Outta my head

Ja herregud...Ashlee Simpson måste ha slagit i sitt huvud rejält! Vad hände med den där lilla skate-Avril-wannabe-bruden? Snacka om förvandling. Har allt med den omdiskuterade näsoperationen att göra? Nu blev hon nån konstig kopia av Kylie/Gwen/Madonna. Skrämmande. Kul att hon gick sin egen väg och kom på nåt orginellt. Eeeh...?

Tur att ZTV hade så mycket smak och hyfs att de stabiliserade till balansen genom att spela Sophia Somajo´s "Warm blooded murder" alldeles efter.

Förresten så kom jag på en annan underlig sak!

Jag vill komplettera utmaningen. Detta skulle ju naturligtvis också stått med.
Jag har nån slags kedjefetish. Hmm, kan man kalla sig kedjefetishist? Probably.
Nu är det inte direkt så att jag går omkring och blir sugen på diverse olika smutsiga saker när jag ser en kedja, nejdå. Jag tycker bara att det är så vackert med kedjor. Och naturligtvis vill jag göra detta.  (Känsliga personer varnas)

Utmanad...

...av Stanislav. Alltid lika  roligt med utmaningar.

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren tre nya bloggare och gör en lista av deras namn... Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras blogg för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information...




1. Jag är grymt bra på att prata baklänges, onödig talang men rolig.

2. Jag tycker det är fantastiskt roligt att torka golv.

3. Jag kan knaka med fötterna så folk blir rädda...på riktigt.

4. Jag är vansinnigt tokig i skräckfilmer, detta är motsägelsefullt eftersom jag är så fruktansvärt mörkrädd.


5. Jag älskar ballerinakakor, skulle nästan kunna leva på bara såna.


6. Jag måste ha mer svart på mig än nån annan färg, annars känns det ojämt. Alltså förstår ni? Svart måste dominera annars känns det inte riktigt bra. Fast i ärlighetens namn så har jag skärpt till mig rätt rejält.

Jag utmanar Kakan, Ensamma Mamman och Tågmamman.


Porr?

Jag hade besök av min farbror från Nyköping och hans fru häromdagen. Birgit, som hon heter, berättade att hon inte kunde skriva mail till mig längre eftersom deras dator gått sönder. Hon misstänker att det är en bild som jag ska ha skickat, eller mitt namn och min mailadress, som gjort att allt lagt av.  Hon hade tyckt att filen såg lite skum ut, inte alls som de brukar när jag skickat bilder, men hon öppnade ändå. Vad fick hon se?!! En "halvporrig bild på en rumpa med EN KATT BREDVID!" Yihaaa!

Och neeee, det var INTE min rumpa! Jag är ju astma och allergi ;)

Partyn

Igår var jag på Tupperware-party. Det var en upplevelse. Tror det var uppåt 20-25 pers där, bara kvinnor såklart.  Alla dessa partyn som anordnas är egentligen bara ett svepskäl för att få träffas och skvallra, fika och inspektera andra människors hem. Eller har jag helt missförstått konceptet? Handlade faktiskt också, men inte en massa onödigt skit som bara kommer att bli ståendes och damma i ett skåp.

Nästa vecka är det ett helt annat party- gatufesten. Som jag har nån slags hatkärlek till. Hade tänkt ta en runda i stans öltält på onsdagkväll, men sjukhuset  ringde igår och ville ha dit mig på tisdag. Så Ullis...vad tror du? Är jag kapabel till att vara på stan på onsdagkväll?

Sommarplåga 2008?

Ja i mina öron låter detta som en given sommarplåga. Och förövrigt ingen dålig sådan, jag gillar BWO. Kan bero på att de är så...homo? De går sin egen väg, givetvis med Alexander Bard i spetsen.



Vart är...

...årets sommarplåga? Har jag missat nåt?? Lyssnar på P3 för fullt nu, känns som att jag har lite catching-up to do. Nästan lite pinsamt om jag nu missat den.


Dödendöden

Sonen kom just in med gråten i halsen och ropade på mig.

-Mamma! Nån har dödat mormor ännu mer!





Denna varelse har alltså lagt sig på våran gård (samma ställe som härom kvällen) och dött. Jag vet inte hur jag ska tolka detta, men kanske är det så att hon fick oss att förstå att hon såg oss, och då äntligen kunde gå vidare. Vad tror ni?

Besök hos Dr Swartling

Så. Nu har jag varit hos doktorn, det besöket som jag borde ha gjort för länge, längesen. Bl a  togs det gluten och laktos-prover. Känns som att det kvittar vad svaren visar, de visar nåt och det är vad jag kan rätta mitt liv efter. Även IBS kom på tal. Doktorn klämde och kände på min mage och hittade kroppspulsådern mitt i alla tarmar. " Det är inget konstigt, man känner den lätt på smala personer."  Smala. Jag är smal. Trodde aldrig jag skulle få höra de orden igen efter senaste graviditeten, det såg mörkt ut ett tag.

Kan bara konstatera att det är ett f*ns gnäll på vissa av våra gamlingar. Har man levt i över 80 år borde man förstå att det inte är vårdpersonalens fel att det tar tid och att de är underbemannade. Bittra tanter som är arga på allt, usch va less jag är på bitterhet. Man har så kort tid att leva, varför slösa bort den tiden med att vara bitter istället för att vara glad och positiv?

P u s s !

The Crow...eller "Skatan" som vi säger i Sverige

Nu är kameran hemma igen så nu ska det dokumenteras med bilder! Kollade för ca en halvtimme sen ut på baksidan, och vem hittar jag inte där? Blev tvungen att be Jimmy kolla också så att jag verkligen såg rätt...jorå.

  

Det första jag såg imorse var denna skata, och det sista jag ser när jag ska släcka är också denna skata. Tror ni att jag rös när jag såg att hon faktiskt har lagt sig ner där i hörnet av vår gård och bara ligger och tittar. Hon har f. ö hängt på vår baksida ett par veckor nu, har inte tänkt  så mycket på det förrän nu när det är så tydligt. Och i vintras var det en skata som brukade sitta utanför köksfönstret och titta in på mig. Detta är mycket märkligt.


Liv efter döden?

Jag börjar bli mer och mer övertygad om att min Mamma ser mig och min familj. Jag har under den senaste veckan lagt märke till en sak, kanske har detta pågått under en längre tid. Tänkte ta en bild på detta, men jag tror att kameran är i bilen som inte är hemma. Typiskt. Hur som helst så är detta väldigt märkligt.


Moonwalk?

Bara för att det är tråkväder ute behöver man ju inte ha tråkigt. Medans pappan och Prinsessan sover uppe så passade sonen och jag på att kolla Youtube. Han (även jag) är lite smått fascinerad över Michael Jacksons moonwalk, så vi tänkte ta en snabbkurs på webben. Gick sådär.


Lägg märke till skorna! Fast här tokade han sig bara:)


Close-up. Vi har roligt som bara den, testa ni med vettja! Och berätta hur det gick.


Fredagen den 13:e


Mammas Fröken Blåöga i kyrkan på brorsans skolavslutning.


Tuffa grabbarna på ingång i kyrkan.


Ser ni förresten att min lilla man numer är korthårig?


Hur gott luktar hon inte då!!?

Sommarlov!

Om 3½ timme har min son sommarlov! Så underbart att inte behöva ställa klockan på 6.45 på hela sommaren! Kommer ihåg känslan när jag själv var liten och var där i kyrkan och sjöng Den blomstertid nu kommer och I denna ljuva sommartid.

Det första sonen sa när han vaknade imorse var: Vad ska jag göra när jag inte går i skolan då?  Öh...LEKA kanske?

Han vill även åka till sitt andra hem på sommaren- Norrfällsviken. Där spenderar han större delen av somrarna med farmor och farfar. Vi brukar såklart åka dit och hälsa på, det är nog ett av de underbaraste ställena på jorden.

Nu är det dags för duschning, påklädning och...sminkning!


Bakis klockan 18

Nu i studenttider kan man ju inte låta bli att tänka tillbaka på sin egen studentdag.

Eftersom jag gick gymnasiet i Stora Staden, så började såklart firandet på morgonen, runt 7-tiden i busbacken. Min Mamma och pappa hade köpt starkdrycker till mig, cider om jag inte minns helt fel. Där satt vi med hela Katrinelunds skolan och Västermalm och drack som aldrig förr. Runt 13-tiden skulle vi till aulan för rektorns tal och stipendieutdelning, men inte hade jag satt min fot där om jag hade vetat att det skulle ta närmare tre timmar. Full!

Sen fick vi äntligen gå ut på trappen och sjunga, sen var det dags för den obligatoriska lastbilsturen genom stan. Kommer inte ihåg så mycket av den. Sen hem och äta med familjen. Men då var jag bakis, så jag tänkte lägga mig och vila en stund. Vaknade 22.45 på kvällen! Den sista bussen till stan hade gått för 5 minuter sen. Sååå typiskt mig. Bara att lägga sig och sova igen...

Hur hade du det på studenten?

New Orleans?

Visst hade de det förjävligt rent ut sagt, men när jag öppnar min altandörr, så är min första tanke
New Orleans.
Jag skulle kunna ta en bild på eländet, men det är så deprimerande att jag inte vill befläcka kameran med det.

Tänk er...

Den stora fina poolen är halvt synlig under det trasiga, sönderblåsta poolskyddet. Skräp i poolen.
Våran nyinhandlade paviljong (inte partytält-modellen!) ligger upp och ner på trallen.
Möblerna är dyblöta och filtar som skyddades av taket är lika dyblöta.
Blomvasen med lupinerna ligger utvält på trappen.
Mitt i allt står en poolstege.

Och tittar man till grannens sida så är det ännu mer New Orleans-känsla. Vårat tak har legat mot deras buskar så de är alldeles platta och förstörda (?)...inte nog med allt detta...kollade vädret nyss....*suck*

När vindarna viskar mitt namn

I natt så måste de viskat på rejält, för jag har sovit som en liten griskulting. Allt på gården har blåst bort/sönder. Roligt. Det roligaste var nog när grannarna hade varit ute i natt och monterat ner sitt partytält...klockan tre!!!
Det som är mindre roligt är att vårt poolskydd blåste sönder.

8 ÅR!

Grattis på din stora dag min lilla man!
Nu har Du funnits i den här världen i 8 år och fyllt alla mina dagar av värme, glädje, kärlek och skratt. Jag är helt övertygad om att jag inte levt idag om du inte kommit till mitt liv. Tack för att du finns!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Don't You Know I Love You More Than Life Itself
Don't You Know That You're My Pride
And I Would Not Have You
Walking Through This World
Without Me By Your Side

Go To Sleep My Little Man
Don't You Weep My Little Man

I'd Like To Keep You With Me
All Your Life,
But I Know I Can't Do That
So I Must Try To Teach You
Wrong From Right,
To Keep The Vultures From
Your Back

Go To Sleep My Little Man
Don't You Weep My Little Man

And When You're Dreaming
You Can Talk To Angels
So Wipe The Tears From Your Eyes
And If There's Demons
That Try To Steal Your Breath Away
You Can't Believe That, Know,
My Spirit Will Be Standing By
Your Side

You Saved Me, You Gave Me
The Greatest Gift Of All
Believe Me, Believe
There Ain't No Mountain That's Too Tall
I Will Gladly Carry Your Cross
For You
To Take Your Pain Away
But What I Can't Carry Is My Love
For You,
Beyond My Dying Day

So Be Strong My Little Man
When I'm Gone My Little Man
You Got To Be My Little Man

-Ozzy Osbourne (för övrigt den låt som framfördes till sonen på barnens dop)


 


Brrr

Idag är det ingen outhärdlig hetta. Kan vara lite skönt, man kan ju t om hinna att städa eller göra nåt annat vettigt inomhus. Kanske.

Prinsessan mår mycket bättre, och hon är sååå duktig på att ta pencillinet. Inget kan få en att känna sig så maktlös som när barnen, särskilt bebisar, är sjuka. Nu börjar hon sakta men säkert återgå till att vara våran glada unge som skrattar så fort hon vaknar, klappar händerna, pussar mot oss, och pratar! Hon har lärt sig att säga...PA-PA! Ja, ja, bara att svälja stoltheten. Får trösta mig med att det är mig hon sträckt sig efter när hon varit sjuk.  

Imorgon är det kalas för sonen. 8 år...jösses! Vart tog åren vägen? För precis 8 år sen hade jag stora planer på att åka till ÖoB för att handla blomlådor och blommor. Med värkar! Insåg rätt snabbt att jag hade ont och kanske borde ta det lugnt. 

Idag måste det inhandlas tårtprylar och diverse kalasattiraljer. Men först...moppen har blivit stulen i natt, så det är lite att fixa med först. Störigt att man fan aldrig får ha nåt ifred.


Det blir aldrig som man tänkt sig

Gick ju kanon det där! En timme efter jag skrivit förra inlägget, var jag på väg till barnsjukhuset.  Låg på soffan och läste när jag plötsligt hörde konstiga ljud, och det var inte grannen som rotade i soporna. När jag kom upp till sovrummet hade Prinsessan kräkts igen. Eller hon höll på. Inga vanliga bebiskräkningar ska ni veta, närå, här var det rena rama magsjukekräkningarna. Minus lukt. Är man Prinsessa så är man. Hon låg i min famn och bara stirrade, jag ringde Jimmy i panik. Han åkte från jobbet i stan på mindre än tre minuter tror jag.

Väl på sjukhuset konstaterades det att hon hade 39.3 i feber (måste köpa ny termometer, inte glömma, inte glömma) och lilla älskade hjärtat har öroninflammation. Suck.  Inte ett till "öronbarn".


Sommar!

Nu skulle jag nog vilja påstå att det är sommar på riktigt. Det är supervarmt när man vaknar på morgonen, förmodligen är det rätt okej temperatur dygnet runt. Tror jag ska fråga grannens dotter, hon borde veta svaret.

Ja, den här natten var inte ett dugg annorlunda än natten innan, förutom drömmarna då. Prinsessan vaknade vid 1-tiden och jag trodde att hon skulle brinna upp. Precis när jag vaknade höll Ullis på att debattera HIV-epidemin i Afrika på sin blogg, och ville att jag skulle vara med i debatten. Mmm, svarade jag, läser allt du skrivit imorgon. Sen höll Jimmy på att göra sig ovän med ett gäng BMW-turkar genom att vräka ur sig massa nazistiska kommentarer. Nä, Jimmy är INTE nazist när jag är vaken.

Hur som helst så fick Prinsessan alvedon, kräktes direkt en kaskadspya över hela min sida av sängen. Verkligen kaskad, det bara flög nåt som såg ut som mjölk (vilket det visserligen var) över hela rummet såg det ut som.
Sen nån gång där i natt så sa Jimmy det jag inte vill höra på natten. "Hörde du smällen?" Såklart inte.
Förklaringen kom när han hade träffat grannen imorse. Deras dotter var på studentbal igår, och hade pillrat av sig sina lösnaglar i bilen, sedan slängt de i soptunnan när hon kom hem. Hennes ring hade följt med i soporna, så hon hade helt sonika vänt upp och ner på soptunnan. IFÖRD BALKLÄNNING!  F*n att jag missade det.

Hon måste ha varit rejält på trycket, för sen hade hon tydligen spelat hög musik också, det hörde vi (läs Jimmy...) dock inte. Kul att vara ung och dum. Jag är bara gammal och dum.

Nej gott folk, nu ska jag klä på mig och göra nåt vettigt av den här dagen. Ringa och väcka A-H kanske? *Hihi*

Hawaii here I come!

Hakar på Annicas tävling. Vem vill inte resa? Jag har knappt sett andra sidan på "Välkommen till Sundsvalls kommun"- skylten.




Klicka på länken för att hjälpa mig samla poäng!

Poltergeist

Angående lyxfällan så har vi en bekant som vi anmält. Denne bekant verkar vara ett hett ämne för redaktionen. Denne bekant höll nästan på att tacka nej till att vara med, skulle tänka en vecka. Nu hade Jimmy fått ett sms: "Tja, maila lyxfällan och säg att jag är med, men fråga när inspelningen sker?" Rätt roligt. Om inte annat roligt att den här personen får hjälp att räta upp ekonomin.

I natt har min Prinsessa haft feber igen. Andra natten...suck! Hon har sovit dåligt i över två veckors tid nu, för att citera Jimmy - "man känner sig som utskiten äppelmos"...sant. Inte nog med att hon stör nattsömnen...I natt hade jag mardrömmar utan dess like. Drömde att jag och Jimmy var på Ica Maxi när plötsligt min Mamma dök upp. Elak som bara den, men jag lyckades få in henne i nån slags garderob som även fungerade som porten till andra sidan. Golvet i garderoben var bara ett svart hål (helvetet?) och hon klängde sig fast, men jag lyckades lirka loss fingrarna. Vila i frid, sa jag, sen åkte hon ner. 
Jimmy och jag åkte raka spåret till akutpsyk, blev sjukskrivna lång tid. Sen när vi kommer hem startar spökandet.  Kul att ha ett elakt spöke hemma då! Vi var så j*vla rädda så det finns inte. Men det var lite konstigt, för på Ica Maxi var hon också ett spöke. Får det inte att gå ihop riktigt. Hur som helst så flög det saker i luften och hon skrämdes och höll på.

Detta kan ha att göra med att jag igår (i natt?) låg och hoppades att hon spökar för min pappa. Han har nog en massa möbler som var hennes, och tar man möbler från döda så brukar de kunna hänga med och spöka har jag hört.

Igår kom skattepengarna också! Inte mycket, men ändå. Vad ska ni hitta på för era skattepengar? (Ni som inte fick restskatt...)









Lyxfällan...

...ringde nyss till Jimmy. Hmm, dags att se upp kanske? Nejdå, det var inte oss det gällde. Den här gången.


Utklassningen

Det är ju så trevligt att spela kubb. Jag brukar lessna efter typ tre kvällar, sen så vill jag inte se en kubb på hela sommaren. Här är iaf bildbeviset jag lovade er.



Jag och Ullis har klätt på oss lite tokigt. "Det här var snyggt och det här var snyggt, tillsammans en katastrof"...Klänning, byxor och tjocktröja, ja varför inte?



Kicken, Jimmys morbror. Fantastiskt dålig kubbspelare.



Fokus.



Så här bra gick det för oss (Mig och Ullis). De fick inte ner en träkloss på hela spelet.
Så nu har jag nog spelat klart för i år, men om ni vill får ni gärna komma och spela kubb med mig nästa sommar.


Lika?

De flesta som ser Prinsessan säger att hon är en kopia av sin pappa. Ja, jag vet inte alls jag...vad säger ni?





Sen så kan ni ju bortse från all disk, eller va fan! Det är väl rätt normalt att man har disk om man äter...? Jimmy läser väldigt ofta bloggarna jag läser (sitter så där halvjobbigt hängande bredvis ni vet) och han har en teori om att jag haft en natt med nån han kallar "Tågpappan". Och det är sant...ibland ÄR hon lik lilla D, kan vara när hon gör kinesimitationen...är alla bebisar bra på det? Inte på den här bilden dock...här ser hon mest ut som en seriefigur.

Pepparkaksgumma

Jag är så brun så brun så att jag skäms. Det är jobbigt det här med värmen. Först iskallt så man ständigt är blå om läpparna, sen bara smäller det till så är det 30 grader varmt!! Ingen riktig balans tycker jag.

Helgen har genomlidits utomhus med grillning, kubbspel oh stekning. Jag vill ha en pool idag!!! Men med anledning av stundande 8års-dag så väntar vi en vecka. Jag får väl gå och bada med grannpojkarna så länge.

Min son har förresten gjort något imponerande...han har klippt av sig allt sitt långa hår. Till mammas stora förtjusning såklart. Nu har han bara nån millimeter på skallen, det är väl det bästa på sommaren? Så här såg han ut innan klippningen.








Den här bilden är från dagen då vi var på stan och provred drakarna...jag red också, men de bilderna vill ni inte se. Eller?? Sen när jag får tag på det lilla spektaklet ska jag knäppa bilder på håret i dagsläget . Mammas älsklingen.
Jag lovar även att lägga ut bilder från gårdagens kubb-utklassning. Rysligt roligt var det iallafall. Ska bara hitta igen kameran.

RSS 2.0