lucky me

Det har skett ett mindre mirakel.

Askungen på gatufesten

Kvällen igår vart enormt lyckad, alltifrån sällskap till väder och dryck var kanon! Kvällen startade hemma på baksidan med cider vid 16-tiden. Liiiite väl tidigt med facit i hand. Sedan begav vi ( =jag, Ann-Helen, Linda, Kim och Anne) oss in till staden och parkerade rumporna vid å-kanten. Glodde på folk, drack cider med snoppsugrör, åt langos och surrade en massa skit.

Efter ett antal timmar begav vi oss ut på jakt efter tältet där No Comments spelade. Var totalt fel ute, men till slut hittade vi. Var precis på väg att börja klättra upp på bordet när jag började må illa. Så Askungen tog en taxi hem 23.30 (!!) och kröp ner i sängen. Fick dock gå ner och lägga mig på soffan efter halva natten när bebis fick för sig att hon skulle äta, men det gick ju inte. Har sovit i omgångar idag och är såååå seg och trött. Man är alltså ingen ungdom längre...? Så nu undrar jag...har jag under gårdagen lovat att jag ska på divese tillställningar med alkohol?



Ann-Helen i sin nya fina klänning.



Så här glada var vi innan vi åkte på äventyr.

Ny dag

Som ni ser så överlevde jag gårdagens sjukhusbesök. Det var ju som sagt inget större ingrepp och det tog ca 20 minuter inklusive bedövning och av-och påklädning. Men det är aldrig roligt att ha obehöriga petandes i de regionerna. Förhoppningsvis har min läkare petat klart där nu= inget mer petande för någon!

Jag mår superbra och har bara lite ont i magen då och då. Jag kanske kan dansa på borden ikväll ändå...? Neee, det är kanske dumt att utmana ödet. Så om nån ser mig på ett bord, snälla! Plocka ner mig.

Ska iaf bli trevligt att få lämna hemmet för en kväll utan barn, och bara vara Anki. Umgås och slippa tänka på hungriga magar och tunga blöjor. Bara få tänka på sig själv för ett par timmar.

1 juli

Så är det idag då. Önskar just nu att det var imorgon istället, för idag är det ju det där hemska sjukhusbesöket. Men det går säkert bra, man ska inte oroa sig över saker som man inte kan påverka. Får se hur pass partyvänlig jag är imorgon när det är gatufestdags. Lär ju inte bli nån dans på borden för det får jag tyvärr inte då, men det kanske jag är för gammal för ändå...?


RSS 2.0