Nermald i diket

Vaknade smått panikslagen för ca en timme sen. Vet inte vad som var värst med drömmen egentligen.

Jag och två till, blev jagade på en mörk landsväg av ett par (som vi trodde var en gammal tant och farbror), när jag vände mig om såg jag bara siluetterna av dem. Tror att de hade 1800-talskläder på sig också. (Detta är nog en störning från utbildn.historian som jag läst). Men hur som helst så var de inte gamla och stela, de hade en jäkla fart i benen och sprang in i skogen, sen helt plötsligt så var de framför oss. De dödade mig.

Trodde de ja! Jag blev nermald (?) i ett dike, men sen klättrade jag upp några dagar senare. Ingen visste att jag levde så jag begav mig hemöver, hittade min mobil (som tydligen också legat i diket) och kom fan inte ihåg hur den funkade! Till slut lyckades jag manuellt knappa in ett nummer, fick aldrig fram telefonboken...

060-576537

Lite dumt att den person jag väljer att ringa först av alla och berätta att jag lever, är min Mamma som är död.

Nu blir det myyys hela helgen! På måndag är mor/dotter-symbiosen definitivt ett avslutat kapitel, då börjar vackerdockan på dagis!

Seven Pounds

Såg Seven Pounds förut. Antagligen har pluggandet gjort mig känslomässigt störd och känslokall, för jag blev inte det minsta blöt i ögat. Nu ska jag ta en natts välförtjänt vila och ladda om batterierna inför morgondagen.

Bak o fram, upp o ner

Igår hade jag besöksrekord. Bara sådär liksom. Idag har jag mensvärk.

Det här med att plugga på distans kommer nog att knäcka mig, somliga har problem pga bristande självdisciplin. Men vad gör man om man har för mycket självdisciplin? Detta borde ju inte vara ett problem. Jag har sjukt många böcker att läsa. Måååånga tusen sidor. Jag vill göra allt på en gång!! Problemet är att mitt liv nu har hamnat på is, det är bara skolan som existerar. Borde kanske ta och göra upp ett schema. Fast då får jag väl för mig att göra revolt och skolka.

Jag måste sluta ta mig själv på så stort allvar. Ingen annan gör ju det. Jimmy t ex, skrattar åt mig och frågar om jag är muslim, när jag skriver bakifrån och fram i blocket. Varför gör jag så?

Utmaning!

Utmanad av en tidernas kanske bästa bloggerska!

10 Första

Första bästa kompis - Det borde nog vara Maria Mäntynen, men jag var knappast hennes bästis.

Första bil - Kanske nån gammal amazon eller saab som pappa tyckte att JAG skulle äga. Ja, på papparet då.

Första kärlek - Jimmy I guess. I femman.

Första husdjur - Den bruna dvärgpudeln Kurt. Bedårande.

Första semester - Troligtvis i nån skog med våran husvagn. Kul barndom.

Första jobb - Har aldrig jobbat.

Första köpta skiva - Red Hot Chili Peppers

Första piercing - Näsan

Första konsert -Europe nån gång i slutet på 80-talet eller början på 90. Allt är en enda röra.

8 senaste

Senaste alkoholdrycken - Lakritsshot hos svärmor på hennes födelsedagskalas förra helgen.

Senaste bilfärd - Hem från biblioteket idag, fick dock gå halva vägen.

Senaste filmen du såg - The curios case of Benjamin Button.

Senast ringda telefonsamtal - CSN=mongon!!!

Senaste bubbelbadet - Bubbel? Som i bubbelpool eller bubblor? Ingen aning.

Senast spelade CD-skiva - Det är förmodligen en skiva med barnsånger.

Senaste gången du grät - När jag såg en viss film för ett par dagar sen.

Senaste måltiden - smörgåsrån.

6 har du någonsin

Dejtat en av dina bästa kompisar - Neeeee.

Blivit arresterad - Inte det heller.

Blivit kär vid första ögonkastet - Japp!

Fastnat med blicken i någons urringning - Bröst fascinerar inte mig.

Sagt att du älskar någon utan att mena det - Förmodligen, jag ljuger rätt ofta.

Busringt till någon - Oh jaaa! Fast det var roligare innan nummerpresentatören uppfanns.

7 saker du har på dig

1. Svarta mysbyxor.
2. Svart linne
3. Svarta trosor
4. Svart bh
5. Svart tunika, eller nåt!!?
6. Svart hårsnodd
7.

6 saker du har gjort idag

1. Sovit
2. Varit på bibblan
3. LÄST!
4. Bytt blöjor
5. Lekt
6. Ringt CSN. Nämnde jag att de är mongon?

5 favoritsaker utan rangordning

1. Familjen
2. Daim-cappucino
3. Ajax
4. Jimmys plånbok
5. Mörkgröna Extra, tuggummin ni vet.

4 personer du kan berätta allt för

?
?
?
?

3 val

Blått eller rött? Rött

Sommar eller vinter? Sommar

Choklad eller chips? Både och, helst samtidigt.

2 saker att göra innan du dör

1. Resa
2. Ta körkort kanske?

1 sak du ångrar

Egentligen ingenting. Egentligen.

4 personer du vill ska göra samma blogginlägg

Ullis
Erik
Sofie
JennyG

What!!?

Sitter och läser inför kommande tenta, och är nånstans runt 1800-talet i "Läraryrkets framväxt".
"Om man inte dög till annat" kunde man alltid bli lärare. Detta verkar vara nåt som hållt i sig ända till 2000-talet. På en föreläsning i veckan, får vi frågan om vad som skulle kunnat vara anledningen till att folk utvandrade från Sverige på 1940-talet. En väldigt smart tjej svarar då: "Men det var väl nån förintelse då?" Nämen säger du det?!! Ibland skäms man verkligen över att vara människa.

Så. Det var bara de jag ville berätta. Åter till studierna.


My gosh!

Det är jobbigt att vara student. Först och främst så är det grymt jobbigt att ta in all information och försöka lära sig saker. Men idag har det varit liiite värre än vanligt. Det började med att Sofie kastade ett glas vatten över mig när vi åt lunch. Det var garanterat inte meningen, men det blev lite jobbigt när det såg om som att jag inte hunnit till toaletten i tid. Som avslutning på vår skoldag smet vi iväg lite tidigare, tanken var såklart att vi skulle få komma hem tidigare...när vi kommer till parkeringen så har nån dum jävla kärring parkerat in oss! Vi (läs Jimmy) kollade upp bilnummer och slog upp namnet på hitta.se. Efter många om och men så slutade människan att trycka bort Sofie och kom till parkeringen. Såg precis ut som en kvinnlig Karlsson på taket...dessutom var hon från Ånge, det säger kanske allt?

Ni ska jag vila upp min hjärna tills nästa föreläsning om forskningsmetodik imorgon bitti.

Dream on

Ja, som ni vet drömde jag ju den där konstiga prata-baklänges-TwinPeaks-drömmen. Jag fick som bekant tips av en ansiktslös människa om hur jag skulle sätta ut mina trupper för att vinna Risk. Här är resultatet:

Behöver jag nämna att det var jag som hade svarta krigare...?
Och som en liten bonus...

Hittade några gamla bilder...

...eller gamla o gamla, ett par veckor i allafall.


Så här tjusiga barn har jag :) Mamma älskar er♥


Tips från okänd!

Natten var skum. Nån viskade ord baklänges i mitt öra, men det var inte Laura Palmer, som det borde varit.  Denna ansiktslösa person berättade för mig hur jag ska göra för att vinna helgens drabbning i Risk.
Jag vet precis nu!

Ska kanske tillägga att det var en dröm, jag har alltså inte haft spökbesök!

Det pratas...

...om Risk i helgen. Ska verkligen göra mitt bästa för att inte vara en dålig förlorare. Och jag ska försöka att inte vara så förbannat impulsiv. Lätt!?

I natt har jag drömt skumma saker, bl a blev jag kidnappad av J mitt i en dunderfylla. Han tog med mig till Idyllen på Åstön, ja det låg ju såklart inte där, för att jag skulle få äta en Princessbakelse. När jag kom fram till bordet satt det två andra tjejer där också, de hade också blivit ditsläpade av sina pojkvänner...så där skulle vi helt bekvämt sitta och äta bakelser tillsammans.

Sen i nästa dröm var jag nån slags ninja. Hängde i några stänger i ett tak, typ en trappuppgång eller nåt, och sparkade en massa folk i huvudet. De var såklart inte snälla. Jag sparkar inte snälla människor. Särskilt inte i huvudet.


Nån?

Har förresten glömt att berätta det senaste som hänt med det såkallade "spöket". Tror att jag får fixa till en egen kategori för spökerierna. Hur som helst...

Förra veckan skulle J hämta sonen på träningen, men när han skulle åka hittade han inte sina bilnycklar. Vi sökte ÖVERALLT,men de fanns inte! Till slut tog han extranyckeln. Dagen efter skulle han gå till bilen, men hade glömt att nyckeln var borta, så av ren vana så stoppade han ner handen i byxfickan. Vad hittade han där tror ni? Nycklarna. Han hade känt efter där ett antal gånger dagen innan, men då var det tomt där. Man vet ju aldrig, men det kan ju ha varit så att det är Nån som inte ville att han skulle åka just då. Skumt är det i allafall.

Sen hände det nåt igår kväll också...jag vet inte, men det känns som att det är för mycket för att allt bara ska vara ett sammanträffande. Jag vill ju hemskt gärna tro att det inte finns nåt som skulle kunna kallas för spöken. Vi hade gått och lagt oss och J skulle bara gå ner en sväng, så skulle vi släcka och sova sen. Jag låg och kollade på tv, och när han kom upp så frågade jag om han inte trodde att Prinsessan skulle frysa om vi sov med fönstret öppet. Hon hade bara nattlinne på sig, kallt om småbenen. Men du har ju bäddat ner henne, säger han då. Men näää! Då vi tittade låg hon så fint nerbäddad under täcket. Till saken hör att hon avskyr att ha täcken och filtar på sig. Det verkar som att Nån är hos oss och ser till så att mina barn har det bra och inte fryser om nätterna.

Så nu tänkte jag lägga fram min tomma plånbok på köksbordet i natt, har jag tur så är den full med pengar imorgon.


LÄS!

Är helt  insnöad och halvt nerkärad i Odd Thomas. Ja kanske inte så mycket i själva Odd, som i handling, atmosfär och känslan i böckerna. För några år sen fick jag min första bok med Odd Thomas, och har varje år efter det fått en ny när jag fyllt år eller i julklapp. Nu var det dock några år sen jag läste den första, så jag tror jag ska snabbläsa den nu den här veckan. Dean Koontz är skräckromantikens okrönte mästare och jag vill verkligen rekommendera denna serie av böcker. Men vad väntar du på!!!!


Stor Prinsessa, liten Prinsessa



Nu kanske den lilla Prinsessan i huset är aningen för liten för en Kitty-laptop, men håll med om att den är bedårande? Endast 19 000, men då får du en massa Swarovskikristaller också ;)
Och tv-apparater kan man inte få nog av, eller hur?

Träd+lägenhet

I natt drömde jag att jag bodde i ett träd. Det var ingen trädkoja eller så, utan en riktig lägenhet i ett träd. Fast det var liiiite irriterande att jag var tvungen att klättra varje gång jag skulle hem. Sen så var det stora glasfönster åt alla håll, lite störigt med tanke på att alla grannar kunde se rätt in i min trägenhet.

Zzzzzzzz

Idag blev mamman i huset väckt 12.30. Hade ingen väckt mig så kan ni vara så säkra på att jag fortfarande skulle sovit. Det enda rätta är förmodligen att lägga sig i tid, men det går ju inte att somna när man inte är trött. Och då kanske ni tycker att jag ska kliva upp tidigare istället, men det går inte heller att vakna när man är så trött som jag. Inte ens den mest babblande bebisen i världen kan få mina ögon att öppnas, tur J är hemma och kan ta hand om henne nu.

Nån som har nåt tips på hur jag ska få ordning på tillvaron igen?

Trött (-are -ast)

Idag fick jag sovmorgon ändå till 11.30! Varför känns det ändå som att nån har drogat mig och jag skulle kunna somna ståendes? Under lovet har Piluttan skämt bort oss genom att sova till 9.30 varje morgon. Ja för att inte tala om storebror! 11.30 är ju FÖRMIDDAG! Nu är vi tillbaka i rutinerna,dock försöker vi vuxna göra motstånd mot detta genom att inte lyssna när väckarklockan ringer osv. Med "vi vuxna" menar jag såklart mig själv. Alltså, det enda jag kan skylla på är ju att jag inte hör, för jag gör ju verkligen inte det :P Man skulle kunna anta att detta är nån slags regression tillbaka till tonårstiden, jag är ju faktiskt inne på mitt 30:e år.

Eller så är det bara förkylningens efterdyningar...

ankisshowroom.blogg.se

Såg att mitt förra inlägg såg ut som nåt en stor modebloggerska (läs Engla), skulle kunna skrivit, så jag måste genast fylla på med nåt annat. J bakade bullar i förrgår, första gången, och shit va goda de blev! Så goda att vi (jag o J) tillsammans har ätit upp mer än 30 bullar på ett dygn. Vi fyller ut kläderna nu så att säga.


Kiiii-Kiiii

Min dotter fullkomligt avgudar Hello Kitty, så denna lilla rosa sak skulle sitta fint när hon blir lite större.


Ingen Risk

Nu har jag just vänt spelplanen till Risk upp-och-ner. Alla gubbar och hästar och husvagnar flög under kökssoffan. Jag är kanske tidernas sämsta förlorare.

Illa

Idag är det illa med oss. Eller det är bättre nu, men på förmiddagen så trodde både jag och J att vi skulle dö. I såna stunder är det jobbigt att vara förälder,för nån måste ju ta hand om barnen också. Och som om det inte vore nog jävligt så hade vi tvättid också. Inte nån vanlig tvättdag var det heller, för idag hade jag nämligen (utöver alla kläder) ALLA sängkläder×40...typ. Ja och bäddmadrasser och sånt. Numer är jag självutnämd Mästarinna av Dålig Planering.

Snart ska lilla Piluttan sova, och jag o J får förhoppningsvis främmande:)

Vill även meddela att gårdagens (oavslutade) omgång av Risk slutade i katastrof! Runt tolv-tiden bröt vi för att vi blev ovänner. Jag och J sov på varsin våning i natt. Får se hur det går ikväll. Vårt spelsällskap sa att vi var de värsta människorna att spela med, nån som vågar sig på en omgång md oss? :P

Dagens kommentar: -"Man skulle haft lite Fragolan nu, fragglarnas motsvarighet till Tradolan."


Döden i Norrland

Äntligen slipper man höra tråkskallarna på Rix Fm. Enformigare radiokanal har jag nog aldrig lyssnat på.
Tänk om vi kunde fått The Voice istället för Mix Megapol. Men man kan ju inte alltid vinna högsta vinsten.

Nu blir det sällskapsspel =familjebråk. Kanske är det oss ni läser om i tidningen imorgon.


Dagens kommentar

"Sjukt sex är det bästa!"

Nytt år...

....och jag kan inte direkt säga att det börjar bra. Känns som att nån har skjutit ner ett gäng raketer i halsen på mig, det bara rinner snor och jag har tidernas huvudvärk. J, stackarn, har haft feber i natt. Han frös så att hela sängen skakade.

Men vi hade det trevligt igår iaf. Åt god mat och efterrätt och bara umgicks. Tyvärr gjorde vi misstaget att ge oss i kast med sonens Narnia Risk Junior. Det stod på kartongen att det var ett enkelt spel. Tog oss ca 1 timme att bara sätta upp spelplanen. Ingen fattade nånting, men vi spelade iaf. Det var från 8 år. Antar att det säger en hel del om vilken nivå vi befinner oss på.

Före tolvslaget väckte vi Prinsessan, bäddade ner henne i åkpåsen och gick ut. Sonen skulle kunna vara ute och skjuta smällare fortfarande om vi inte hade tvingat in honom vid ett-tiden. Dockan verkade tycka att det var spännande iaf, inte ett pip sa hon under tiden vi var ute.

Sen så fick vi oss även ett gott skratt när grannarna skulle tända på, och skicka iväg sina ufo:n. Kan ju berätta att de inte hann komma iväg i luften innan de brunnit ut.

Det är lite roligt med nyår eftersom det var då våran minsta skatt blev till på nyårsafton för två år sen.♥


RSS 2.0