Höjden av lathet!


F-n va trött jag är på morgonen. Dockan med för den delen, imorse väckte jag henne 9. Då ska vi vara på dagis egentligen :/

Kim är sjukt duktig på att kliva upp själv på morgonen, och allt går så mycket smidigare om han får klara sig själv. Hur som helst...imorse verkade han inte vakna av sin mobil, så vid 6.45 ringer mitt kontroll-larm. Klev jag upp och gick in till rummet bredvid och väckte honom? Neee, jag RINGDE och väckte honom! Men det slutar inte där mina vänner. När han klockan 7 drog på "Dinosaurietåg" (ingår i morgonritualen) så höll han på att väcka gubben längst upp i vindsvåningen med ljudet. Vad gjorde jag? Japp, skickade sms "SÄNK!"...Jag är antagligen världens morgontröttaste människa.

Men nu blir det en sväng ut i solskenet på en promenad! Kanske man får lite vitaminer som gör nytta ;)

Liggsår.


Nu har Habib legat och deppat på samma stol i över 5 timmar. Inte likt honom.

Humöret lättades upp så fort jag fick hem mina barn från dagis och skola :)






...och äntligen kom brorsan från skolan!

Mamman har färgat håret. Sonen är sur, han vill ju också!

9 timmar, livet och döden


Allt känns så surrealistiskt just nu. Jag har blivit lurad på min egen framtid känns det som(fast det kanske i själva verket inte är så?). Det behövs inte mer än 9 timmar för att livet ska vändas upp-och-ner. Usch, jäkla In Sumerian Haze-deppmusik som lockar fram dessa tankar. Ska nog lyssna på Thai-musiken istället :)

Jag har tänkt mycket på döden den senaste tiden, när nån blir allvarligt sjuk så är det ganska ofrånkomligt. Denna människa kommer förhoppningsvis få den hjälp som är nödvändig nu när det inte finns nån återvändo. Och så har vi ju Habib då....han kommer antagligen inte leva så länge till :( Jag har lovat att han ska få somna in så fort jag ser att han inte mår bra och att han lider. Nu sover han bara hela dagarna och är inte alls den glada och busiga råtta som han vanligtvis är.





Mojito och rått-depp


Man kan hitta mycket roligt bland hyllorna på affären. Dagens fynd är Mojiton.


Är det nån som vet hur man botar en råtta som är i en djup depression? Min älskade Habib bara deppar och deppar, antagligen är det för att hans vän Hjördis inte finns längre. Jag försöker muntra upp honom med godsaker som gurka och tomat, men han nappar inte på mina försök :(

Här duschar han. Dock kommer inte jordgubbs-renset från honom ;)

Huga, min lilla bebis. Jag kommer gråta ihjäl mig den dagen han dör :(



Nu ska jag lägga mig under täcket och njuta (?) av tystnaden och ensamheten. Man kan inte få allt här i världen. Får försöka se allt positivt, och det går ju faktiskt mot ljusare tider nu :)

Effektiviteten personifierad


Jag har idag hunnit med:

- sovmorgon till 8.40
- gett Dockan frukost, klätt på och lämnat på dagis
- moppat golv (of course!!!)
- badat (också of course)
- druckit kaffe 2 gånger, varav en av gångerna med Ann-Helen som kom på besök
- varit till stan och Birsta med Matilda

Nu äter jag choklad och chilinötter i väntan på att klockan ska närma sig 14 så jag kan hämta Dockan på dagis. När hon åker till sin pappa sen, blir jag hämtad för att åka och få lite middag :) Sen blir det kanske handling på Birsta. Och så ska jag åka och göra mig av med några säckar som står och tar plats.

Tror ni att jag kommer somna gott ikväll? Kanske inte är så dumt med sommartid ändå ;)

Sommartid


Jag sitter och kliar mig i huvudet och funderar över hur man berättar för en 3½-åring att det faktiskt ÄR kvällen och sovdags trots att det är ljust ute. Hon köper inte mina argument. Som alltid ungefär. Inte lätt att förklara sommartid/vintertid och ljusa sommarnätter för nån som är liten. Knappt så att jag förstår det själv ju.

Lördagen blev toppen. Och det var antagligen tur att Markoolio spelade tidigt på kvällen, för annars hade jag fått leva med att stå och dansa och sjunga med i "Millenium 2". Inget man vill ha på meritlistan direkt. Och inte sjunk jag till 12års-stadiet heller. Man kan alltså konstatera att helgjobb är bra grejer.

Idag är det PMS-varning på humöret. Och inte f*n blir det bättre av detta skitväder! Visst, jag kan ta att det är dåligt väder, men lederna klarar inte av blåsten. Så idag har det blivit inte mindre än fyra(!) varma bad.

Nu ska jag invänta sonen som snart kommer hem från slalombacken. Och jag ska invänta vintertiden så jag kommer ikapp med den vanliga tiden så att Dockan somnar nån gång. Men det är ju bara en timme så ;) Kvällen avslutas med Criminal Minds och min nya craving- ProViva.






Det finns tydligen ett tält...


...på torget här i byn. Ett STORT öltält med värme i. Idag ska byn på besök av självaste Markoolio. Kan ju vara roligt. För de som är under 12 år. Förmodligen kommer jag krypa under 12-strecket innan kvällen är slut.

DOCK ska jag jobba imorgon! Och det är kliniskt, vetenskapligt och historiskt bevisat att blöta kvällar och ett normalt liv dagen efter, inte är min starka sida. MEN jag ska åka pass ner till Stockholm, så det blir en lugn start iallafall. Svårt detta, man vill ju stötta detta öldrickande också. Eller...så dricker jag inte öl alls.

Eller...så stannar jag hemma.

Ha en bra lördag!

Puss!


Trauma


Jag har ju en ganska aktiv son, han rör alltid på sig. Är det inte snowboard-åkning så är det längdskidor eller inlines-åkning. Hela vintern har spenderats nere i gången mellan husen. Idag hade jag gärna haft 2 meter snö ute. Han begav sig nämligen ut! Faan, det är ju vår! Vad hände? Ungen kör ju som en tokdåre och såjävlaklart kör han omkull på sina inlines. Och för att det ska kännas som en riktig käftsmäll, så var det varken is eller grus som var boven. Käftsmäll blev det ändå, han kom in gråtandes (inte ofta det händer, typ aldrig) och det rann blod från munnen. Det är just vid såna tillfällen jag är stabil. Ingen panik och ingen ambulans. Mamman tog försiktigt bort allt blod och behöll lugnet. Det såg ut som han varit i ett slagsmål på Timrå-puben och vunnit, men sen ramlat ner för Domus-trappen. Ja, ni förstår...

Nu ska den här stabila mamman ta hand om sin egen trasiga kropp. Har en känsla av att det inte kommer hjälpa med plåster på mig, dock.


Surt


Jag ber om ursäkt. Men...

Ny dag och jag är, om möjligt, ännu mer förbannad på CSN. Felix Herngren borde ta och göra en reklamfilm åt dem också! Eller så borde de bli skickade på Service Academy- skolan i Stockholm och gå charmkurs och bli serviceminded! Jävla sura pisskärring som jag pratade med i telefon idag. Som sagt. Jag ber om ursäkt.

Nu ska jag slå mig in på nya banor för att tjäna snabba pengar. Antingen ska jag bli pokerproffs, eller så ska jag sälja använda underkläder. Inte på marknader och så, utan på internet. Nä, fyy, nu gick jag för långt, va? Men fattar ni att det faktiskt finns karlar som betalar för sånt? Galna värld. Som om att jag skulle vilja ha ett par använda kalsonger liksom...

Natten har förgyllts med både det ena och det andra, så jag är död(-are) idag. Håller inte balkongen på att blåsa bort, så är det barn som skramlar runt.

Nu ska jag fortsätta klura på pengaplaner, kanske ska jag starta ett inkassobolag?

It´s all about the money


Fortfarande lika förbannad på CSN. De är faan inte kloka! Får försätta mig själv i personlig konkurs om detta inte går vägen. Jag hatar pengar.


Död åt CSN!


FAAN va less jag är nu! CSN verkar tro att jag är gjord av pengar?? Jag har alltså fyllt i min årsinkomst och då anser de att jag ska betala sjukt mycket mer än vad jag anser. De räknar på min sammanlagda årsinkomst, men det betyder ju för min del inte att jag har samma lön varje månad. Jag ska t ex jobba mer i sommar, men det är ju inga pengar som jag har NU! Jävla idiotbyråkrati!

Måste försöka hålla humöret uppe, och jag vet att det alltid löser sig på nåt sätt. I natt har inte bara en person jag tycker om varit inlagd på sjukhuset, utan tre! Inga allvarligare saker (får jag hoppas), men det är jobbigt ändå. Och så den där gnagande oron över att jag snart kommer behöva gå på en begravning :(

Samtal x 2

Idag har jag fått två samtal som handlade om en anhörig som inte mår särskilt bra. Det gör ont när nån man tycker om är sjuk. Jag vet inte vad jag ska hoppas på. Bara att allt löser sig till det bästa, vad nu det är...

Intressekonflikt


Jag och Luna sitter och bygger pärlplattor, jag försöker få henne att gilla Thai-musiken (den jag och Matilda upptäckte i söndags, ni vet), men hon tjatar bara om Eric Saade. Hon sjunger dock med i thai-musiken. Kanske inte är thailändsk reggae ni förknippar mig med i första hand, va? ;)

Vi pratar även om killar. Hon ska nämligen gifta sig med en kille på dagis. Han är svart, ett år äldre (minst) och oerhört vacker. Inte bara på utsidan, han är nämligen så otroligt snäll med henne. Eller, ja med alla. De (Luna) ska ha tre barn, de ska heta Lilla, Julia och Nea. Hennes kille ska också ha ett barn, ett eget. En pojke såklart.
Jag ser fram emot att få mina fyra små mulatt-barnbarn, men Luna påstår att det är Mamma-Anki som ska byta blöja på dem när de bajsat. Sedär.

Nu är det snart dags att krypa ner i sängen och kika på Criminal Minds, kvällens höjdpunkt.

Puss på er!

Semestertrötthet


Varför är man alltid tröttare när man kommer hem från semestern, än vad man var innan man åkte? Nu har ju inte jag haft semester, utan jobbat, men mitt jobb är så roligt att det är som semester.

Kom ner till Stockholm vid 17.30 i söndags och åkte inte hem förrän 16.30 igår. Snacka om mycket tid att slösa pengar på! Dock blev det rätt billigt ändå. Luna slutade med tutten i lördags, förresten! Och henne hade jag ju lovat en present om hon slutade, så det måste man ju hålla ;) Kim fick också en present för att han slutat med tutten 2004. Haha...

Hur som helst. Idag sov jag som en liten gris när Luna var på dagis, 3½ timme! Sen fick jag förfrågan om jobb imorgon 5.18. Kommer gå super att somna ikväll...not! Men vad gör väl det, ska ju jobba med Matilda imorgon också :)



Thailändsk reggae och dillchips


Lååångöverliggning i Stockholm med oerhört trevligt sällskap! Vi har varit på restaurang och ätit gott och även druckit ett par öl och lyssnat på thailändsk musik. Thailändsk. Den var så bra så vi nu ligger på mitt hotellrum och spotifyar Thailändsk reggae. Och äter chips och smågodis :)



Matilda- Meh, den här låten är ju på engelska!

Jag- Va?? Engelska?

Matilda- Nej, varför säger du att den är på engelska?

Bravo.

Älskade unge!


Pappan hämtar Dockan efter jobbet och de kommer utanför vårt hus. (Ungefärlig återberättelse)

Pappan- Jasså, du kommer till pappa två dar i rad?

Dockan- Jaaa, jobbigt, va?


Jag har världens roligaste dotter, hon är så klockren! Pappan förklarade såklart att det inte alls är jobbigt att hon är hos honom, bara roligt :)

Huvud, axlar, knä och tå (knä och tå)


Jag har fortfarande sjukt ont i kroppen. Tänk dig att varje morgon vakna och ha ont i fötter, ben, nacke, axlar, armar och händer. Det bara värker och värker. Jag är ju så jäkla dum som inte klär på mig ordentligt, får skylla mig själv.

Vill bara att det ska bli varmt ute igen så att jag slipper värken...

Imorgon kommer min älskade unge hem från fjällen iallafall! Gissa om vi längtar efter honom!!

Sen på söndag är det jobb med Matilda! Långöverliggning i Stockholm, tror vi är nere vid 17.30 och åker inte hem förrän på eftermiddagen på måndag. Det innebär middagsmys och shopping på stan. Vilket jobb, va? ;)




Dag 27- Min favoritplats

 
Jag har många favoritplatser, och alla ligger de vid havet. Men Norrfällsviken är ett ställe som ligger mig varmt om hjärtat. Jag förknippar det stället med lugn och ro.



Helgen har rusat iväg alldeles för fort. Som vanligt. Jag har ont i nacken/axeln fortfarande. Värken i händer och fötter är vilande nu, men det beror nog på att jag haft bra med kläder på mig när jag vart ute. Jag känner mig hängig och varm. Men jag kan inte öppna fönster eller balkongdörrar, för då får jag ont. Trevlig cirkel det där.

Nej, hoppar nog av tåget vid Arlanda nästa gång och sätter mig på ett flyg (enkeltur) till Thailand.

Så får det bli.

Dag 26- Mina rädslor


Allt som kan skada mina barn är mina rädslor.

Själv tycker jag att det finns vidriga saker, som t ex spindlar, mögel och björn-skogar. Men är det egentligen rädslor i jämförelse? Usch och fy, när man skaffar barn blir man bra sårbar.


Helg. Sonen har dragit på den årliga sportlovssemestern i farmor och farfars stuga i fjällen. Han åkte igår och kommer inte hem förrän nästa helg. Tråkigt.

Jag har ont, ont, ont i kroppen fortfarande. Antagligen behöver jag göra ett nytt besök på Reumatologen. Dumt av mig att säga nej när de erbjöd tid för återbesök för nåt år sen. Måtte det bli varmt ute snart så värken försvinner.

Barnledig fredag= vinpimplande med de bästa ♥

Egentligen barnledig helg, men eftersom jag jobbar tiiiidigt på måndagmorgon och därmed skulle bli utan Dockan i 4 nätter, så har jag förhandlat till mig henne imorgon natt :)

Ha en bra fredag!

RSS 2.0