SÅLD

Varför är Arne Weise med i nästan varenda reklamfilm man ser på tv? Den enda förklaringen jag kommer på är att han måste vara sjukt billig, för HET är han definitivt inte. Ullis hade teorin att det var "ta 5 betala för...inget"....eller nåt. Kom nu inte och säg att det INTE ÄR Weise, att jag gjort en ny Pacino/De Niro.

Idag är det  Halloweendisco för sonens klass, mamman är lycklig som också får vara med och ha disco och klä ut sig. Man får vara glad för det lilla. Men innan det ska vi göra ett besök till Mamma och tända ljus och sätta dit krans. Liva upp lite, som jag sa passande kallade det igår.

Imorgon är det middag hos Jimmys mormor, bara 20 personer som ska dit. Varav 6 är småbarn. Imorgon kväll är jag nog en trött kvinna.

Ska ni göra i helgen då?


Vem är vem?

För ett tag sen läste jag om en film på Anna´s blogg. Hon hade sett fram emot den, men den var mest bara skit. Men efter viss övertalning från låtsaschefen här hemma, så såg jag den...eller halva iallafall. Och såklart hade Anna rätt, och nu har jag lärt mig att man ska INTE bilda sig en egen uppfattning.

Men det största problemet med filmen var att jag envist hävdade att Robert De Niro och Al Pacino är samma gubbe. Tydligen så är de inte det...värsta aha-upplevelsen! Har jag nämnt att jag inte gillar Hollywood-produktioner? Men för mig kommer de alltid vara samma person. Kan nästan lägga in Clintan i den personen också.


Ojojoj

Nu är det illa här på skärmen. Bokstäverna är så små så de syns knappt, vet inte vad som hänt. Och jag som knappt ser nåt ändå. Om det står en massa tok så vet ni iaf vad det beror på.

I natt så drömde jag att jag skulle till OK här i Timrå av nån anledening...när jag kommer dit ser jag att min pappas bil (ehh?) står utanför. Och det bästa av allt- nycklarna sitter i! Bara att hoppa in och köra då...men han hinner komma ut och sätta sig i passagerarsätet. Jag sa att han hade inget val, bara att åka med mig till Biltema och köpa SPOLARVÄTSKA! Viktiga saker, mina vänner. Sen var jag även på IKEA och provade skor på Piluttan. De hade rosa skohorn...tänkte sno med mig ett hem, men vet inte hur det gick.

Igår hittade Jimmy två tatuerare som verkar vara hur grymma som helst! Och de kan göra porträtt! Så vi tänkte att "Västerås är ju rätt nära ändå, vi tar med oss 10 papp och åker ner"...Kan ju vara lite roligt. Ända tills vi såg att det var i Piteå de håller till, så då får det väl bli Piteå då.


Så många ideér, så lite hud...

Jag har egentligen inte tid att skriva nåt, har fortfarande så enormt mycket att stå i. All ledig tid måste gå till surfning och planeringar av tatuering(ar). Jimmy´s favoritprogram är Miami Ink, så MINST en gång om dagen ser vi (han) på det. Nu är vi helt insnöade i tatueringsträsket, vi kollar på nätet, i tidningar och på tv.

Vi var ju på bio i lördags, och barnen hade haft det bra med A-H. Filmen...ja vad ska vi säga om den? Jag tycker att den var bra, men Jimmy som mestadels bara ser Hollywoodproduktioner, tyckte att den var seg. Var som "att titta när färg torkar..." Jag som är lite svag för vampyrer och blod var iaf nöjd  :[

Spöken och vampyrer

Nej jag vet att det är en vecka kvar till halloween, men hemma hos mig är det alltid halloween.

I natt var jag i spökhuset igen. Men jag hade lyckats tagit mig till sista rummet! Det som var så bra var att det bara var ett spöke i varje rum, och det spöket var i början av rummet (labyrinten) så jag sprang! J-lar va jag sprang! Och jag kom ut därifrån utan att ta nödutgången. När jag berättade för J imorse sa han: "Det där måste verkligen ha varit traumatiskt för dig eftersom du fortfarande bearbetar det när du sover."  Eh...JAAAA!

Ikväll ska vi ha barnvakt för första gången på riktigt, bara ett par timmar dock. Känns lite nervöst, men det kommer gå bra. Mamma och pappa ska äta på restaurang och sen gå på bio. Ska bli kul att se en riktig svensk vampyrfilm, och det var ju några år sen jag läste boken så förhoppningsvis har jag glömt det mesta. Annars är det mest bara skit att se en film efter man läst boken.

Ps. Jag har fortfarande inte förstått mig på Abbas storhet...? Är det nåt fel på mig?

Brinnande vampyr...eller brinnande ABBA...

Resumé

Jag har inte tid att blogga nu, jag har så mycket bättre för mig. Öhh, näe...så var det ju inte. Veckan har varit hektisk, sonen till träning, en massa svängar till IKEA, ihopsättning av möbler, kyrkis och (baby)sång där vi träffade Odin :), promenader med A-H, möte med klassföräldrarna...och imorse dödade jag ett fet as inne på toaletten, j-lar i min lilla låda vilka långa ben han hade! Nej det var INTE Åkesson som tagit sig in genom det öppna toafönstret, bara en spindel.

Ikväll är det IDOL igen, skittråkigt eftersom det är ABBA-tema. Hatar ABBA.


The Verve- Love Is Noise

Nåt har hänt de senaste åren, vi kan kalla det mognad. Jag har aldrig gillat de där engelska, lite svåra artisterna som var på tapeten på 90-talet.  Konstigt egentligen, med tanke på att jag anses vara en "svår person" enligt vissa experter. Men jag gillar ju som bekant lidelse, och det lyckas engländarna med. Kolla bara på The Cure, The Verve, Oasis, Coldplay, Depeche Mode, My Dying Bride (♥), Suede mfl
.

På begäran...

...prinsesshus till prinsessa :)

Jag fattar ingenting...gör ni??

Känner att jag bara MÅSTE dela med mig av det här mailet, som jag fått vidarebefodrat för att det är så j-a knäppt! 
 
En mamma i sonens klass skickade detta till alla klassföräldrar:

Hej alla klassföräldrar!
 
Tycker de är dags för klassen att göra något roligt tillsammans, så varför inte anordna en Halloween fest fredagen 31 oktober.
Tror barnen skulle uppskatta det jätte mycket!
Finns en lokal här på ****** som man får hyra för 100:-.
Eftersom vi inte har så mycket pengar i klasskassa så kanske vi måste stå med egna pengar, eller hur gör man?
Självklart kan jag stå för lokal kostnaden, för mig gör de inget.
Men måste kanske fixa lite tilltugg o dryck, vi är ju 6 st klassföräldrar så de borde inte bli många kronor, popcorn o dryck=)
Halloween pynt har jag som vi kan använda.
Vad tycker ni?

 
Mvh *****


Detta fick hon till svar av en kvinna:



Hej
jag kan tyvärr inte vara med efter som jag sitter med i festkomiten (fel stavat) här i föreningen 
 
jag har suttit i en bil i en och halv timme , för den startade inte.
jag är lite trött. så vi ska pynta lokalen för lördag , för då ska vi ha halloween där för barnen i området.
jag  ställer gärna upp någon annnan gång
man kan väl ha ett disco  för barnen någon annan helg stället. är det många som kan ställa upp nu då?

hälsning från *****





Whatever

Jag är en IDOL-nörd. Har alltid varit och kommer alltid vara. Min favorit är ju Lars bland killarna och Anna bland tjejerna, men ibland tar mina moderskänslor över och jag vill bara messa upp alla pengar på mobilen för att rösta på Johan. Nu sitter jag och väntar på att det ska bli onsdag så jag kan surfa in på tv4.se och kolla vilka låtar de ska sjunga på fredagsfinalen. Kan ju bara vara en tidsfråga innan Johan ger sig på The Cure´s Friday I´m in love. Och satan i gatan om han inte gör den låten rättvisa, för The Cure leker man inte med hur som helst!

Vad tror ni? Ja precis...om vad? Vad som helst!


Utmaning nr 49

Tågmamman har utmanat mig att svara på detta: 
 
Hur fördelas sysslorna i hemmet?

1. Vem tvättar?
Eftersom J har gjort bort sig (medvetet såklart) när det gäller hängning och vikning av tvätt, så sköter jag helst det själv. Kontrollfreak som jag är. Fast tvätta kan han.

2. Vem diskar?
Jag. J köper hellre papptallrikar. Vi åt faktiskt på det ett tag efter min sjukhustid. Men det kommer knappast hända igen, hellre ett berg med disk. Kommer ni förresten ihåg Dr. Martens stövlarna jag ville ha? Han sa samma eftermiddag att jag fick välja- diskmaskin eller stövlarna? Lätt val. Stövlarna såklart! Kan ha på mig dem när jag diskar.

3. Vem dammsuger och torkar golv?
Dammsuger? Du menar sopar? Det gör jag med. Antar, eller hoppas, att detta beror på att jag är hemma på dagarna och att det kanske blir jämnare fördelat sen.

4. Vem dammtorkar?
Svarar jag där med.

5. Vem tar hand om uppsättning av hyllor osv?
Men DET är inget jobb för en prinsssa!

6. Vem sköter bilen?
Ingen tydligen.

7. Vem stryker kläderna?
Jag. Helst skulle jag stryka alla kläder alltid, men orka!

8. Vem rengör avlopp osv?
Det är inte heller nåt jobb för en prinsessa, verkligen inte! Men med mitt långa hår så BORDE jag göra sånt själv. Tur jag har en sån förstående familj.

9. Vem storhandlar?
Men båda. Gör inte alla sånt tillsammans? Fast vi kanske skulle sluta med det, vi ryker ALLTID ihop där på ICA Maxi.

10. Vem kastar grovsopor, tidningar mm?
Kastar? Nej här kastas inget, jag sparar allt i källaren, speciellt tidningar. Tänk va roligt att ha kvar dem om 40-50 år. Eller inte.

11. Vem lagar maten?
Men det gör J iaf. Han är bäst på det också. Våran uppgörelse är att han lagar mat och jag diskar. Vårt motto är att den som är bäst lämpad för jobbet ska utföra det.

Skulle skriva att jag skulle utmana några, men kom på att de flesta är ensamstående. Kanske blir lite enformiga svar då.

Ska jag bli storasyster?? IGEN?

Nyss hemkommen från vårdcentralen, Piluttan har varit på öronkontroll. Igår var det vaccination, stackarn tror väl att vi ska dit imorgon också och göra nåt eländigt.

När jag kommer ut från VC så träffar jag på min gamla fiende Lotta. Hon är vaktmästare på det kommunala bostadsföretaget här i byn. Hur som helst så ville hon såklart titta på Piluttan, och då skulle det tompratas lite också. Efter de inledande fraserna så vräker hon ur sig: "Jag har hört rykten om att du ska få ett till syskon, stämmer det?"
Men näääää! Trodde att detta rykte dött ut för länge sen då det har cirkulerat i ca 2 års tid. Visst gick vi på det först, men sen så insåg vi det absurda i situationen. Min pappa är 65 år. Min YNGSTA bror är 41, min äldsta 43 (44???).

This is Timrå in a nutshell.


Åååååhhhh ditt pucko!

Nyss hemkommen från kyrkis, alltid lika trevligt att umgås, leka och fika. Fast fikat är nog bäst av allt.
 
Idag blev jag dock lite störd i allt det harmoniska. Alltså, jag har en ett-åring. Jag ska hålla koll på vad hon stoppar i munnen, samtidigt som jag ska försöka stoppa in i min egen mun OCH vara social med mina vänninnor. Detta kräver att man klivit högt upp på multitasking-stegen. Men så idag var HON där. En gammal vän och granne som fullkomligt höll på att surra ihjäl mig. Och om vad? Jo saker jag redan hört ett antal gånger. Nu har jag inte pratat med henne på över 2 år, men har tiden stått stilla för henne? Har det inte hänt nånting annat under åren? Jag är inte samma människa som då, jag har under de här åren hittat ett slags inre lugn och trygghet. Men hur som helst...

När avslutningssamlingen var klar så dundrade Mittnytt in. Åh nej, tänkte jag! Inte idag igen. Förföljer de mig?? Råkade hamna med i rutan häromdagen också när vi var på Konsum. Så det var bara att vackert kliva in och köra sångerna en gång till. Naturligtvis så var min babe intresserad av kameran och detta kan nog ha lett till att hon, (bara hon hoppas jag!!!) är rätt inzoomad på tv:n ikväll. 19.15, inte glömma, inte glömma.

När vi går ut från tv-inspelningen så gapar gamla grannen på högt och ljudligt:
"Anki, de har säkert fått tips om att DU befinner dig innanför kyrkans väggar. Den sista människan man trodde att man skulle se HÄR! Den mest okristliga jag vet." Osv osv.

Jaha, undra om jag är stämplad som storsatanist nu och måste visa upp dopbevis innan jag kommer innanför dörren nästa vecka.

Von Anka

För mig är det ett under att ingen har haft ihjäl Reinfeldt än. Ingen har ju ens försökt! Kan nån berätta för mig hur Moderaterna kunde vinna valet 2006? INGEN har ju röstat på dem. Mycket märkligt.

Till SÄPO och FRA: Nu menade jag inte att jag vill att han ska dö, för det vill jag ju givetvis inte.

Utbyte

Ni kommer väl ihåg inlägget i våras (?) om min gamla kompis som är missbrukare och skulle få barn? Henne jag träffade på Willy´s. Fick för ett tag sen veta att hon fått barn, för tidigt givetvis, som om det inte vore nog jävligt ändå. Idag visar hon stolt upp sin dotter och pojkvän i Dagbladet. Katastrof är det enda jag kan säga. Drogfri i 2½ år, yeah right!

Men till saken...har (mot min vilja) fått veta hur det kan gå till när man får metadon eller subutexbehandling. En välkänd missbrukare i Timrå skulle få den förmånen, men under den första tiden får man ta tabletten på sjukhuset av vissa anledningar. Denna människa blir övervakad av personalen när tabletten löses upp under tungan, men han sparar allt i munnen istället för att svälja. Skyndar sig sen ut från avdelningen, spottar ut allt i en mugg och SÄLJER SKITEN!
Jag har sett mycket äckligt i mitt liv, så egentligen borde jag inte bli förvånad. Pundarpack!


Kung-Fu

Nyss hemkommen från bio, KungFu Panda. Shit vilken rolig film! Jag, Maria och grabbarna åkte på en liten söndagsutflykt till Stora Staden.

Hur som helst så tänkte jag vara lite fin idag, oftast på söndagar (...läs alla dagar) så slappar jag bara runt i mysbyxor och Foppa-tofflor. Men idag hade jag på mig nya jeans (fick kläder av Jimmy igår, tacktack) och högklackade stövlar och smink! Man skulle nästan kunna tro att jag tagit fel på dag och tid och var på väg in på avvan istället. Nu sitter jag här hemma och har så förbannat ont i fötterna, de får vila en stund innan de åter får beträda Foppa-tofflorna, jeansen av och mysbyxor på! Mitt forna jag är raderat. Jag är tvåbarnsmamma och snart 30 år...suck. Nån som vill köpe ett par snygga stövlar i storlek 36??


Födelsedagskalas för en prinsessa

Igår var det full rulle HELA dagen! Eftersom Jimmys mormor och min Mammas bästa väninna, Anita, skulle på party på kvällen så fick de dispens att komma på förmiddagen. Tanterna skulle på O´Learys, omvända roller eller vad!!? :)

Jimmys mormor har stickat MASSOR med kläder, som vanligt den bästa presenten:)

Anita hade med sig en rolig vovve som både blinkar och låter...

Prinsessan herself :)

Hon och jag...

Prinsessbilen var extremt rolig att sitta på.

Dricker saft för första gången, det blev MÅÅÅÅÅNGA flaskor:)

Rosa såklart!

En del av gästerna, kolla in alla rosa kakor!

Dagen var helt fantastisk och hon fick så mycket fina presenter. Tack alla!
Men ett speciellt STORT tack till Ullis, som bakade allt det rosa:) Inte lite.
Och Ann-Helen som hjälpte till med allt som jag inte hade tid med. Dvs det mesta:)
Utan er skulle det inte ha flytit på så bra som det gjorde!!!

Ett år med Dig♥










˜ VI ˜

Igårkväll knäppte vi lite tokiga bilder till familjealbumet :) Kolla in Tore Skogman med vingarna!
 


 

Sen idag så kom barnens kusin Linnéa och hennes mamma Marie på besök. Present hade de med också :) Prinsessan fick ett halsband med tillhörande armband, såååå fint! *Tack!*

Men innen de kom satt knäppa familjen på hallgolvet och åt sockerkakssmet med varsin sked.



Sen var det paketöppning!


Och choklad-finger-ätning...





11 oktober och dagarna efter

Torsdag 11 oktober. Natten var jättebra, amning och allt funkade och min dotter var så snäll. Jag var glad att jag levde och att de hade rätt på UL angående kön på barnet. En dotter, vilken känsla! Jimmy kom tidigt på morgonen, sugen på bebis såklart. Innan det hade jag gett mig fan på att klara av en dusch på egen hand. Gick sådär. Var alldeles yr och trassalde in mig i kateterslangen och strulade på. När jag skulle klä på mig höll jag på att ramla ihop så de fick köra fram min säng till duschen. DÅ kom de på att de kanske skulle kolla mitt blodvärde. DET LÅG PÅ 40!!! Och det är ca 100 mindre än vad det borde vara.

Runt 9.30-tiden beslutas det att jag ska få blod och plasma, två påsar av varje. Jimmy sitter med bebisen på stolen bredvid mig...första påsen blod går bra, men när jag sen ska få plasma händer det nåt. Jag börjar frysa så jag skakar, får en huvudvärk som inte är av denna värld, tror huvudet ska sprängas. Och som pricken över i:et så kan jag inte andas. Ber Jimmy om astmaspray vilket inte hjälper. Trycker till slut på knappen och barnmorskan kommer i ilfart, Hon i sin tur rusar till akutknappen och på vad som känns som sekunder, är rummet fullt av läkare. De försöker få på mig syrgasmask, men det kan de ju försöka tvinga på mig! Snacka om att man får panik när nån TVINGAR upp den i ansiktet på en! De får nöja sig med att de fått på mig grimman. Raka spåret till intensiven. "Följ med henne! Lämna bebisen här, vi tar hand om henne!"
Kommer ihåg att jag satt upp i sängen och bara gallskrek "jag DÖR, jag får ingen luuuuft". Jag var alltså helt säker på att jag skulle dö. Eller jag visste att jag skulle dö. Fy fan vilken läskig känsla! Allt detta för att jag fått lite blod och plasma. Ingen vet riktigt än idag vad som gick snett. Jimmy hade hört ett par läkare diskutera mitt fall på IVA, det var tydligen inte så självklart att man överlevde detta.

När jag kom ner till IVA var jag helt förvirrad. Blev uppkopplad på diverse roliga apparater, fick morfin igen och lite andra roligheter. De satte små plattor på hela kroppen, gjorde UL på magen, hjärtat osv. jag fick slangar i både armar och händer, plus katetern då. Jag var totalt fast. Till slut gick jag t om med på att andas i masken, gick rätt okej om jag höll i själv. Skulle tippa på att det var ca 15-20 personer där när det var som värst. Vid den tidpunkten var klockan ca 11 på förmiddagen. Min puls hade som högst varit på 190.

Det lugnade ner sig på eftermiddagen och Jimmy hämtade bebisen på BB. De var hos mig till 23, sen gick de till sitt alldeles egna rum på BB. Vi brukar skämta om att Jimmy fick eget rum på Kvinnokliniken:) Snacka om att den stackaren fick känna på hur det är att vara pappa.

Under fredagen och lördagen var jag övervakad och uppkopplad. Ibland fick jag ha grimma flera timmar, men ibland hade jag oturen att få på mig masken. Inte lätt at sova med oljudet från den. Som på natten mot fredagen, första natten på IVA. Runt 00.30 väckte IVA-personalen mig, vi skulle på lungröntgen. De var oroliga att jag fått en propp i lungorna, så var INTE fallet. "Bara" lunginflammation och massor av vätska hade jag haft i lungorna. Den natten fick jag ha masken till 5 på morgonen.

En, eller ibland flera gånger i timmen kom de och tog febern på mig och andra prover. Men det var helt fantastisk personal där. De grejade och donade med mig och bebisen. Man är ändå rätt utlämnad när man nyss fött barn med allt som hör till som blod och så...Efter många om och men lyckades jag på fredagen ställa mig upp bredvid sängen och ta hela två steg!

På lördagen hade jag blivit lovad att få komma upp till BB igen om alla värden var bra. Det var de! Lite roligare för Kim att hälsa på mamma och lillasyster på avdelningen. Han och Jimmys mamma var såklart in till IVA på torsdagskvällen när jag mådde lite bättre. Väl på BB myste vi bara med våran flicka. Jimmy och jag hade dubbelsäng:) Ville bara åka hem,men var livrädd samtidigt. Tänk om det skulle hända igen hemma? Fick järn i dropp och en massa annat, bl a pencillin mot lunginflammationen och sprutor så jag inte skulle få proppar. Eftersom jag inte kan svälja tabletter fick jag järn i dropp, vilket jag även skulle få en gång i veckan i 10 veckor framåt. De veckorna var jag på vårdcentralen och satt fastkopplad i en timme. Surt. Inte var det billigt heller, ca 1900 spänn för 10 ampuller!

På måndagseftermiddagen fick jag lämna sjukhuset. Kändes konstigt att komma hem, som att jag bara hälsade på hos nån. Jag var rädd, allt kändes så ömtåligt. Jag var rädd för att leva, rädd för att dö. Rädd för att allt bara ska försvinna. Livet är skört.

Jag är så otroligt glad att jag lever och att jag klarade av allt som hände under de där kritiska dagarna. Men mest av allt är jag glad över min välskapta dotter. Hon var värd varenda sekund av smärta, rädsla och dödsångest. Det viktigaste var att HON mådde bra.

Jag vill ha fler barn, men hur? Först två månaders illamående och kräkande DYGNET RUNT, sen detta. Min egen slutsats är att allt hade med Mammas sjukdom och död att göra. På nåt sätt måste väl ändå kroppen reagera?
Nu fyller snart Luna ett år, jag vill inte tänka på det hemska som hände då. Jag vill vara glad, och vet ni vad? Det tänker jag vara också :)

9 och 10 oktober 2007

Snart är dagen här, dagen då min dotter fyller 1 år. Dagen som jag har längtat efter, samtidigt som jag får ångest och tänker tillbaka på allt som hände för ett år sen. Har gått hos kurator för att bearbeta detta, men inget verkar lämna mig  helt förrän jag skrivit ner det. Känsliga personer varnas!


De säger att det brukar gå så mycket snabbare med andra barnet- värkar, förlossning, ja allt.
Det som hände mig den 9, 10 och 11 oktober 2007 är en ren mardröm, allt förutom det vackra lilla flickebarnet som jag fick uthärda allt detta för. Detta är sagan om ♥LUNA♥.

Tisdag 9 oktober, 5 på morgonen. Jimmy kliver upp för att åka till jobbet, jag vaknar samtidigt och känner mycket väl igen smärtan i ryggen/magen, som kommer med lååånga mellanrum.

Under hela dagen och kvällen vankar jag av och an hemma, bara väntar på att det ska smälla till och bli kraftigare värkar.

På kvällen/natten försöker vi få en stunds vila/sömn på sofan. Runt klockan ett på natten klarar jag knappt av att gå när värkarna kommer. Ringer efter Jimmy´s mamma som bor på andra sidan gatan så hon får komma och vara med Kim.

Runt 1.15 kommer vi in på förlossningen och hamnar i det första undersökningsrummet. Tyckte att jag kämpat på bra hemma så jag borde vara öppen minst 5-6 cm. 2 bara! Va?? Inser att det kommer bli en lång och smärtsam natt utan bebis.

Runt 2.30 får jag komma in till den efterlängtade lustgasen och sängen där jag vet att jag snart kommer att få ligga med mitt nyfödda barn vid bröstet.

Nån gång på natten blir smärtan outhärdlig, jag bönar och ber efter EDA trots att jag inte vill ha det pga dåliga erfarenheter. När epiduralen är lagd lägger sig även den värsta smärtan...äntligen lite vila. Sen kommer illamåendet, kräks ett par gånger. Barnmorskan tjatar om att jag ska ställa mig upp...jättelätt när man inte har nån känsel i benen.

Efter en otroligt lång natt och dag, föds världens vackraste flicka klockan 15.52. Då har förlossningen pågått i ca 1½ dygn.

Den följande timmen kan jag inte riktigt njuta av bebisen eftersom jag hela tiden måste kissa (psykiskt). På toaletten fullkomligt forsar det blod. Blir självklart rädd eftersom jag vet att nåt är galet och har hela tiden Mammas födelse av mig i tankarna. (När jag var född brast en åder bakom livmodern, hon höll på att förblöda och hamnade på intensiven). Hur som helst så var det blod över hela golvet och efter sista toabesöket får jag ledas från toaletten. Resten är bara minnesfragment.
Vet att det är mellan 8-12 personer runt sängen. Ultraljud. Prat om eventuell akutoperation. Blod som fastnat(?) i livmodern. Nån kör in en knytnäve i livmodern, jag skriker och hela kroppen viker sig av smärtan. In och ut gång på gång på gång. Satan va ont det gjorde, nyförlöst och allt.

Efteråt berättar Jimmy att jag bara legat i sängen med ett leende på  läpparna, kritvit i ansiktet. Själv kommer jag bara ihåg att när det var som värst så var allt bara ljust. Lampan eller "andra sidan"? Får också veta att mitt blodtryck som värst var 62/28 och de uppskattade att jag tappade mellan 2-3 liter blod. Nästan död.
Jag slapp operation, fick morfin och var allmänt borta sen. Fick lämna rummet som såg ut som ett slakthus, slapp kliva upp mer den dagen eftersom jag fick kateter. Vilken uppfinning! :)

Kvällen blev lugn, och jag fick åka upp till BB och sova. Jimmy fick åka hem eftersom det var fullt där. Nu skulle allt vara bra trodde jag. Men sagan slutar inte här...

I en perfekt värld med perfekta föräldrar

Nyss hemkommen från föräldramöte i sonens klass...vad ska man säga? Samma visa varenda gång. Nä, vi ska minsann inte spara pengar till ungarna eller sälja saker. Jävla skitstövlar är vad de är! Okej...inte alla har råd att bidra med en slant, men det finns annat man kan göra. men det vill de minsann inte slösa tid på. Kanske det är en morot för barnen att få åka på en resa eller nåt i 3:an eller 6:an, jag menar hur roligt är det att inte få nån belöning för det man gör? Och alla får barnbidrag. Kanske det inte är så konstigt att det går rakt åt helvete för en del barn, man ser ju redan nu i tvåan hur det kommer sluta. Tragiskt. Så. Nu har jag gnällt klart.

Nä nu ska jag söka runt lite på nätet efter en perfekt privatskola till min son. På den skolan finns det bara perfekta, vackra och intelligenta barn och föräldrar. Och du och jag då, Maria ;)


Vill ha!!!

Titta vad jag hittat! Dessa önskar jag mig i present när jag fyller år, Jimmy *blinkblink*. Eller julklapp;)
Kommer förmodligen inte kunna tänka på nåt annat nu ett tag framöver.

Dr. Martens 1.895:-, från have2have.


Hämnden är ljuv

J**la Jenny! Nyss rinde nån från AromaTech och ville komma hem till mig och göra rent mattor, soffa eller säng! Nu är det så att jag och Jenny pratade om detta när Jenny skulle få besök därifrån förra veckan, hon bävade inför besöket och ångrade att hon tackat ja. Uppge bara inte mitt namn för dem, sa jag då. Hmmm, nu måste jag fundera ut den perfekta hämnden. Beställa 20 pizzor till hennes adress...beställa en massa broschyrer och infoblad till henne kanske? Ja nåt ska jag nog komma på : )

Att döda...

...lite tid. Hittade den här listan nånstans. Så nu tänkte jag utmana er som läser här.

Har du...
Förnekat förintelsen?
Vad är det för j**la fråga? Vart hittade jag det här egentligen??
Följt skilda världar? Eeeeh, ja...
Sagt nej till ett samlag? Hahahahaaaa. 
Snott någons mobiltelefon? Nope, men varit jävligt sugen.  
Varit medvetslös? Svar ja.
Hånglat med nån riktigt ful? Det man inte kommer ihåg har inte hänt.  
Hånglat med fler än 50 personer? Samtidigt?
Gjort nåt riktigt dumt? Jag är väl känd för mina misstag.  
Gjort nåt du verkligen ångrar? Oh ja. Nobody´s perfect.
Blivit full på ett släktkalas? I min släkt är man ALLTID full, kalas eller ej.
Varit full i skolan? Avslutningen i 9:an och på studenten.
Blivit portad från en krog? Det man inte kommer ihåg har inte hänt, var det va? 
Varit full på julafton? Jorå.
Varit nykter på nyårsafton när du var över 15 år? Det med.
Slagit sönder en tv? Nej, men har tänkt tanken.
Önskat att du var det motsatta könet? Japp! Fan så skoj jag skulle ha.

Åkt ambulans? Nej.
Gjort nåt riktigt olagligt? Very olagligt. Inbrott på Pressbyrån juni-94. Bytet- cigg och tuggummi.
Torkat dig med handduk när toapappret tagit slut? Telefonkatalogen däremot. taskig uppväxt.  
Fått din mamma att gråta? Hmmm, kanske.
Blivit polisanmäld? Inte än så länge.
Slagit ner någon? Ja. Min Mamma.
Slagit någon blodig? Ja. Min Mamma.
Skämts över dina föräldrar? Varje dag i stort sett tills jag blev vuxen.
Skämts över din bästa kompis? Nej, varför skulle jag?
Skämts över dig själv? Hahahahaaa...
Ätit från en papperskorg? Men näää!

Senaste personer som...
Sov i din säng: Jimmy och Prinsessan.
Såg dig gråta: Jimmy, förmodligen till nåt tv-program.
Fick dig att gråta: Ingen aning.
Du delade en drink med: Delade? Drink?
Du gick på bio med: Jimmy och Ullis.
Du gick på stan med: A-H.
Skällde på dig: Jimmy?
Skickade ett e-mail till dig: Bokus.

Har du någonsin ...
Sagt "Jag Älskar Dig" och menat det:
Givetvis.
Bråkat med ditt husdjur: Sonens fd råtta bet mig i fingret så jag började blöda.
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Hohohoo, jaaa!

Varit i...
Usa: Nej, jag kommer från en dysfunktionell familj utan pengar.
Norge: Ja.
Finland: Ja. 
Kina: I wish. Vill adoptera en liten flicka.  
Tyskland: Nej.  

Extra grejer...
Tar du droger: OM jag gjorde det så inte fan skulle jag skriva det här! 
Vem hatar du verkligen: För privat fråga, men nån som verkligen förtjänar det.  
Varit kär: Ja, alltid.
Kör du bil: Nej cykel.  
Har du ett jobb: Jag är mamma på heltid.
Gillar du att ha folk omkring dig: Föredrar ensamhet. Men sällskap utan tvång.  
Är du ett hälsofreak: Hört talas om "chipsdieten"?
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på: Marilyn Manson på 90-talet.  
Är du ensam nu: Är aldrig ensam, har alltid lill-kotten i närheten.
Låt som fastnar i ditt huvud ofta: Oftast nåt skit från MTV.
Vill du gifta dig: Givetvis:)
Vill du ha barn: Ja, vore konstigt om jag svarade nej här...

Favorit...
Rum i huset: Gaskammaren?
Typ av musik: Metal.
Parfym: Lacoste nånting... 
Månad: Juli.

De senaste 48 timmarna, har du...
Gråtit: Ja. jäkla Idol.
Köpt någonting: Yes!
Varit sjuk: Ja, småförkyld.
Sjungit: Barnvisor mest hela tiden.
Sagt "Jag Älskar Dig": Självklart!
Velat säga till några att du älskar dem: Japp.
Träffat någon ny: Ny? Inte gammal alltså? Nej. Jag är isolerad i mitt hem.
Saknat någon: Ja.
Kramat någon: Ja
Kysst någon: Hahahaha, nej! :)  
Haft sex: Nej, usch och fy!

Senaste...
Låt du hörde:
 Ane Brun- Big in Japan.
Film du såg: Teletubbies.
Drink du köpte: Kommer inte ihåg.  
Sak du stal: Jag stjäl inte.
Mat du åt: Kinamat. Fläskfilé med lök.
Gången du åt en 7-Eleven korv: Aldrig. 

Fulaste kändisen: Alla är människor under sminket, botoxen och silkonet.  
Snyggaste kändisen: Johnny Depp, tveklöst! 
Vad vill du bli: Ekonomiskt oberoende.
Planer för idag: Äta middag med barnen, bada och se på Idol.
Favoritdjur: Panda.  
Favoritperson/er: Oj, bra fråga. Det är en hel hög med folk.

Har du:
Digitalkamera? Ja.
Telefon på rummet? Jag har alltid med mig mobilen.
Könssjukdom? Nej, har aldrig haft heller.
Husdjur? Nej, astmatiker och allergiker nästan hela högen.
Bra kompisar? Svårt att ha bättre faktiskt.
Tar du receptbelagda mediciner? Nej, tycker inte om tabletter och annat jox.  
Vem vill du fika med just nu? Vem som helst! Sjukt social bara för at Jimmy jobbar länge.  


BoReD

Kan det hända nåt kanske? Snart hamnar jag i en fetdepression om jag måste sitta inomhus och göra ingenting! Känner mig allmänt trött och hängig också, barnen är inte heller riktigt hundra i måendet.
Nä, det enda rätta är nog att ta med barnen upp krypa ner under täcket och soooova.


Krock

Vad tror ni, skulle det se helt dumt ut med två tv-apparater bredvid varandra på väggen? Skulle vilja ta ner tv:n i sovrummet och sätta den i vardagsrummet också. I måndags var det kanalkrock, likadant igår, och så även idag. Det ultimata vore ju om man kunde titta på GA samtidigt som Efterlyst. Hatar att välja, varför gör kanal 5 detta mot mig??

RSS 2.0