Vad är det med kvinnor och skor??

Jag är galet förälskad i skor. Jag älskar verkligen att titta på, prova, och handla skor! Detta intresse är tyvärr inte så billigt. MEN jag har den turen att jag lätt får ont i fötterna om jag har dåliga skor, så då måste man ju handla nya, eller hur? Och jag har satt i system att bara handla dåliga skor. Man måste använda hjärnan lite, tjejer ;)

Anyway. Jag är på jakt efter ett par snygga kilklackar nu. Hittar jag dem i rätt storlek, dvs storlek 36? Nope. De jag kikat på finns bara från storlek 38 och uppåt. Vad säger ni, ska jag köpa ett par 38:or och låtsas att det är rätt storlek? Jag vill verkligen, fantastiskt, supergärna ha dem.

Jag har numera kängor...stövlar (?) på mig. Men de har varit stygga, stygga med mig. Jag har försökt komma på varför ovansidan på mina fötter och hela vägen upp mot smalbenet, är inflammerade. Skulle tro att det beror på de glappande skorna i kombination med alldeles för snabbt gående människor. Får jag bara gå i min egen takt, så kanske jag klarar mig utan de snygga kilklackarna :/

Ful

Nu ser jag igen, förresten! Jag hämtade ut de nya brillorna i veckan, och vips! Jag är ful!


TGIF

Fredagkväll. Jag är fortfarande vaken, det ni! Men jag ska erkänna- jag är dödast i sinnet. Trött som f.n efter en intensiv vecka med utbildning, utbildning. Och så lite mer utbildning. Vissa saker galet intressanta, dock inte allt. Men nödvändigt. Men man kan inte få allt här i livet har jag hört. Är glad att jag belönats med två vackra barn.

Ikväll är det IDOL, hörrni. Mina planer går väl ungefär ut på att somna till Jays ljuva stämma i "I wan´t it that way". Sonen ska till pappan. Dottern som har varit (är?) sjuk, ska vara hemma och dra mig i håret en natt till. Henric ska på casinot, får hoppas han lyckas med det han är så bra på, ikväll också :)) Så med andra ord kan jag somna utan dåligt samvete ikväll.

Imorgon skickar jag iväg dottern till pappan, de ska bl a på bio- Mumin! Vad annars? Der innebär att jag har ca ett dygn på mig att storhandla, strosa på BC kanske (hoppas, hoppas), IKEA (Henric??), betala räkningar, skicka in viktiga jobbpapper osv osv. Jag vill ju även hinna med nåt roligt också på kvällen, men det kan vara nog så mysigt att bara vara hemma och glo på film.

Vad ska ni göra i helgen då?

Puss!


Nu undrar ni alla...

...vart jag tagit vägen, va? Det undrar jag med om jag ska vara ärlig.

Idag fick jag sluta klockan 13. Snacka om lyx, när det stod 17 på schemat! Annars då? Jag pratar bara service och kundbemötande dagarna i ändå. Intressant! På kvällarna har jag Prison Break-maraton.

Imorgon är det helg, va? Hade storslagna planer på att antingen gå på restaurang och sen bio (SAW 3D!!!!), eller gå och lyssna på Sherlock Brothers på AllStar. Jag kommer ligga hemma i soffan och inte göra ett skit!

Till veckan ska jag åka till Stockholm i utbildningens tecken, kommer bli mycket att stå i därnere, så nån "semester" är det inte tal om. Tyvärr. Men däremot hotell, det gillas! Kanske man får sova en hel natt? Nä, jag ska nog inte hoppas på för mycket.

Puss och kram på er!

Svensson?

Är det såhär ni "vanliga" människor lever? Stressar ihjäl er på vardagar för att få livet att gå ihop med hämtning av barn, middag, städning, tvätt, disk, träning, läxläsning, tandborstning, läggning osv. Och mitt i allt ska man hinna umgås med sin familj också!? Och sen är helgerna fullpackade med t ex matcher för barnen. Ja herregud. Jag får väl tacka Gud för att jag klarat mig så länge då...? För i ärlighetens namn så känns det som att jag skulle kunna kasta in handduken NU. Efter EN dag är jag slut. Jag tvivlar starkt på min egen förmåga när det gäller det mesta. Att jag inte ens loggat in på FaceBook sen i lördags säger väl allt?

Nu kom halva familjen hem. Med pizza. Antar att matkontot kommer stegra iväg om dagarna ska se ut så här.


Fullmåne och tokdåre

Har ingen aning om det beror på att det var fullmåne inatt, eller om lilltokan bara är var allmänt jobbig den föregående natten. Men en sak vet jag- jag är trött som f.n!

Väntar på att middagen ska bli klar- kyckling på grillen, potatis i ugnen. Massor med ljus tända i hela lägenheten, och inom en snar framtid börjar IDOL. Kan det bli så mycket bättre? Knappast.

Morgondagen är oplanerad, ja förutom att jag skulle behöva köpa skor till Prinsessan. Söndagen är vigd åt innebandymatcher. Nej, nej! Inte mina matcher, såklart. Det är sonen som ska försöka spöa skiten ur en massa andra 10-åriga grabbar.

Och sen är det...måndag. Då börjar vårt liv tydligen. Vi blir nämligen vuxna då!

Och...

...helt plötsligt var det inte roligt att blogga längre. Omständigt allt blev då :/

Men nu blev det tråkigt, va?

Jag tänker köra en del inlägg lösenordsskyddade framöver. Anledning? Behövs ingen. Det har skvallrats och snokats klart i mitt liv! Ingen, förutom mina vänner, har med mitt liv att göra. Så, sorry. Slut på det roliga! De jag anser har nåt med det privata att göra, kommer givetvis få ta del av resten också.

Puss på er!


Helgen

Jag glömde inte bort er igår, jag orkade bara inte blogga. Man är som sagt inte 20 längre, så en kväll (läs några timmar) på stan knäcker mig totalt. Hade i allafall trevligt i fredags, kul att kolla på folk! :)

Igår låg jag mest i sängen hela dagen och slöade. Sonen kom hem på eftermiddagen, och kvällen spenderades på kyrkogården. Eller...vi var till Mamma och tände lite ljus. Det är lyx att få ha honom hemma ensam utan lillasyster. Man kan göra så mycket som man inte kan när hon är hemma.

Söndag. Ormarna ska matas. Även vi ska matas, dock inte med frysta möss. Ikväll blir det nog lite film.

Jag ska försöka passa på att ha lite "semester" nu i veckan som kommer, för veckorna efter kommer bli fullproppade med utbildning. På tisdag ska jag till sjukhuset, och på onsdag eller torsdag tar vi och åker och badar lite.

Puss på er!


Boostad!

Livet kan vända tvärt, vaknade imorse och kände mig mer död än levande. Nu känner jag bara LYCKA! Ja, det är sant- jag är sååå j.la glad!!!

Och det ska minsann firas med ett besök på AllStar (hoppas Linda tycker det är okej?). Och som grädde på moset så blev jag kontaktad av en vän igår, som skulle komma till trakterna och jobba i helgen och erbjöd sig att skjutsa till stan. Roligt med gamla återseenden, särskilt när det är folk som kan få en att skratta inälvorna ur sig :)

Nu ska jag invänta lunchsällskap :)

Ha en bra fredag alla vänner och eventuella ovänner ;)


Dålig dag

Mår inte alls bra idag, ont i magen, feber och förkyld :( Skulle behöva nån som pysslade om mig idag, fixade te och brer på mig en filt. Istället är det bara att kliva upp ur sängen och ta sitt ansvar som förälder, bita ihop och låtsas tills man lyckas. Är för den delen rätt trött på att låtsas tills jag lyckas. Tycker det är tråkigt att andra vuxna människors dumhet ska få avgöra hur mitt liv ser ut, min lycka alternativt olycka. Hoppas hon är lycklig nu i allafall. Jag är bara ledsen över vad som skett och får en klump i magen så fort jag tänker på det.

Natten har i vanlig ordning bestått av konstiga drömmar, inte alls nåt farligt, bara skumt...Vaknade förresten på "fel" sida idag med. Ska sätta upp en kamera tror jag, så jag får se hur vi håller på om nätterna :)

"One day good, one day bad- and somedays even hope..."

Får jag sova nu?

PHU! Vilken dag! Jag ska eventuellt köpa hem lite konferensmöbler och en kaffemaskin inom den närmsta framtiden. Eller så tar jag inte på mig mer ansvar helt enkelt. Har suttit och strukturerat listor och program hela kvällen. Nu vill jag sova.

Får jag sova? Knappast bra i allafall. Min dotter lär ju komma tassandes snart, då ska den närmsta omgivningen inventeras. Finns det nåt att äta? Nähä. Vatten då? Bara att kliva upp och hämta, glömsk som jag är så glömmer jag alltid att ställa fram ett glas. Sen ska vi bråka om sängplatser hela natten. Varje morgon när vi vaknar så har vi bytt plats.

Sen ska jag såklart hinna med att drömma lite också. Faktiskt inga mardrömmar natten som var. Eller...kanske. Jag  drömde att jag skulle åka hem från stan, men hamnade i Granlo! Huh? Snacka om förvirrande. Drömde också att jag åkte Fritt Fall och filmade nersläppet med mobilen...huh? igen. Drömtydare, vad säger ni? Att falla betyder ju nåt, men Fritt Fall, vad kan det tänkas innebära?

Ps. Den där karln som mailar, han ger inte upp! Jag svarar inte, men likförbannat skriver han. Jag öppnar inte ens mailen. Suck!

Inky

Vad är det för fel på karlar?? Har nån skrivit SINGEL i pannan på mig med osynligt bläck, eller vad? Jag bokstavligt talat, attackeras av karlar, dumma karlar. Det senaste är att jag fått mail från en okänd karl, och en vänförfrågan från nån jäkla Bubba-nånting! Känner ingen Hubba-Bubba! Jag har inget skrivet på FaceBook eller liknande som kan få folk att tro att jag är singel, what´s up!?

Dagen har annars gått med en rasande fart! Har haft ett möte, sen kom Maria och Alice och fikade. Tack för sällskapet!! Snart har jag ett till möte, också det i hemmets o-stormiga vrå, tack o lov behöver jag inte gå ut mer idag! Kanske borde jag hinna med en middag innan klassföräldrarna kommer också, men det ser inte så ljust ut på den fronten just nu. Spelar dock ingen roll, I´m PMS:ing, och har därför ingen matlust :/

Imorgon är det fredag, tjohooo! Det är lika med utgång med Linda!! Vi måste ju ut och kolla upp stans nattliv. Blir dock bara barer, billigast så :)

Nej, sätt fart nu, Miss Invisible Ink!

"Det är med den äkta kärleken som med spökena: alla talar om den, men få har sett den."

Problem Med Sig (själv)

PMS, Premenstruellt syndrom, är inte att leka med. Jag har läst en del om detta, och förstår att det är mer vanligt än ovanligt att man blir en bitch veckan innan det där jobbiga inträffar.

Som tur är finns det hjälp att få mot detta, och det är ju bra.

"En del kvinnor har så svår PMS att det blir ett verkligt problem både hemma och på arbetet. Humörförändringar kan hota att förstöra relationer med chefer, anställda, samlevnadspartner och barn. Ibland blir det så illa att en drabbad kvinnas närstående går på nålar inför den här tiden."

Det ska då aldrig vara lätt att vara kvinna verkar det som. Tur att vi fick rösträtt till slut i allafall. Inte konstigt att det finns Sirener ;)

Vanliga symptom för PMS:

Oro
Irritabilitet
Gråtmildhet
Depression
Glömskhet
Utmattning
Agression eller ilska
Panikångest
Förändringar i sömnrytn, sexlust och aptit
Huvudvärk/migrän
Svullenhet i bukområdet
Viktökning
Ömma bröst
Buksmärta
Svullna händer/fötter
Smärta i rygg och leder
Illamående

Ja, det vara bara en del av allt elände. Kan inte säga att jag upplever allt det, och det är olika från månad till månad. Den här månaden var inte så bra ur relationssynvinkeln i allafall. Är det egentligen så konstigt att man blir lackar ur ibland med detta liggandes på sina axlar?

Nån annan som har problem?

TV-spöket är på besök :(

Min son kom ut från sitt rum för ca en timme sen och sa att han vägrade vara därinne! Han skulle lägga sig på golvet (?) och göra läxan, då slogs tv:n av :/ Damn! Jag som är sååå mörkrädd! Ska snart försöka lägga mig och se på film, den vackraste av dem alla- The Crow. Det är kanske inte det bästa valet av film just ikväll, men stämningen utomhus känns i allafall passande ;)

Sov gott på er! Själv ska jag frysa, brrrr!



Victims aren't we all?


Till Pappa från Prinsessan!




Uppföljning

Jag KAN ju laga mat! Barnen åt som de två små illbattingar de är. Mamman åt ett par tuggor iaf. Nu kom precis en av min sons kompisar innanför dörren, hans kommentar var "mmm, va GOTT det luktar här!" Det är ju alltid nåt :)

Nu ska jag invänta kaffesällskap! Och förhoppningsvis har sällskapet med sig en film åt mig :)

Snorken!

Fick just ett sms om att mina nya glasögon är klara. Sweet! Ska verkligen bli jätteskönt att slippa vara så snygg. Och att dessutom se bra ;) Synen är verkligen nåt jag saknat på sista tiden. Men det finns annat jag saknar väldigt mycket också! Alltså, ni kommer antagligen inte känna igen mig sen, ni kommer tänka "men herregud, vad är det där för TOK??" Japp, så illa är det. Men jag följer ju iaf modet ;)

Har inte vart hemma alls idag, flängt runt som en galning, skönt att göra det ibland också. Jag som trodde att jag skulle få en lugn dag, tji fick jag! Kanske kvällen blir lugn nu då istället? 

Nej, nu ska jag snart laga middag. Ja, ni läste rätt.  J A G   S K A   L A G A   M A T !!! Jag återkommer med en lägesrapport senare ;) 
 
Och rubriken...ja så här kommer jag se ut ungefär:


Från svart stenhård lakritskola...

...till en brun mjuk pepparkaka. Ja, jag mjuknar tydligen. Kanske det har med åldern att göra :)
Har inte alls gillat Nightwish förut, lite för mjukt för min del. Men jag har faktiskt lyckats hitta igen ett gammalt guldkorn:


Den grekiska mytologin fascinerar mig, med alla märkliga väsen. Bl a sirenerna, som lockade till sig sjömän med hjälp av sin sång. Sen åt de upp dem! Lika bra var väl det. Vi kvinnor har varit smarta i alla tider ;)

Ombyggnad.

Blev det inte på den här bloggen iaf, som jag hade tänkt! Hade värsta coola ideéna, och hade hämtat inspiration från andra bloggar. Men mitt tålamod, eller snarare bristen på tålamod, satte spikar i däcket. Kanske tar nya tag idag, vem vet.

Fattar inte varför jag drömmer så galna saker på nätterna, vaknade inatt med ett ryck och satte mig upp. Klarvaken! Lätt att somna om efter att ha drömt om Honom...

Idag blir det en (till) slappardag. Laddar inför morgondagen då det kommer vara full rulle i princip hela dagen. Möten, främmande, och sen mer främmande som är ett möte.

Nej, nu ska jag fylla på koffeinförrådet lite till så jag inte somnar om.

Puss på er sockerärtor!

Läser en bok...

...som handlar om stalkers. Och vips! så fick jag en egen (cyber) stalker!

Det började igårkväll. Det fullkomligt rasade in mail på FaceBook. Han kände igen mig osv osv. Till saken hör att han har småbarn och dessutom en sambo. En fuling alltså! Jag svarar inte på dessa mail, så nu väntar jag på att han ska komma och ringa på dörren. Detta känns obehagligt.

Skulle tro att några av er bloggläsare känner till honom, har kanske haft hans barn på dagis. Hur som helst- CREEPY!

Men dra...

...mig baklänges! Idag har jag varit allmänt förvirrad och ställt till med tokiga saker.

Mina älskade ungar har varit otroliga idag- snälla hjälpsamma och framförallt GLADA! Det tackar jag gudarna för, för det innebär att jag inte behöver ångra vissa val jag gjort :)

Tredje dagen med kalas för Prinsessan. Jag tror hon är nöjd nu. Mamman är iaf nöjd. Trött och nöjd. I natt ska jag sova bra, får se om hon också är med på mina planer.

Nu är det dags att ladda inför CSI och senare Lite Sällskap.

Puss o kram på er!


PRINSESSAN LUNA 3 ÅR!

Herregud! TRE (!) ÅR! Dagen får presenteras i bildform:


Lycklig 3-åring blir väckt med fika, presenter och skönsång!

Och dagens höjdpunkt- brorsan är hemma igen! SOM VI LÄNGTAT!

...med sig hem hade han en ROSA Adidas-dress :)

Så här trött var han efter att inte ha sovit på över ett dygn. Dock somnade han inte här.


Barnens morfar, min pappa, kom på besök med en kissande och bajsande docka i släptåg! 


Luna blåser ut ljuset!


Till slut somnade en nöjd flicka på soffan.

TACK ALLA NI SOM FÖRGYLLDE VÅRAN DAG!


De här dagarna...

...alltså den 9, 10, 11, 12, 13, 14 och 15 oktober är bara en stor känslokarusell för mig.

Det var alltså idag, eller egentligen inatt, alltså om några timmar, som jag åkte in till förlossningen. Jag skulle föda barn lite snabbt, och sen stanna de sex timmarna, sen åka hem till familjen igen. Ja, resten vet ni ju vid det här laget.

Känslorna pendlar mellan förväntan inför hennes födelsedag imorgon, skräck, saknad, nedstämdhet och ren och skär LYCKA över att just JAG får vara hennes mamma! Ju mer tiden går, desto mer glömmer man. Men det som hände de dagarna sitter djupt rotat, och jag vet ärligt talat inte om jag blev mig själv igen efter att ha varit på "andra sidan".

Nu ska jag snart slå in paket, förbereda med ballonger och födelsedags-fika-på-sängen. För imorgon är min Prinsessa 3 år!

Och som grädden på moset- KIM KOMMER HEM FRÅN TURKIET!!!! Jag saknar ihjäl mig efter honom!

Andas in, andas ut...

Usch och fy, va skitnervös jag har varit inför dagens jobbintervju! Men nu är det över, jag kan inte påverka mer, så nu är det bara att vänta på "domen", som kommer om en till två veckor.

Jag är ju inte van detta, att springa på intervjuer. Har varit på en riktig intervju innan. Men NU kan jag det här, dagens intervju var TOK SERIÖS. Så alla eventuella intervjuer i framtiden kan INTE skrämma mig.

Nu ska jag ladda inför helgen, min tjej fyller ju för tusan TRE ÅR på söndag!!♥

Det är inte svårt...

...att få eldiga mig att bli upprörd. Jag är som ni vet väldigt italiensk i mitt humör.

Dagens grej är att folk sitter och skriver saker som stör mig nåt så in i h.vete på FB. (Det där förbannade FaceBook!!) Om man jobbar med människor, unga som gamla, så anser jag att man ska må bra. Både psykiskt och fysiskt.

Vad säger ni som jobbar inom barnomsorg/äldreomsorg? Går ni på jobbet när ni är sjuka? Eller är det bara jag som är ute och cyklar? Är pengar mer värt än andras hälsa? För om det är så, blir jag rädd. På riktigt.

Kanelbullens dag!

Och jag tycker inte om kanelbullar så värst mycket, däremot vaniljbullar. Nån som vet när det är vaniljbullens dag?

Idag skulle egentligen min dotter fylla år om allt gått enligt beräkningarna. Vilket det oftast aldrig gör när det gäller henne. Hon valde istället att ligga kvar i ugnen och gräddas ett tag till, ja ni kommer väl ihåg hur hon såg ut när hon var bebis? Rund som en boll. Den där tjurigheten visade sig tidigt, och verkar bara växa sig starkare för var dag som går.

Nu är det måndag, och denna sista vecka med en 2-åring i huset ska köras i bästa BootCamp-anda! Vi springer omkring som två generaler här och tillrättavisar. Även nattetid kan jag tillägga. Eftersom min son drog till Turkiet igår med sin farmor och farfar, så kan vi lägga all energi på den uppstudsiga lilla damen. And we will. 24/7.

Så förhoppningsvis...har jag en oerhört tam och medgörlig 3-åring nästa måndag.

Vem försöker jag lura?

SEEEEEG!

Jag orkar inte ens försöka mig på ett vettigt blogginlägg idag. Anledningen?

Detta.



Återkommer.

RSS 2.0