Sjukhusmiljö


Dagen började med att sonen skulle till vårdcentralen strax efter 9 för att vi skulle göra en utredning på varför han inte mått bra de sista veckorna. Han har varit galet trött (sovit MER än en tonåring!!), och haft svårt att andas emellanåt. Sen skulle jag hem och STÄDA!

Klockan 17 kom vi hem igen.

På vårdcentralen träffade vi en jättegullig läkare, sååå roligt att de tar barn på allvar nån gång! Hon lyssnade på hjärta, kollade puls, kollade blodtryck och andning. Han fick lämna blodprover för allergi, inte ett pip sa han! Han fick också kolla halsen (mindre roligt), kolla blodvärde, lämna urinprov, kolla magen, och slutligen ett EKG! Han skötte sig exemplariskt hela vägen!

Eftersom läkaren tyckte att hans hjärta slog lite för snabbt så fick vi åka in akut till barnsjukhuset, var väl där runt 11.30. Sen blev det ännu mer väntan i undersökningsrummet mellan alla tester. De kollade syresättningen i blodet ett par gånger (igen!), men fokus låg på andningen. Han fick blåsa i "astmaröret" ett antal gånger, sen fick han andas in astmaspray, sen röret, sen spray...ja så höll det på. Och astmasprayen hjälpte! Så nu har han Bricanyl på prov ett par veckor, sen ska det utvärderas och han ska in på mätning och grejer. Sååå tråkigt att han fått astma igen. Han fick det när han var liten också, men det växte tack o lov bort!

Han har verkligen varit superduktig hela dagen och inte gnällt ett dugg fast det i ärlightens namn har varit skittråkigt! Tur Henke var med och livade upp stämningen, annars hade nog pojkstackarn deppat ihop.

Nu önskar han sig bara en sak när han fyller 11 om ett par veckor: 3 dygn på sjukhuset ( i friskt tillstånd). Han är konstig min lilla kille :)

Kommentarer
Postat av: Ann-Helen

Han skall ha super mycket beröm för att han varit så duktig :).. Sjukhus är verkligen skit tråkigt. Men jag kan nog se till att han får tre sjukhusnätter jag.. Det är väl dags att vara där snart ;).. Skönt att ni slapp sova kvar iaf :)

2011-05-19 @ 21:31:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0