Thank God It´s Friday

Äntligen! Hela familjen är lediga och alla kan bara ta det lugnt och mysa. Men värmen..? Vad händer? Varför smäller det bara till så håller man på att frysa röven av sig? Var på Birsta City med sonen, när vi gick in var det varmt och skönt, när vi kom ut så höll vi på att skaka sönder. Ja det är sant, han säger att vi båda är så smala så vi fryser på en gång. Sa även att Jimmy inte skulle frysa :P

Jimmy var förresten ute med dottern på shopping. Hon hade lyckats tigga åt sig en docka...Hon hade sträckt sig mot den och då veknade såklart pappa.

Annars då? Bränt mig idag...det svider på mina armar....aaaaaj! Skyll sig själv.

Vad gör ni ikväll då?

Varmare...

Jiiiiiiiimmmmmmmyyyyyyyy!!!!!! Köpa poolen idag kanske? Jag kan tyvärr inte vara ute med din dotter om jag inte får en pool snart! Det blir tråkigt i längden att sitta under ett träd.

Nyss viftade jag ut en geting- MED DATORN! Ja herregud, vad ska man göra då, tog det första jag kom över.  


Caveman
 Varmt!

Värmen knäcker mig. Redan. Och det är inte ens juni.
Jag klarar inte av värmen om jag inte får ligga vid (i) vatten. Snart ska vi köpa en sån där stor härlig pool, gissa vem som kommer ligga i den jämt. Jag kommer se ut som ett russin.

Väntar på att min Prinsessa ska vakna (hör ni? Nu vill jag ha upp henne!) Hon sover ute i vagnen och så fort hon vaknar ska vi sätta oss på gräset under ett stort träd.

Sömnmedel för bebisar?

Nätterna blir värre. Jag har stolt berättat för alla (grannar, främlingar, bekanta) att min Prinsessa minsann aldrig gråter på nätterna. Inte ens när hon var liten och alldeles ny. Hon har vaknat och varit hungrig, gnytt till och somnat om, men aldrig varit hysteriskt ledsen. Förrän nu.

Jag antar att det går att skylla på den envisa tanden som inte vill komma upp, förmodligen går detta hand i hand med febern och den korta stubinen. Men mamma vill sova. Jag orkar inte vakna varje kvart (känns det som) och försöka mata nån som inte är hungrig. Men på morgonen går det bra att sova för lilla fröken, vaknar sällan före 9.

Så om ni ser mig och tycker att jag tappat min fräscha look, så förstår ni nu varför.


Misslyckanden

Jag vet att jag borde skriva ett inlägg, jag vet bara inte vad jag ska skriva. Kan ju berätta om gårdagens misslyckanden.

Var ute HELA dagen, ja förutom då Prinsessan åt middag. Jag började ju med att storstäda, det vet ni ju redan. Sen tog jag och Prinsessan (ser du Annica, jag kallar henne inte för bebis) en cykeltur till Annicas uteplats och åt lite muffins *gott!* Efter det var jag ute i lekparken hemma på vårt område i ett par timmar med de andra mammorna.
Till middag blev det pizza som åts på uteplatsen. Sweet! Lite senare kom A-H och vi fikade och njöt av sommarkvällen.

Spelade fotboll gjorde vi också...Jimmy påstår att jag inte är nån fotbollsmorsa så jag skulle minsann motbevisa honom...bollrädd som jag är. Men han kan haft rätt i det han sa. Han tycker att jag är en klädmorsa. Hmmm...
Hur som helst så sparkade vi boll med sonen och hans kompis, det slutade med att jag satt hopkurad på gräsmattan med händerna som skydd över huvudet. Bollen sköts såklart upp i ett träd och är fortfarande kvar där.

Sen så satt vi och pratade om Jimmys jobb, eller om Jimmys mammas jobb. Jag tyckte att jag också kunde börja jobba där med dem, men Jimmy var skeptisk...

Jimmy:     Du är väl inte så teknisk och kan skruva med saker och så...?

Jag:          Din mamma då!!? Hon kan ju inte ens byta bil på däcken!!!!!

Jag antar att det säger allt om mig.

Hoppla! Nu höll jag på att glömma. När jag städade satt Prinsessan i sin matstol och jag har ett nyckelskåp med spegel som jag hade vinklat så hon kunde titta på sig själv medans jag städade. Glömde att vinkla tillbaka det, vilket resulterade i att jag senare höll på att skrämma ihjäl mig själv. När jag lite senare gick i hallen såg det med den vinklingen ut som att nån stod på bron och var på väg in. Nån som såg precis ut som mig och hade samma kläder. Aaaahhhhh, skrek jag. Högt. Prinsessan blev såklart rädd och undrade vad jag sysslade med. Mamma skapar bara lite spänning i vardagen älskling, svarade jag.

Sen höll Staffan (grannens katt) på att skrämma ihjäl sonen när han helt plötsligt kommer upp från vår källare. Och sonen blev hämndsugen, men hämnades på fel ras. Jag blev skrämd när den lilla busen lagt sig under en filt på soffkanten och låg stilla i 5-10 minuter för att sedan skrämma skiten ur sin mamma.

Undra vad den här dagen har att erbjuda?

Pretto

Jag är duschad och påklädd.
Bebisen är fullmatad med gröt.
Disken är diskad.
Tvättmaskinen snart klar.
Köksgolvet dammsuget och torkat. (Med CITRONSÅPA!!! Rekommenderas!!)

Snart ska jag ta itu med resten av huset, eller det jag orkar. Sen hänga ut tvätten. SEN kan jag cykla!

Another day in paradise

...ja idag känns det verkligen som att jag vaknat i Paradiset. Eller det gör det iofs varje solig morgon. Gräset är grönt, träden gröna, fåglarna kvittrar...kan man bli annat än lycklig? Der är underbart att vara uppe tidigt (?) på morgonen när det är alldeles lugnt överallt. Nä nu får jag styra till mig, börjar låta lite väl klämkäckt. Och sån är ju inte jag.

Vad ska jag göra idag då? Jag har en cykel med barnstol på, så möjligheterna är oändliga! Nån som vill ha besök av oss? Nähä...inte det...

Loglady vs Tågmamman

I vanlig ordning urartade allt.

Vi skulle åka till Birsta för att gå på Blomsterlandet och inhandla lite blommor. Det gjorde vi.
Sen råkade vi köpe en ny cykel till mig, barnstol och hjälm till Prinsessan. Vi kan uppenbarligen inte åka dit själv utan att nån har koll på oss. För ett par veckor sen var det ju tv:n till sovrummet. Är det bara vi (ja förutom Tågmamman då) som håller på med såna här dyra impulsgrejer??Ta inget förgivet

Morsdag.
Ja vad ska jag säga? Idag (och förmodligen alla kommande Mors-dagar) har jag en konstig känsla i kroppen.
Mamma...jag saknar dig så oerhört mycket. Har varit till graven idag med en present, förra året var jag hem till dig med en blomma. Fan så mycket som kan hända under ett år. Ingen kan tänka sig hur det är att förlora sin mamma, hon ska ju alltid finnas där. Älska era mammor och ta hand om dem, för en dag är de helt plötsligt inte där längre.

Själv fick jag en fantastisk blombukett av min familj. TACK! Och god mat såklart.

Den här helgen har varit hysterisk, värre än vanligt faktiskt. Men det får bli ett fall för morgondagen.

*#?&!%

Om jag för en gångs skull skriver nåt seriöst här så skiter ni fullständigt i det. Eller hur?
Det förra inlägget bryr ni er helt enkelt inte om, för jag vet att ni har läst, statistiken skvallrar.
Ni vill inte att jag ska ta fram den allvarliga sidan, för den finns där, jag lovar. Jag blir OFTA upprörd över saker jag läser om i tidningar eller ser på tv. Men nä, det skiter ni som sagt i. Och jag lyder såklart. Det är ju lika mycket för er, som för min egen skull jag skriver.

Hade jag haft en massa sponsorer som gav mig kläder/varuprover och diverse summor (50 000 i veckan!!) för en liten reklamannons på min blogg, så skulle det garanterat legat en massa bilder här nu. Bilder på det jag och mina barn handlade på stan igår och bilder på mig i alla möjliga olika utstyrslar, men jag orkar inte knäppa kort på allt och sedan lägga in allt här. Men, som sagt...för pengar kan jag göra det mesta. Blir skriftligt istället...min son köpte en jättesuperfin skattkista på Krabat, som f ö är våran favoritaffär när det gäller leksaker. Bebis köpte en maracas-skallra som hon glatt spelar på hela tiden. Jag själv köpte en rosa bricka, underlättar mitt latte-liv. Ja teé-liv skulle man kanske kunna säga. Te är förresten trendigt som tusan. Tur jag slutade dricka kaffe när jag blev gravid, man vill ju inte vara otrendig :/  Som om det var därför liksom. Sen köpte jag saker som ni inte har nåt med att göra. Hahahahaaa...

Man blir trött av att vara på stan med två barn. Det skulle såklart ridas på drakar och ätas glass (bildbevis kommer när jag orkar tömma kameran) sen avslutades allt med middag på MAX i Birsta. Kom hem 19.30, tog ett bad och somnade sött mitt i ESC. Lika bra det.

Nu ska jag hänga tvätt.

Besparingar

Timrå Kommun ska återigen SPARA pengar. Vad blir lidande tror ni? Ja inte är det de högsta chefernas löner iallafall. I vanlig ordning är det barnen som ska drabbas. För att göra en lång historia kort- läs här. Man blir bara så ledsen. Sen kan ju alla politiker och resterande vuxna idioter klia sig i huvudet och säga "Varför har det gått så illa med ungdomarna? Varför har de dåliga betyg? Varför finns det gäng som driver omkring och slåss?" Snacka om att bara se tillfälliga lösningar, vart är framtidsplanerna? Helhetslösningen? Arbeta preventivt, vad är det?


Öh...?

"Welcome to Sundsvall Mr Rod Stewart", står det på en stooor skylt efter E4:an...i TIMRÅ!!!!
Hur tänkte ni då Norrporten?


Billy och jag...

Häromdagen var jag på en av Birstas matvaruaffärer. Och vem träffar jag där tror ni!?? Den man minst förväntar sig är och storhandlar. Emma.

Hon var en av mina bästa kompisar på högstadie/gymnasie-tiden. Ja, tills hon övergav våran helgkompis, alkoholen, för lite värre saker. Sen dess har det bara gått utför, har träffat henne ett antal gånger de senaste åren, och det har inte varit på Frälsningsarmén direkt. En gång satt hon och sov på Navet (och va f*n gjorde JAG där??) en annan gång yrade hon runt utanför bussterminalen och ville låna en telefon...tragiskt. Hon säger varje gång jag träffar henne att hon varit drogfri si och så länge, tror hon att jag är blåst? Jag ser väl när nån är påtänd! Metadonbehandlingar hit och dit som är svindyra och (tydligen) totalt värdelösa i längden.

Hur som helst så träffade jag Emma för ett par veckor sen, då kom hon stolt fram och berättade att hon hade en bebis i magen. KATASTROF! Jag kunde ju såklart inte säga det, hon var i bra skick (ja så bra som det kan bli antar jag) och jag vill tro det bästa om människor tills motsatsen är bevisad. Men ändå...Senare den veckan såg jag henne tillsammans med Timrås största missbrukare...spelar ingen roll om hon bara pratade med dem, det ska hon inte göra. Är man drogfri och planerar att vara det i framtiden, så klipper man de banden.

Och så häromdagen på affären då...det märktes klart och tydligt att hon var påverkad av något. Hon och pojkvännen skrek till varandra över HELA affären. Hon berättade att hon varit på UL och att hon också skulle få en flicka, Ida ska hon heta. Stackars lilla Ida har förmodligen abstinens när hon föds till den här grymma, orättvisa världen. Kan bara hoppas att soc verkligen har ögonen på dem. Det är ändå ett liv...


Lek-kamrat?

Det är roligt när min bebis lånar mitt nyckelband för att gnaga på. Det hänger ut ur munnen och hon har det bara där mellan läpparna, helt stilla. Jimmy köpte det till mig i USA förra året. Det är rosa, har en kanin på sig och pryds av texten

PLAYMATE

Fantastiskt roligt...
Morgonstund...

...visst kan det vara skönt att vara vaken tidigt på morgonen, som igår...jag gick till babysången (f ö säsongens sista *snyft*) runt 9-tiden, var nästan bara jag som var ute då. Jättemysigt att vara ute ensam när solen skiner och fåglarna kvittrar, då känner man sig verkligen LYCKLIG.

Egentligen har jag inte så mycket att tillägga idag. Bara att jag är lycklig för en till sak, eller egentligen flera, men det får fortsätta vara en hemlis. Jag köpte nya glas igår!  Behövdes verkligen.

Sen så tror jag att jag ska stänga bloggen, eller lösenordsskydda den. Jag vet inte riktigt. Jag vet ju själv hur jag vill att en blogg ska vara för att den ska vara rolig att besöka regelbundet, och inte är det så här. Jag vill lägga ut bilder och skriva mer personliga saker, men det känns på nåt sätt inte rätt att lägga ut min familjs liv på internet. Vi får se...

Jag har även funderingar på att dela med mig av livet på våran gata, det är fantastiskt underhållande att sitta ute en varm kväll. Alla dessa personligheter...tanten-som-går-med-katten-i-koppel-bara-för-att-få-komma-hemifrån-och-tjuvröka, den-finska-vin-städerskan, tjocka farbrorn. Listan kan göras hur lång som helst...

Min enda fundering just nu är om jag ska borsta tänderna innan eller efter jag krupit ner under täcket bredvid min varma, sovande bebis.

Playout

Så fort jag ska göra nåt går det åt h-lvete! Tack vare en viss fru J ser min blogg ut så här, både på gott och ont. Ni kanske märker att hela menyraden är borta...putsväck bara sådär! Är det viktigt att ha den tycker ni? Kan ju liksom underlätta om man vill gå bakåt i tiden, men vem vill det? Ska vi inte blicka framåt istället? Säg vad ni tycker och hjälp mig om ni kan!!!


Moët

10.15 drack jag ett glas Moët...gud så mycket roligare det blev att hänga tvätten! Igår drack jag hela TVÅ xider. Snacka om att ha fått mersmak! Öh...eller inte. Men visst, jag skulle lätt kunna börja dagen med ett glas champagne varje dag. Snacka om lyckopiller (kan bero på att jag inte druckit alkohol sen januari 2007...)

Fredags-godis!

Min bebis kollar in Ellos-katalogen.


Ett litet tips om ni väl tömma tårförrådet

Nu har pappan till Max och Saga börjat blogga...

Jag blir alldeles matt...

...när jag av misstag råkar hamna på en (rosa) modeblogg. Jag orkar inte...Och det jag inte kan förstå är varför dessa (kvinnor) envisas med att knäppa kort på sig själva framför spegeln. Med kameran vänd åt FEL HÅLL!!!! Ser ju helt galet ut!!! Men det kanske säger en hel del om dessa människors iq...vad vet jag...kanske det är så att man begåvas med hjärna eller talang för att se vad som är snyggt (ja i deras värld då).
Jag är tacksam över att jag begåvades med hjärna.

Ps. Jag har en hemlis...

Ord, del II

Vackra ord finns det gott om, men inget ord är så fult och äckligt som cancer.
Vilket är det vackraste respektive fulaste ord du vet?


Ord...

Ord kan vara fula, otrevliga, svåra...och alldeles underbara. Är det egentligen nån som tänkt på hur fantastiskt det är med ord? Bara små bokstäver som man sätter ihop och som kan bilda de mest avskyvärda meningarna, eller de mest fantastiska. Oj, va djup jag blivit, va? Nej knappast värre än vanligt. Igår var bara en sån fantastisk dag.


Äckelgrönt är skönt

Ni säger inget om nåt. Hur vill ni ha det? Jag kommer fortsätta lägga in en massa tok om ni inte säger nåt. Fast det är väl bara jag som förlorar läsare när jag har äckelgrönt och besöksblablabla. Nä, men då så. Imorgon är en ny dag med nya upptäckter. Kanske, kanske att jag hittar den bakgrund jag vill ha.

Tänk att få stoppa fötterna i de här!

Jag tävlar om Tinyzone skinskor på Babything . Tävla du med!Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Elin!

Vad gjorde du för 1 år sedan?

2007. 27 år.

För precis ett år sen hade jag nyss varit på ultraljud, eller nästan i allafall. Det visade det jag så innerligt hoppades på- en flicka! Den lyckan är svår att beskriva. Visst pojkar är fantastiska och jag älskar såklart min son lika mycket som min dotter, men en flicka är ändå en flicka. Vi bodde i en trea och var väldigt bekymrade över hur sjutton vi skulle få plats när bebisen föddes, det löste sig ju senare den sommaren. Min Mamma höll precis på med sin helvetiska strålbehandling och var väldigt, väldigt sjuk. Jag mådde såklart inte toppen, men vid den tidpunkten hade jag fortfarande hoppet kvar. Jag visste inte att ett älskat liv skulle släckas den sommaren, för att ge plats åt ett annat älskat liv som skulle födas.
Jag jobbade på dagis när jag orkade, och var annars bara hemma och pysslade med sånt som gravida gör. Bygger bo ni vet.

Vad gjorde du för 5 år sedan?2003. 23 år.
Jag och Jimmy bodde med sonen i en tvåa på Nygatan, gud så mysigt vi hade det där. Så länge den lilla lägenheten räckte. I slutet på maj 2003 gick jag ut behandlingsassistent-utbildningen, jätterolig utbildning med många roliga människor. På sommaren var jag ledig (som alltid) och var antagligen bara på badstranden.

Vad gjorde du för 10 år sedan?

1998. 18 år.
Det året tog jag studenten från konst och-formgivnings programmet. Har för mig att det inte var ett toppenår. Mådde nog inte så bra, visste inget om vad jag ville göra med livet osv. Tror minsann att det var det året jag var och såg Marilyn Manson på Hovet i december. En svår tid alltså...

Vad gjorde du för 15 år sedan?

1993. 13 år.
Ångest. Skulle nog precis gå ur sjuan och hade blivit LVU:ad. Bodde på familjehem (fosterfamilj om ni så vill) och var vilsen. Det var inte pga mig som jag hamnade där, det var mina föräldrar. Jag hade det bra, de var snälla och goa med mig. Hade precis upptäckt cigaretter och alkohol.

Vad gjorde du för 20 år sedan?

1988. 8 år.
Gick i tvåan och hade inte en aning om hur illa livet skulle behandla mig. Vi bodde i ett stort fint hus i Timrådalen, jag gick på Laggarbergs skola.

Vad gjorde du för 25 år sedan?

1983. 3 år.
Bodde i ett annat stort fint hus med mina äldre bröder, allt var frid och fröjd. Familjen var rätt normal vid det laget. Brukade ofta stjäla skor ifrån tonårs-tjejen vi bodde granne med. Redan då var jag tokig i skor. Tror att alla i familjen var lyckliga då, det är nog enda gången vi har varit en familj.

Jag utmanar: Ullis, AHJ, Stanislav och Tågmamman!


Dagens post

...Jimmy fick inte mindre än FYRA brev från halebop! På den tiden jag bytte till Halebop fick man nog bara två brev.

Jag fick brev från Fonus...det kan aldrig vara bra. Men det var rätt ofarligt. En inbjudan till en underbar kväll i Spegelsalen, Stadshuset. Tydligen skulle det bjudas på sång och musik som får en att känna att sommaren är här. Jag fick ta med mig grannar, vänner och familj. Jag vet inte om de försöker styra till sitt rykte om att vara trista (jag vet, jag har sååå bra humor) eller vad det är, men det känns på nåt sätt konstigt att få en sån inbjudan av Fonus. Och tänk om Richard Skoog skulle vara där, min begravningskontakt, då kanske jag börjar tjuta eftersom jag förknippar honom med kistor, urnor och dödsannonser. Men vill nån följa med så offrar jag mig. Huvudingredienserna är flygel, trumpet och sång.

Ert val

Eftersom det är NI som läser, så får NI bestämma bakgrundsfärg. Och säger ni inget kommer jag chocka er med nåt riktigt otäckt! Under tiden får det vara samma färg som hela insidan av mitt hus är.  Ni kan även komma med andra önskemål som t ex bilder och annat trams. Klocka, kalender, alkotest...you name it!

Nån som har nån plan för mig idag? Jag har inget att göra...som vanligt.

Ett fall för Lyxfällan?

...vi åkte in till Birsta för att fixa mer kolsyra. Egentligen skulle vi åkt till Ica Maxi, men eftersom Jimmy (för en gångs skull) fick bestämma så blev det Siba. Ibland måste han få bestämma, men det är bara mindre viktiga beslut jag lägger i hans händer. Typ Comfort eller Softlan.
Men Jimmy brukar kunna spåra ur rätt bra på Siba...det senaste halvåret har det inhandlats teknikprylar för måååånga tusenlappar. När han inte har råd att köpa tv-apparater, tv-spel, högtalare, kameror eller dvd:er, brukar han handla USB-minnen. Han har det till datorn, dvd:n och datorn/mobilen...eller nåt. Men igår var en bra dag. Alltså ingen USB-dag.
"Men vi behöver ju verkligen en platt-tv till sovrummet också."
Vi har nog aldrig varit så överens nån gång. När vi åkte därifrån försvarade vi oss med att vi faktiskt aldrig går på krogen eller gör nåt annat dyrt och onödigt. Ja förutom all mat vi äter då. Och vi ser ju mycket film, så jaaaa, det var nog inte så dumt och impulsivt ändå. Jag skulle nästan kunna äta nudlar ett par månader för att få ha tv:n på väggen i sovrummet. Nästan.

Så igår bytte vi ut tjock-tvn i sovrummet mot den nya fina, platta. Runt 23-tiden började vi titta på Resident Evil, men avbröts av att det stormade som f*n! Det small och väsnades utanför, Jimmy tittade ut på bron och såg att grannens prylar blåst omkull. Ut med min knallgröna morgonrock och knallgula Foppa-tofflor, Jimmy i kallingarna. In till grannen (vi var katt/kanin-vakt i helgen) och stängde fönster och grejer. Nån stod längst upp på våran gata och tittade ner mot oss...
Frågan är bara vem det var...? Ingen på vår gata ser ut så. Ingen på vår gata står mitt i vägen, särskilt inte den tiden...

Så nu vet ni det. Och kom ihåg- lev varje dag som om den vore den sista.

"Det här berättar vi inte för nån..."

...med de orden lämnade vi Birsta. Jag och Jimmy skulle åka dit för att köpa mer kolsyra till våran Soda Stream. När vi åkte därifrån kände vi oss som små busungar som gjort nåt man inte får. Så...

Vad hade vi gjort?

Ps. Kim! Jag vet vilken bokhylla du menar, superfin, men jag måste ha en till sonens rum med MASSOR av fack! Han har prylar till förbannelse...vänta och se :D


32? 35? What´s the difference?

Idag är det en stor dag. Min vän, tillika barnens gudmor, fyller år. 32 igen. Börjar bli lite orolig nu, när man når den ålden MÅSTE man börja bete sig vuxet, va? Eller? Alltså inte för att du är omogen eller barnslig på nåt sätt, jag tänkte mer på våra små påhitt. Fast å andra sidan är det väl bra att hålla sig ung? Ja om man inte går till överdrift alltså...

Enda anledningen till att jag ens orkade öppna datorn denna okristliga tid på dygnet, är för att säga

STORT GRATTIS TILL DIG ULLIS!!!
Jag och Joakim Cans

Det här är inte bra. Min bebis har fått syn på mina fransgardiner, och jag förstår att det är enormt spännande att känna på dem. Men när man kan ta sig fram till dem själv med hjälp av gå-stol, börjar det bli farligt. Rätt vad det är så har hon ryckt ner hela gardinstången och fått den i lilla huvudet. Måste nog ta bort gardinerna. Det är nog det enda sättet jag kan vinna det här gardin-kriget på.

Jag ska inte se på tv mer tror jag. Jag är tydligen väldigt lättpåverkad. Man skulle nog kunna lura på mig vad som helst vid närmare eftertanke. Hur som helst. Körslaget...vilket program! Men jag drömmer flera gånger i veckan om Joakim Cans (ja ni har väl redan förstått att han är min favorit). Förra veckan åkte jag och bebis go-cart med honom. I natt var Brolle också med på ett hörn (nej det var inget triangel-hörn!!), Brolle hade stora problem med luggen. Elvis-lugg eller sne-lugg? Jag föreslog nog sne-luggen. Vad tycker ni?

Sen så har jag en liten efterlysning. Har nån en Expedit bokhylla till övers? Den från IKEA med en MASSA hyllor.
Eller nån annan liknande modell kanske? Eller va fan! Nån som har en ranglig Billy från 80-talet? Vad som helst. Jag vet NÅN som har en bokhylla som jag tycker väldigt, väldigt mycket om.

Lättroad

Är det nån mer än jag som tänkt på google-reklamen under blogginläggen? Fantastiskt roligt. Jag vet inte om reklamen styrs efter ord man har med i inlägget, men det verkar vara så iallafall. Jag kan ägna mycket tid åt detta när jag har lite att göra, går in på folks bloggar och gör mig egna uppfattningar om hur de är. Roligast är det förstås när thai-reklamen dyker upp. Eller graviditetstest-reklamen. Då snurrar det galna tankar.

Testa själva!

Håll bättre koll på barnen!!

Jag träffade en av mina utvalda kamrater igår, hon berättade nåt skrämmande för mig, sa att jag skulle sprida det till alla jag känner. Så jag gör såklart det.

En familj hade varit på Birsta i helgen, som småbarnsförälder är det inte lätt att kolla på saker OCH hålla reda på ett litet barn som springer åt alla håll och kanter. Denna 3-åring kom på nåt sätt bort ifrån sina föräldrar, de snabbade sig att haffa en vakt för att få hjälp. Det är ju STORT där nuförtiden, så vakten hade tydligen sagt att de skulle ropa ut ett meddelande att dörrarna skulle låsas så att den lilla busen inte kunde springa ut. Med tanke på allt som hänt senaste tiden, var det ett smart beslut. Barnet hade senare återfunnits inne på en herrtoalett, håret var avrakat och på det lilla huvudet satt en keps. Förmodligen blev mannen (?) ifråga rädd när han hörde att det ropades ut i högtalarna, så han drog. Detta monster hade alltså tagit med sig rakapparat och keps för att ingen skulle känna igen flickan. Vad tänkte han göra? Det är skrämmande att tänka på att det händer så nära. Hade lika gärna kunnat vara ditt eller mitt barn.

Så tänk på det när ni är ute bland mycket folk. Släpp inte era barn ur sikte!

4 års-dagen :(

Idag skulle lilla Max i Arboga fyllt 4 år. Om nån är intresserad av att bli blöt i ögat, läs här. 

Jag är relativt frisk idag, men har huvudvärk och lite halsont. Fast det kan man ju leva med. Imorgon återgår livet till det normala igen, pappan till jobbet, sonen till skolan. Då ska jag och bebis vara hemma och mysa i vårsolen (ska det bli nånmer sol i veckan? Nån som vet?), och bara göra en massa roliga ljud med munnen. Hon har lärt sig att prutta med munnen nu. Fantastiskt roligt! Det bara sprutar saliv.


Jag är sjuk...

...men tillåts inte att verkligen bara få vara sjuk. Är man mamma så är det bara att peta i sig ett par tabletter och bita ihop. Disken måste ju diskas, barnen matas osv. Jag saknar tiden när man var liten och bara fick ligga i soffan och se på tv och äta sjukgodis. Jimmy har det fortfarande så när han är sjuk. Men han är ju man.

Vaknade i natt och trodde att jag fått mjölkstockning, satan så ont jag hade i ena tutten! Imorse sa Jimmy nåt till bebis om att kossan fått stopp ...han vågade väl säga så när jag var sjuk och  därmed oskadliggjord.
Jag har ont i precis hela kroppen, men som sagt, det är bara att bita ihop. Känner svårt mycket för att knappa in hm.com i adressfältet och tokbeställa med faktura. Men icke. Beställer jag kläder idag blir det bara tok. Koftor och tjocksockar istället för sommarkläder. Nej det får bli en annan dag.

Just nu sitter jag och funderar över vad som är bäst- att ha noll familj och släkt som jag har, eller ha en stor släkt som Jimmy. Jag har kommit fram till att jag isf hellre har det som det är nu. Deras släkt är som en enda stor italiensk maffiafamilj, och helst blandar de inte in andra personer än de som hör till familjen. Så det slutar alltid med att Jimmy får åka runt och hjälpa alla med allt: inställning av tv-apparater, skjutsning/hämtning, däckbyte, handla, barnvakt...ja listan kan göras enormt lång. Jimmy verkar vara den enda i släkten som kan nåt, så det rycks och slits en hel del i honom. Och visst, självklart ska man hjälpa varandra, men det måste finnas nån hejd.

Nu ska jag fixa lite te och sätta mig på bron och titta på när han tvättar bilen. Lördagsskoj.


Egentligen...

...hur kul är det här bloggandet? Har mitt svala intresse med årstiden att göra tro? Varför bloggar man? Kan väl lika gärna sitta hemma på kammaren och skriva dagbok. Och får jag mer exhibitionistiska ideér kan jag ju alltid bli aktiv inom politiken. 


Ryck upp mig, jag är en morot

Nä undra om man ska ta och rycka upp sig idag...fast det känns ju inte riktigt som så när man tittar ut.  Varför detta halv-väder? Antingen är det fint eller så är det... fult(?) bara inte så här! Jag tar gärna ett par dagar med riktigt spöregn, allt för att gräset ska bli grönt och träden slå ut riktigt. Sen så tycker jag om oväder också, Jimmy påstår att det hör till min mörka och svåra personlighet. Kan vara så.

Börjar mer och mer känna panik över vad jag ska göra när mammaledigheten är slut. Jag är snart 30 (nej det är lååångt kvar, men ändå) och vet inte vad jag vill jobba med. Jag skulle ju bli lärare, men jag vet som sagt inte längre. Känns på nåt vis väldigt avlägset. Jag vill bara ha lite pengar och helst ha roligt under tiden jag tjänar dem.
Varför hjälper ni mig inte? Nån som har ett roligt jobb att tipsa om?

Kanske dettta bara var tillfälligt, jag vet inte riktigt själv. Men under tiden jag lever livet, får ni titta på en gammal bekant- The Loglady!

image53

RSS 2.0