...


Görs det ens MUSIK nuförtiden?


Nä, dra mig baklänges tillbaka till 90-talet, tack! Och den här låten, det är nåt speciellt med den.

Lugn i själen.


Kan man nästan säga att jag har. Ungarna med. Jag känner inte igen dem sen vi flyttade. Antar att jag kan tacka min hyresvärd för att de tapetserade in valium i väggarna. Och lycka är att alla väggar utom hall och Lunas rum är nytapetserade ;) Lots of valium alltså.

Jag borde ta med er på rundtur i lägenheten, men jag vet inte om ni kanske borde få komma och kolla själva istället.

Nu ska jag snart dö i soffan till "Så mycket bättre". Det gäller att välja rätt valiumrum ;)

Höll på att glömma!


Kör vidare på svenska låtar. Denna är dock lite mer sorglig, men sååå fin.

Plikttrogen som jag är...


...så slänger jag in några ord. Fast jag har egentligen inte tid.

Jag har ju som ni vet flyttat. Jag har en galet stor lägenhet, jämfört med innan iallafall. Jag tappar bort saker hela tiden, alltifrån mobilen till ungarna och hunden.

Detta är nog ett dårhus det med. Men ett lite finare dårhus, med lite mer såplukt. Och som toppen på allt, eller vaffan, högst upp iallafall, bor iallafall polischefen. Eller fd, vi har nog inte riktigt bestämt oss vad han är än. Jag har Margoth som granne, dock har jag inte sett till henne än, men det ryktas här i huset om att den entandade något senila kvinnan har plockat ner sin lägenhet totalt. Nej, men på det stora hela verkar det vara bra grannar iallafall.

Huset lutar. Som ett annat hus jag en gång fick höra om. Fönsterbrädor lutar, spisplattor lutar. Tur att man inte är så jävla rak själv.

Idag har jag (återigen) stressat röven av mig. Max har åkt på semster till Matfors. Min jobbarkompis Cecilia och hennes sambo har lånat honom över helgen, eller nåt. Han får det nog bra, skulle på bågskyttebanan på alnö till att börja med. Hoppas bara att inte Cecilia tar med honom till stallet, glömde visst säga att han hatar hästar. Som sin matte.

Nu ska jag slänga ner kroppen i soffan, titta på IDOL och myyyyysa!

Puss i ljumsken på er!

Helgen:


- Pizzeria Atlantic
- IDOL
- ......
- Pizzeria Indiana
- Loppis
- (packa!!)
- Hockey
- En släng av feber
- Middag bestående av ROSTBIFF (meeeeh! jag trodde vi skulle äta älgkött ju!?)
- Ett litet missförstånd
- When you´re strange
- ......
- Några timmars utflykt
- Sibylla

Som ni ser så har lägenheten inte prioriterats direkt. Dags att sätta fart eftersom jag får nycklarna i veckan :)

Men först lite bilder från dagens utflykt. Först hittade vi en bil...


Sen hittade vi det ställe jag alltid velat besöka- Tysktorpet!
Trust issues.


Hur kan man lita på nån efter att ha blivit utsatt för över två års tid av själslig tortyr? Att gång på gång på gång få höra att en människa ska ta livet av sig, och att det är MITT fel. Hur faan kan det vara mitt fel att nån väljer att avsluta sitt liv? Dagböcker. Det innersta och allra hemligaste i en människas liv. Att plöja igenom nån annans dagböcker är våldtäkt. Att sen "hota" med att berätta vad som står det, ja det är så lågt man kan sjunka kanske. Listan kan göras lång, men jag väljer att inte skriva mer om detta. Jag läker. Sakta men säkert tillfrisknar jag, och i helgen har det gått sex veckor. Jag vaknar sakta till liv och inser att det som var då, inte var kärlek. Det var nåt destruktivt och beroendeframkallande. Som en drog med dåliga effekter. Jag får distans till saker och fattar inte nu hur jag kunde leva så...?

Idag mår jag bättre. Bättre än vad jag gjort på två år. Jag lever igen. Jag umgås med folk, jag gör saker. Jag ser fram emot saker.

Men problemen med tillit kvarstår, och så lär det ju förbli ett tag framöver. Jag har en galet hög mur runt mig. Men trots det så väljer jag att hoppas.

Barnledig helg och inga större planer, förutom ikväll då jag ska åka till nån som jag träffat och tycker om att umgås med. Som vän. Remember the trust issues. Hans dotter och min son känner varandra, men vi kände inte varandra före förra lördagen. Vänner är bra :) Jag är inte redo för ett förhållande på läääänge!

Ha en bra fredag för det tänker jag ha!


Men ååååh!


KLANT-ARSEL! :)

Åkte ju som bekant på hockey tidigare ikväll. Kim skulle komma hem till 19 så att Max slapp vara ensam. Men serru det blev inte så! För Kim hade glömt att ta med nyckel.

Summan av det- en hund som vill äta upp oss av glädje :)

Annars då? Skithockey ;) Ann-Helen är värre än alla galna hockeyfantaster tillsammans, finns nog ingen som svär och skriker som henne :) Jenny har nog inga naglar kvar ;) Men trots förlusten så hade vi en trevlig kväll. Mer sånt, tack!

Och så anar jag öglor i mössan.

Godnatt!

Bra!


Jag är så galet jävla stolt över mig själv ska ni veta :)

Och så är jag galet glad över nåt annat!

Idag har jag och Ann-Helen legat och slappat i varsitt hörn av soffan. Som vanligt typ ;) Sen kom Leif och hälsade på en sväng också :) Nu har Ann-Helen åkt och handlat på Max, sen blir det hockey. Kul att komma ut och se lite annat folk en stund.

Borde lägga in lite bilder från min nya telefon, men det kanske blir efter helgen. Och så kan vi vara lite extra lyckliga över att jag har gratis sms ;)

När det händer.


Det mest oväntade.

Jag har suttit och försökt formulera till ett inlägg, men jag får fan inte till det! Vet inte hur jag ska skriva, eller vad jag bör skriva. Eller om jag bör skriva nåt alls? Känslomänniska som jag är så vill jag ju få ur mig allt. Men jag vet också att det sitter folk och lusläser vartenda ord jag skriver, folk som inte har ett skit med mitt liv att göra egentligen!

Nä, ni får Ziggy Stardust av mig istället.


Sol?


Känner mig som ett lik. Borde kanske uppsöka ett solarium. Ja, ni kan ju se själv :P


Var det så enkelt?


Jag har (tillfälligt) övergett dödgrävarmusiken. Istället lyssnar jag på svensk pop. Japp, du läste rätt. Och tamejtusan om det inte hjälper humöret på traven! Jag kan ärligt säga att jag känner mig relativt glad nu. Och det var längesen jag kände så. Finns nog en hel del annat som spelar in också. Bl a att jag umgås med folk, och inte bara sitter ensam och ful hemma i soffan. Och sitter jag i soffan är jag isånafall bara ful. På torsdag blir det EON med tjejerna. Tack för det Jenny :)

Barnen tycker nog att jag är lite knasig som lyssnar på detta, de känner inte riktigt igen mig. Men igår tog jag en svängom med stekspaden som mikrofon när jag lagade mat. Till Europe´s "Superstitious". De skämdes inte ens ;)


Hela världen är så underbar, om man är korkad, tom och glad!


Phuuuu! Ska snart flytta sägs det. Har jag packat? Nej. Har jag ens tänkt tanken på att börja packa? Nej. Har jag ens tänkt tanken på att börja tänka tanken? Inte det heller. Jag har så mycket annat för mig. Och så har jag inte ens nåt att stoppa allt elände i. Men snart. Snälla Gabbe hade en drös med kartonger, som Jeanette ska hämta upp nån dag. Får väl se om det blir en helg fylld av botaniserande av gammalt skräp, eller om det "råkar" komma nåt roligare i vägen. Hoppas på det sista.


S T O P P !


Vad var oddsen?


Bara Ann-Helen förstår rubriken, men det gör detsamma.

Nåt mycket oväntat har iallafall hänt. Men man ska aldrig sluta förvånas kanske? :)

Söndag och Kim är på innebandymatch(er) i Haga. Lägenheten ser ut som ett mindre inferno med chips, godis och krossat glas runt golven. Nej, jag har inte haft party. Däremot så hade jag ett gäng härliga ungar här igårkväll. Det är väl bara att hälla i sig lite mer kaffe och sätta igång då kanske?


Max-Mats!Såhär såg han ut innan growlandet började i natt!

HELL-VETE, vilken natt!


Fullmånen brukar göra oss lite halvgalna på nätterna. Främst Luna, kanske borde ha gett henne ett annat namn, verkar som samhörigheten med månen blev total när hon döptes. Jag bävar inför varje fullmåne, men natten slog fan alla rekord!

Allt var frid och fröjd, jag gick och la mig lite tidigare än vanligt, var t om trött runt 23.30. Håller på att somna när jag hör Luna ropa nåt från sitt rum. Jag frågar vad hon sa, och får svaret: "Jag vill ha gurka!" Eeeh, okej? Till slut somnade hon om i sin säng. Efter en timme vaknar jag, då ligger hon bredvid mig. Och ni vet ju att hon trasslar med mitt hår på nätterna...under dessa fullmånenätter KNYTER hon mitt hår! Och sitt eget med för den delen. Man får vara tacksam över att hon inte lärt sig att knyta ihop oss. Än. Somnar om...

Vaknar efter ett litet tag av ett infernaliskt ljud. Mitt i becksvarta natten är det en galen jävla CLOWN som skrattar HYSTERISKT! Och inte slutar han heller. Jag tror såklart att jag hamnat i nån dålig skräckfilm och att nån driver med mig. Ni har väl sett SAW-filmerna? Lite så. Clownjäveln fortsätter skratta, Luna undrar vad det är, Max-Mats ylar som en mångalen varulv. Till slut vågar jag mig upp och lyckas lokalisera ljudet som för mig var helt främmande- Kims väckarklocka (som aldrig används), jag hade tidigare under kvällen lyckats smälla ner den i golvet. Såklart satte jag i batterierna åt rätt håll!

Nu sitter jag och tittar på eländet som ligger här på golvet bredvid mig. Jag undrar varför han inte dog, clownjäveln. Ett batteri ligger på golvet bredvid den, men tror ni inte på fan att klocksatan tickar på som vanligt??

Och efter detta var det ju lätt att somna om. Blåste gjorde det. När det blåser blir varulvshunden tokig och tror att det är tjuvar som vill komma in. Varav han ylar och går an.

Behöver jag säga att jag försov mig imorse?

Fördriver tiden på 90-talet.


Jag väntar, och det finns inget tråkigare. Därför snöade jag in på låtar, eller framförallt musikvideor från 90-talet. Allt var bättre med musiken då, mer genuint. Inte samma massproduktion som idag. Spotify, Youtube och My space kanske inte är så bra...? Allt kan spridas sååå mycket snabbare och det blir liksom ingen kvalité på saker. Man lyssnar en vecka, sen är låten bortglömd. Nu menar jag såklart inte att dessa medier är dåliga, jag skulle inte klara mig länge utan dem :)

Och 90-talet hade mer lidelse. Ta t ex November rain, vilken musikvideo kan mäta sig med den idag? Sean Banan? Jag har ju alltid sagt att olycklig kärlek är det vackraste, men när man är i smeten själv är det inte så vackert kanske. Men alla vet ju att hjärta rimmar på smärta.Finns det en så finns det flera.


Sov till 10.30!!

Vilket innebär att att det är bråttom nu. Varför det är bråttom vet jag inte, men det känns som att jag sovit bort hela dagen. På med våran nya hang-up och pyssla lite :)


Kalas!


Dagen har varit väldigt bra, trots att Luna haft feber. Hon har varit lugn och snäll hela dagen, undrar om det beror på febern eller att hon fyllt fyra? ;) Vi ställde inte in kalaset, hennes gäster var inte rädda för hennes baciller :)

Hon har fått väldigt många fina presenter, och somnade som en väldigt nöjd 4-åring :) Och den här mamman är också rätt trött nu, jag hann inte ens äta middag idag! Nu blir det sängen och lite wf.Prinsessan 4 år!


Just när jag skrivit rubriken sa hon: "Din lilla prinsessa som fyller 4 år." Hur kunde hon veta vad jag skrev??

Febern kom till henne inatt. Jag var vaken till 2.30, var sådär lagomt pigg när vi skulle upp och sjunga för henne imorse :/ Vilken orättvis värld när en liten flicka får feber på födelsedagen :( Hon (vi) har sovit hela förmiddagen, och nu ligger hon nerbäddad under täcket i soffan.

Men vi gör det bästa av situationen och firar så gott vi kan :)


4 veckor.


28 dagar
.

681 timmar
40862 minuter
2451696 sekunder


Söndag= vilodag?


Näe. Så funkar det ju inte. Imorgon fyller min SockerDocka 4 (FYRA!!!) år! Varje gång barnen fyller år så sitter jag där som en fågelholk, och nu har det alltså gått fyra år sen storken kom med henne. Men jag och Ann-Helen bakade iallafall igår, lärdomen av det- drick aldrig alkohol när du bakar! "Nån" "råkade" hälla ut all glasyr på golvet ;) När jag sen klev i allt så fastnade jag, kletigt värre. (Och "nån" var inte jag kan jag säga)Hejdå bloggen!


Hej, hej Wordfeud!


Kanelbullens dag.


Jag tycker ändå inte om kanelbullar. Men vad jag däremot tycker om med den här dagen är att Luna var beräknad tills idag. Ja, inte idag, utan för fyra år sen. Såklart. Jag kommer ihåg alla känslor från den dagen, det var liksom då det gick upp för mig att det inte fanns nån återvändo. Att jag när som helst skulle bli tvåbarnsmamma. Tänk om jag vetat då, allt som jag vet idag :/

Hösten 2007 var underbar. Förutom foglossningen from hell då. Kunde inte gå vissa stunder. Men det var lika varmt som det är nu, och solen sken mest hela tiden. Härliga tider!

Nu ska jag gå och skura golv. Nej inte skura, jag ska SKRUBBA. Min lilla kanelbulle har minsann ritat på köksgolvet. Inga lysande utsikter inför den kommande flytten kan jag säga. Jag har redan försökt en gång, men jag tror jag måste ta till hårdare metoder.

Det sista...


Usch nu ÄR det på riktigt. Flytten. Har legat sömnlös några nätter, tänk OM vaktmästaren inte hittade nån som ville flytta in till den 1 november? Ska jag då betala dubbla hyror i två månader? För att han lovat mig muntligt gäller väl inte i detta fallet, eftersom han "bara" är vaktmästare, och de som bestämmer sitter i Stockholm.

Men idag kom det ett brev med en överenskommelse om avflytt i förtid. Så det är alltså på riktigt. Mycket hade kunnat gå fel i detta, men för en gångs skull klaffade det!

Nu är det bara packandet och flyttandet och städandet kvar då. Och det värsta är att jag ska flytta på en barnhelg, visst, Kim kan vara flyttkarl, men inte Luna. Men det löser sig nog det med.

Jag längtar bara tills allt är klart.

Nu: akupunktur, sen den sedvanliga fikan på IB :)

Puss!

Ps. Värst vad alla verkar drömma mardrömmar om mig. Igen Ann-Helen- förlåt för att jag skickade hem dig med bussen från sjukhuset ;)

Kvällsutflykt.


Det började med att råttorna skulle få åka på sin sista bilfärd. Det slutade med att vi hamnade i de djupaste skogarna i Liden. För att hämta en ässja. Vad fan det nu är. Vi åkte på en liten stig som knappt var framkomlig. Och mörkt var det, fatta vad det säkert kryllar av björnar där. Myllrar och kryllar. Äckligt tycker jag. Vi kom iallafall fram till huset vi skulle till, och lastade på ässjan och en massa spadar och annat krafs. Sen hamnade vi i Lidens elljusspår.

Jag fick även se vart toktanten som är gift med Berlinmuren bor, hon med Giljotinmuseét ni vet. Ejavitta. Heter hon så? Så det känns ju toppen, verkligen, för nu kan jag ju hälsa på henne.

Dagens pinsammaste: Hände på ICA. Och för en gångs skull var det inte jag som stod för pinsamheterna. Vad Kim gjorde tänker jag inte skriva här, men det var sjukt oväntat iallafall. Det var nåt han sa till kassörskan.

Och apropå pinsamheter. Jag ska berätta nåt som är helt emot mina principer att berätta. Några vet om det, undertecknad vet inte om det. För jag sov. Ni vet ju hur det är, prinsessor PRUPPAR inte. Inte offentligt iallafall. Men en natt för inte alltför längesen, hade den här prinsessan tydligen gjort det förbjudna. Den jag delade säng med och som berättat denna (o)sanning för mig, hade tydligen fått ett visst hopp när jag hade lagt hans hand på min rumpa. För att sen göra det där, ni vet. Hahahahaha, det är så roligt så att jag får ett leende på läpparna så fort jag tänker på det :)

Varsågod!

...Tycker att de här små filurerna är så söta. Sen att det finns ett budskap
också, det är ju en liten bonus :)

Kissa!


Min dotter sover som en hel skog med stockar på natten, och hinkar i sig vatten på kvällarna. Det är en dålig kombo, som ni kanske förstår. Så det har hänt nån liten olycka här och där. Min vän sa till mig att jag ska "ta upp henne så hon får kissa innan du går och lägger dig". Detta testade jag igårkväll när hon kom invinglandes i vardagsrummet. Jag visste ju att det inte skulle funka med henne. Hon är som sagt inte som alla andra barn. En liten aning tjurigare.  

Hur som helst, jag bar henne från soffan till toaletten. Hon blev förbannad när jag satte henne där, klev upp och skrek och grinade att hon ville vara själv. Självklart, sa jag, och gick ut i hallen. Hon stängde toalettdörren, men blev ännu mer förbannad. Till slut skrek hon, gång på gång:

"SLUTA TITTA PÅ DÖJJEN!!!!!!!"

Ja herregud. Ny dag, ny strid.

Romeo och Julia.


Varför ska det ALLTID vara så förbannat SVÅRT med kärlek???!!! Jag fattar inte. Varför ska man behöva kämpa och kämpa i en förbannad motvind. JÄMT. Varför ska folk vara missunsamma? Nu är det inte bara mig det handlar om, utan i allmänhet faktiskt.

Jag blir glad när jag hör om andra som står på sig, för att de älskar varandra! T ex visade det sig att den anställda på en skola här i kommunen, som inledde ett förhållande med en av sina elever, är nån jag känner. Jobbig situation för dem, men de vet ju vad de vill! Och jag blir så lycklig för deras skull när jag ser hur de kämpar och kämpar för att få vara med varandra :) Och ja! De är myndiga båda två.

Jag får helt enkelt bli en "gammjänta", för helt ärligt, jag har stora trust issues...


Mätt som en plätt!


Jag kan knappt röra mig. Trots att pudeln kom över halva min tallrik med äppelpaj, så känns det som att magen ska spricka när som helst.

Har fått lite gjort idag, men till veckan ska det hända saker. Jag och A-H ska baka, fixa ut ormjävlarna på Blocket, döda råttor (inte vi, men nästan), och så lite till. Som är hemligt såklart. Alltid hemligt på den här bloggen. Hoppas den här veckan går fort. Imorgon har Kim studiedag, så då ska vi tänka på miljön och panta hans flaskor, gå till polisen en sväng och till bibblan. Förresten så låg jag och Kim i sängen imorse och filosoferade, han undrade vad en manlig bibliotekarie kallas...jaaa, bibliotekarl kanske?

Satt och kollade igenom bilder på datorn förut, Lunan fyller år och ska såklart vara med i tidningen! Men ack så jobbigt det kan vara att titta på bilder ibland :( Ska nog undvika det ett tag framöver.

Jeanette är lite som en möbel här nu, här sitter jag och bloggar och hon wordfeud:ar. Jag hjälper henne såklart eftersom jag är så briljant. Sen ska jag beställa en ny telefon :)

Pudelfnatt!


Ja herregud. Pudeln är nybadad och galnare än nånsin. Vet ni att det faktiskt finns nåt som heter pudelfnatt? Hur tokigt som helst. Och hur roligt som helst. Luna brukar skratta så att hon håller på att svimma när detta händer. Tyvärr, måste jag säga, händer det oftast på kvällarna då det är lite opassande då hon ska sova.

Väntar och väntar på att stripsen i ugnen ska bli klara. Idag blir det home-made kebabtallrik för mig och Kim :) med massa rödlök. Senare kommer Jeanette ner med nybakad äppelpaj och kollar på True Talent. Skönt med rutiner.

Ha en bra söndagkväll ♥

Påmind.


Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag ville bo i ett Gilbert Grape-hus. Jag blev just smärtsamt påmind om att det är ju för faan det jag gör. Dunder och brak, smällar, stamp i golv, utbrott. Jag har en ung kille på våningen ovanför mig som har autism. Och sen har jag ett helt korttidsboende på våningen under mig.

Lärdom:

Be careful what you wish for.

Hokuspokus!


Också vaknar jag imorgon och ormj**larna är BORTA! Tandfén, påskharen, jultomten eller vem fan som helst- kom och hämta dem!!!!!!!!

Idag är det...

...lördag- Dronten Edwards bad-dag. Som de skulle ha sagt i Mumindalen. Själv befinner jag mig inte i Mumindalen direkt, men det är inte långt ifrån när man omger sig av Hattifnattar och Lilla My:s hela dagarna. Har dock inte bestämt mig för vem jag själv speglar i detta, men det väger mellan Snusmumriken och Filifjonkan. Eller den kalla Mårran.

Tvättstuga. Det är så man nästan kan skratta, va? Jag skrattar inte, jag har inte alls nån lust att hänga tvätt. Jag har mest bara en sak i huvudet- flytten. Detta ställer till ett stort inre kaos eftersom jag är så ordningssam, och nu vet jag att livet kommer vändas upp-och-ner ett par veckor. När ska man börja packa? Det är ju en månad kvar, så jag borde tagga ner. Borde. Men att tänka på detta elände är mest bara positivt, för jag hinner inte med att tänka på annat. Lika mycket.

Nä, dags att ta tillvara på SOLEN! Puss!

*putsväck*


RSS 2.0