Bla bla bla...


Livet fortsätter. Sommar blir till höst. Och jag luktar äckligare än nånsin skulle jag tro.

Jag är sjukskriven i ytterligare tre veckor. Jättetråkigt, för jag saknar verkligen jobbet och alla underbara kollegor. Jag saknar t om hotellrummen. Och de är inte i det bästa skicket om man säger så. Dock behöver min kropp vila upp sig och eventuellt få en chans att må bra igen. Jag vet att jag inte skulle klara av en hel arbetsdag utan att få ont, och sen bli liggandes igen :(


4 år av saknad :(


Min Mamma dog för fyra år sen...jag orkar inte ens skriva nåt mer. Bara tanken på vad jag gjorde just nu för fyra år sen, gör mig ledsen. Denna dag är som ni kanske förstår, den värsta på hela året.

Livet är orättvist.

Sunday bloody sunday.


Har haft en helvetesnatt av lite varierade anledningar. Prinsessan kom och väckte mig runt 2.30 med ett enda ord: "BLOOOOOOOOD!" Van som jag är så fattar jag på en gång att det är sötnäsan det handlar om igen. In på toa, försöka lugna barnet, försöka få stopp på blodet, försöka få stopp på skrikandet, lägger henne på golvet, torkar, torkar och torkar blod till förbannelse. Torka min kropp, torka hennes kropp, skura golv.

Jag är död idag.

Dagens lärdom:


Lämna aldrig en tub med tuggummi framme. Hunden har numera rosa ben och antagligen träningsvärk i käkarna.

Sentimental och med minnet i behåll.



Ja, det är väl inte så jäkla konstigt att just idag är en jobbig dag. Det är en årsdag. Idag är det fyra år sen jag träffade min Mamma för sista gången. Och det innebär att det på måndag är årsdagen för hennes bortgång. Jag behöver knappast tjata på mer om detta och vad jag känner inför det. Tar det på måndag, va?

Nu ska jag äta middag med bästa barnen. Sen blir det rekreation i form av bokläsning, ljuständning och godisätning. Jag orkar inte mer än så idag, är helt slut. Tur ingen inte många sett mig idag. Har ju haft mina bättre dagar om man säger så.

Men om jag inte vill då??!!


Fick ett brev från min fastighetsägare idag. De tänker glasa in alla balkonger. Men jag vill inte. Jag hatar inglasade balkonger. Jag vill ha min öppna, fina giant-size-balkong precis som den är.

Redan nu under senhösten ska allt vara klart.


Suck.

Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag.


Allt ont kommer inte från...


...MIG! (Även fast det kan vara svårt att tro.)

Trevlig morgon, med trevliga rutiner. Vaknar av Dockan som river mig i håret, på med barn-tv, förbereda kaffe, klä på sig, ut med hunden, in och hälla upp kaffe.

Då, mitt i allt kaffesuktande, kommer hon inspringandes i köket och är helt hysterisk. BLOOOOOOOOD! Skriker hon.

Och det är här som Jimmys dåliga gener sätter in.

Hon ser ut som att hon kommer direkt från Carries grisblodsfest. På riktigt. Hur kan en sån liten söt näsa blöda så mycket? Det är blod överallt- på hennes kläder, i hennes hår, på hennes tänder, på golv, väggar, möbler, på mig. Lägger ner henne på mattan i hallen och försöker få henne lugn, berättar att det inte är farligt osv. Men paniken över allt blod får henne ju såklart att gråta, och vad händer då? Jo, mer blod.

Till slut lugnade hon sig, och jag bar henne till soffan. Nu är hennes blodflöde lika lugnt som i en guldfiskskål utan fiskar.

Som sagt...varför ärver man dåliga saker? Kan man inte bara få ärva det bra? Jimmy blödde också mycket näsblod som barn, jag visste väl att det var nån krusidull med den avelshingsten :)



Ikväll blir det Selånger! Hoppas vädret håller i sig. Det blir en massa karusellåkning och okynnes-shopping. Strumpor! Får inte glömma strumpor. Och brända mandlar. Och hundkläder ;) Och så hade Kim visst lagt in en liten beställning också.




Evolution- igelkott steg för steg.


Idag fnissade jag för mig själv när jag var hos sjukgymnasten. Tanken på att bli en igelkott var dock ganska lockande, de ligger ju ide hela kalla vintern. Jag satt med min (förövrigt helvridna) bok i handen och kikade lite försiktigt ner på min vänstra sida. Hela armen (ja, jag överdriver såklart för känslans skull) fullstampad med nålar. Långa nålar! Liknelsen är alltså inte helt tagen ur luften. Jag fick en rackare i handen också, bara för att förstärka effekten. Det hjälper tydligen mot både huvudvärk och andra krämpor. Alltså inte bara axeln/nacken som blir botad. Hjärnan? Ja, hoppet är ju det sista som överger en. Jag fortsätter iallafall med detta stickande ett par veckor till, sen får vi se om det gett nåt resultat.

Efter detta fick jag inte dricka kaffe (?), och tror ni att jag var sugen? Den liknelsen kan nog jämföras med en sugen hanhund som suktar efter löptik. Och det leder oss rakt in på nästa ämne:

Klockan 13.21 idag gjorde han debuten. Max alltså. Han kissade som en riktig man. Mot ett träd! Gissa om jag blev stolt? Konstigt det där, varför ska jag bli stolt för att min hund inte kissar som en tjej?

Nu ska jag fortsätta plöja galenskapsbok, känns som att jag måste snabba mig med boken innan jag blir lika vrickad som personen som skrev den. Det kan ju smitta genom orden ;)

Plötsligt händer det!


Och kanske, kanske vågar jag ;) Lite som en trisslott, man satsar lite men kan vinna så mycket! Å andra sidan har jag heller inget att förlora.

Nervöst detta.

Imorgon är det dags för nålarna igen, myspys.

Om att bli förbannad.


Kim skrattar.

Jag: "Vad är det?"

Kim: "Jag tänker på när du blir förbannad, hur du ser ut då."

A-H: "Brukar mamma bli förbannad?"

Luna: "VILT förbannad."


Konsten att kliva av när det är som...roligast?


Kim: "Mamma, heter jag Olof eller Olov i andra namn?"

Jag: "Jag vet inte."



Jag är helt yr. Har kanske tankarna på annat än där de borde vara...? Jag är så snurrig så att jag t om klev ur bilen innan den hade stannat förut. Leif frågade om han inte fick ta och parkera innan jag klev ur. Vi skyller på akupunkturen, va?

Och SÅKLART vet jag vad min son heter i andra namn! Var bara tvungen att fundera lite på den kuggfrågan ;)

Att byta nål mot nål.


Har just kommit hem från sjukgymnasten. Hon tyckte att vi skulle testa akupunktur. Sagt och gjort. Jag fick bara köra en liten omgång med nålarna idag, endast fyra stycken och hon vred inte om dem heller. Mest bara för att få en känsla. Nu tycker jag ju om nålar, så hon hade kunnat fått trycka mig full med nålar om hon hade velat det. På torsdag är det dags för nästa sväng, då ska vi öka antalet :)

Det dåliga med allt detta är att jag nu inte får tatuera mig imorgon, pga infektionsrisken. Men det viktigaste är att jag blir frisk igen. Hälsa före skönhet, eller hur var det nu?

Kanske, kanske...


...att fröken Åsberg tar och kompenserar den skitusla sommaren med en liten resa till Rhodos framöver. Man måste ju ha nåt att se fram emot ;) Min vän Matilda jobbar som reseledare därnere och vill gärna ha främmande. Maria K åker ner snart, men hon kunde nog tänka sig att åka ner en gång till. Det är ju superbilligt att flyga också!

Ja, ja. Det tål att tänkas på iallafall...

Konsten att...


...bara vara är inte den enklaste att behärska. Jag är en rastlös människa med en lika rastlös själ. Har oerhört svårt att bara sitta rätt upp och ner och inte göra ett skit!

Men jag måste lyda sjukgymnastens råd att vila och framförallt slappna av! Jag har i helgen plöjt senaste Moström-boken. Nu sitter jag och sågar böcker som min vän Erik vill låna ut till mig. Jag är ju kräsen också ;) Nån som har ett boktips till övers, kanske?

När man går hemma och släpar fötterna efter sig hela dagarna som jag nu gör, gäller det att sysselsätta den rastlösa själen. Idag har Maria och hennes dotter varit på fika. Tack för sällskapet! :) Hela veckan har jag små ljusglimtar av underhållning att se framemot. Tänk att det kan vara så underhållande att gå till sjukgymnasten och läkaren. Dock skönt att byta ut Ajax-lukten hemma mot steril sjukvårdsmiljö :P

Nej nu ska jag fortsätta med min hunden-vara-ensam-hemma-träning. Går sakta men säkert framåt. Det med.

Ha en bra dag i regnet mina vänner!

Så här känner jag mig idag:




Ja, förutom att Barbie är mycket snyggare än mig då. Fredagen och lördagen har
varit så bra, men nu kom söndagen som en käftsmäll. Vila, vila, vila.

STOLPSKOTT!


Är nog det mest använda ordet i min vokabulär just för tillfället.

Funderar lite över folk i allmänhet. Varför ska en del personer bara gnälla och gnälla över ALLT??!! Även om de är glada, så hittar de fan fel vart de än kommer. Alltid ska det hackas på nån brist. Måste vara hemskt att vara så bitter.

Inatt har jag drömt konstiga drömmar igen. Gjorde det igår natt också, antar att det är fullmånen som drar i mig. Igår natt drömde jag att jag var på nån slags café/matställe, MEN HADE BARA KLÄDER PÅ ÖVERKROPPEN! Eller, jo...jag hade ett par minimala stringtrosor på mig. När korta jag ska sträcka mig för att ta nåt på en hög hylla, så är det nåt stolpskott som nyper mig i arslet! Haha!

Inatt drömde jag att jag var i ett stort hus, och alla hade på sig såna där klumpiga sumodräkter. Fast de såg ut som Mario och en massa andra tecknade filurer. Jag var tvungen att ta på mig en jag med, det var liksom kravet för att få komma in, och in ville jag ju! Blä...snacka om svårt att röra sig i en sån. Jag fick träna på att ta mig upp från sittandes/liggandes osv. MEN till slut kunde jag hantera min nya kropp. Kanske man inte ska överanalysera detta, men min och Ann-Helens analys säger att man tar sig alltid upp igen, och man lär sig snabbt att hantera nya situationer.

Nä, på med mer kaffe. Och så givetvis ska jag leta efter min sumodräkt.

Ännu en kväll lider mot sitt slut.


Och jag har haft en bra dag. En bild säger mer än tusen ord, så varsågod!



Nybadad vovve :) Luktar lovely nu kan jag säga!



Bästa Ann-Helen innan middagen. Glatt värre!



Det är inte så lätt som man tror att få upp en flaska ;)



Max hittade en jämnårig kompis vid båtklubben...



Max-mys :)



GALET mycket fåglar på Fagga-fältet (mer än vad det ser ut som).



Indalsälven.



Hallon!



Lycka är att få leva rövare med en pinne :D



MEEEEN kasta då!!



Full rulle!



Avslutning på kvällen: biltvätt! Först "förstörde" vi den. När vi åkte in var
det ljust ute. När vi kom ut var det...natt? Ja sååå lång tid tog det!



Nu ska jag och pudeln bädda ner oss och läsa bok. Det kommer ju en dag imorgon också.


Bland drakbåtar och trollkarlar.


Igår hade jag en av de bästa dagarna på väldigt länge. Det berodde till stor del på att jag har vilat axeln väldigt mycket de senaste dagarna, så "vilo-värken" var inte så stor. Men minsta lilla överansträngning gör att det smärtar. Om jag trycker upp hissdörren med armen/axeln t ex, så har jag ont resten av dagen :( Jag är duktig och gör mina övningar som jag fått av sjukgymnasten, så jag hoppas att detta går över snabbt! Jag vill inte ha ont mer nu!

Hur som helst. Jag och Kim tog bussen till stan och gick runt på Drakfestivalen en timme innan bion började, sååå mysigt att ha egentid med honom! Det tror jag att vi båda uppskattade lika mycket. Upp till Filmstaden sen och handlade popcorn, chips, dricka och choklad (som vi nästan satte i oss innan filmen började, såklart!). Harry Potter och dödsrelikerna del 2, jaa vad ska man säga? Hade nog hoppats på ett bättre slut, faktiskt. Eller så är det bara bitterheten och vemodet över att det är slut, som talar nu...

Efter filmen gick jag och Kim ner på stan och mötte upp Ann-Helen och co. Kollade på ett band som de skulle se, sen for vi hem till Timrå och hämtade Tarzan (som Ann-Helen nu döpt honom) hos farmor och farfar.

Jag och Kim bäddade ner oss och läste varsin bok, med Tarzan i mitten :) Imorse vaknade jag 9.30- utan att bli väckt av nån!

Solen skiner idag också, och det är väl bäst att man tar tillvara på dessa HÖSTDAGAR :)

Förövrigt!

Jag beställde tatueringstid, och ja Jenny, det blir Taurus. Måste göra mig av med presentkorten jag fick när jag fyllde 30. Redan till veckan ska det ske, men motivet blir hemligt så länge ;)

Nu ska jag fortsätta vila mig med en ny spännande bok!


Fem timmar av frid i kropp och själ.


Förväntansfull tjej åker bil med "låtsasfarfar"!


Framme!


Luna har hittat smultron.


Kim letar efter nåt! Undra vad?


Pudlar ska INTE hoppa studsmatta!!


Kim och farfar äter krusbär.


Luna har skördat! Kommentaren när hon drog upp moroten: OJDÅ!


Farmorns 16-18 år gamla pelargon!! ENORM!!!


Vackert.


Och lite mer blommor!


Mys i en korgstol :)



De bästa slappar i hängmattan.


Kim hittade Andreas gamla flipperspel, väldigt mycket 80-tal.


MAX spanar efter kissekatten kanske?


En lycklig Luna får hjälpa farmorn med pannkakssmeten :)


En trött mamma vilar. Lite till :)


Trädgården.


Pannkaka till middag, gottgott!



NU: Nya tag, men fortsatt vila för nacke/axel- bio med Kim! :)


En lugn plats.


Jag har ju som ni vet några favoritställen att vara på- hemmet, havet, slottsparken. Och så hos Kims farmor och farfar. Tidigare i veckan sa Kims farmor att vi skulle ringa, så hämtar hon oss för att vara där i trädgården och bara vara. Kan vara rätt välbehövligt. Jag älskar verkligen att vara där, ingen trafik bara lugn och ro. Höra vattnet porla i deras damm. Och titta på allt som växer så vackert i både trädgård och växthus.

Och så skulle Luna få en guidad tur i trädgården, hon älskar verkligen allt som växer, min lilla botaniker :)

Sen är det ju ett plus med studsmattan också ;) Fast den här tanten får nog inte hoppa nåt idag :( Men jag har iallafall varit duktig att göra mina övningar som jag fått av sjukgymnasten.

Ska göra mitt bästa för att få med kameran också!

Och ikväll blir det bio med bästa sonen, och kanske en sväng på stan efter det för att möta upp bästa Ann-Helen :)

Ha en bra dag!

Tänk dig...


...att du tar din favoritartists absolut bästa låtar genom tiderna. Lägger till lite ny musik och lite ny sång och på så sätt gör dem till nya låtar, fast de ändå är igenkännliga. My Dying Bride måste älska sina fans. Jag älskar My Dying Bride.

Nu ska jag beställa tatueringstid.


Inget gnäll idag!


(Även fast jag gärna vill.)

Veckan har mest gått up på en sak- att vila. Har dock försökt ha en sak att göra varje dag. Men efter dessa "aktiviteter" har jag varit heeeelt slut och däckat på soffan. Men idag ska jag iallafall till sjukgymnasten.

Jag har ingen ork att skriva nåt vettigt, så jag slänger in några bilder istället.


Finaste vovven :)


Vad ska man säga?


Förfest på balkongen i lördags!


De ser kära ut, va?


Kim och Luna bakade äppelpaj i måndags :)


Luna försöker...sova?

Tärande.


Imorse var jag uppe i tid och ringde till vårdcentralen. Jag ringde t om innan de öppnat. Fick en akuttid på förmiddagen och den något sten-aktiga läkaren vred och vände på mig. Trodde hon skulle trasa sönder mig. Hon sjukskrev mig ett par veckor och skickade mig till sjukgymnastiken.

Vart vill jag komma...jo just ja! Tror inte att det är nån som kan förstå hur ont det egentligen gör, om man inte själv haft denna värk. Allt påverkas. Jag kan t ex inte diska, gå ut med hunden, bära hem en påse från affären, ligga på axeln mm, utan att få en fruktansvärd smärta. Och vad händer i slutänden? Jo, jag är på ett uselt humör, känner mig allmänt låg och är ständigt trött. Att sen ta hand om två barn och en hund...ja, ni kan ju tänka er hur mycket energi det finns kvar innan dagen är slut :(

Nä, nu ska gnällkärringen logga ut och kanske, kanske hoppa krypa in i duschen. Eller näe. Kanske imorgon istället.


Inflammationen from hell


Det började dagen före julafton 2009, jag kunde inte komma upp ur sängen. Sen dess har jag haft problem med nacken/axeln fram och tillbaka, men inte fått nåt riktigt "anfall" som då. Jag vet ju själv vad som utlöser detta, och kan därför i viss mån avstyra den värsta smärtan. Att ha handväska, nej det går inte. Att vara i drag, nej det går inte heller. Inte heller får stackars nacken bli kall på  höst och vår. Det är med andra ord förbjudet att "klä av sig för tidigt".

Nu har jag haft ont av och till i stort sett hela sommaren, AC:n på tågen gör inte underverk, tyvärr. Och nu var det tydligen nog. Efter att jag skrivit blogginlägget igår blev jag liggandes hela dagen. Kunde inte ta mig upp ur soffan utan hjälp. Tack och lov fick Luna sova hos Jimmy och Emmelie inatt, och vara med Emmelie en stund idag, så att jag fick lite välbehövd vila. Natten var ryslig.

Idag tog jag en Diklofenak och en 1 grams alvedon. Nu känns det okej, men jag är fortfarande stel och har ont. Men jag kan röra mig hjälpligt iallafall. Det tråkiga är att man blir så vansinnigt trött.

Sitter och lyssnar på Kizz-låtar från våran härliga sommarfestival uppe på torget nu. Hade gärna varit där, men ikväll var det pappans tur att få ha skoj :) Det är med andra ord min tur imorgon, OM jag inte blir sämre. Pernilla, min brorsdotters mamma, gör som vanligt ett fantastiskt jobb med denna gratisfestival. Ska bli galet roligt imorgon, förfest på min balkong (som förra året) och Hooters-sångaren på vårt lilla torg. Ganska coolt med 500 miles live i Timrå ;)

Nej, nu ska jag slänga den min rastlösa lekamen och försöka vila i soffan.

Puss!

Minus :-(


Idag skulle jag ha jobbat, men nånting har hänt och jag kan inte röra huvudet. Jag är stel som en pinne och har förbannat ont i både nacke, axlar och en bit ner på ryggen. Jag har ju mina misstankar om vad detta beror på, men det värsta är att jag fick ringa och sjukskriva mig igår. Jag HATAR verkligen det. Har en tur imorgon också, och jag ska försöka komma iväg på den.

I veckan har både Jimmy och jag jobbat, så Luna har varit med Henke och Emmelie om vartannat. Tack för att ni finns och hjälper till med Dockan när vi "ordinarie" måste jobba :) Ju fler vuxna ett barn har omkring sig, och som ställer upp, desto bättre.

Nu ska jag ta min stelopererade kropp och hasa mig till soffan och vila.

RSS 2.0