Man undrar ju...

...vart vissa talanger kommer ifrån när det gäller ens egna barn! Som jag skrev i ett tidigare inlägg, om att bara ärva "dåliga" gener...men jag får nog ta och ändra mig angående det. Min son vill bli kock!!!!!!!

Han är väldigt intresserad av att laga mat, duka fint, göra olika dipper osv. Min framtid är återigen räddad! Ni som känner mig, vet att matlagning är bland det tråkigaste jag vet. Gissa om jag är lycklig över detta?!?! Han är usel på att städa, så det är perfekt att kan kompenserar med att laga mat :)

Tror jag ska införskaffa en liten kock-utstyrsel till honom, med mössa och allt ;)

En idé...

Jag fick idag en inbjudan till 30års-fest här i höst, och kom på den briljanta ideén att jag ska ha en temafest! Det är ju sååå tråkigt med höst/vinter, så då kan man behöva ha nåt skoj att se fram emot :) Temat kommer vara lite halvdirty, VÅGAR NI? ;)

Lugna gatan

Nu är barnen sig själva igen. Snacka om att vara på taskigt humör när de är trötta! Ja jag får väl helt enkelt säga som nån annan redan sagt tusen gånger- VARFÖR VARFÖR VARFÖR, skulle de få mitt humör?? Det finns väl andra egenskaper de kan ärva? Hur kan det komma sig att det alltid är de värsta sakerna de ärver? Prinsessan hade t ex kunnat få liiiiite av sin pappas lugn...? Och varför biter sonen på naglarna? Jo för att både hans pappa och farmor gör det! Hade väl kunnat få MINA gener i det fallet då?!

Nu blickar jag framåt och hoppas på en lugn och mysig helg!

Puss o Kram!

Moderskap och moderskepp

Jag sätter mig snart i första bästa UFO som tar mig till en annan galax! Moderskap är fan det svåraste jag nånsin varit med om! Jag tycker att det enda jag gjort de senaste dagarna är att KRIGA. Svårväckta och skitsura barn på morgonen, svårlagda och skitsura barn på kvällen. Ja för att inte nämna allt däremellan då. Antar att de är lika sura som mig för att sommaren är slut, och att vi måste ha rutiner. Känner mig helt slut.

Nån som har ett extra betteri över?


Halv...

...dålig känner jag mig. Ont i huvudet, ont i halsen. Och trött, trött, trött. Märks att man är van att sova till 10 och sen bara dega runt utan att ha "måsten".

Har gjort mitt första Tradera-fynd idag! Ett Muminhus till Prinsessans 3års-dag :)) Men schhhh, det är ju som sagt hemligt ;) Roligt ställe det där. Mumindalen alltså. Eller Tradera. Välj själv.

Jag vill att saker ska rulla igång NU! Det är frustrerande att vara impulsiv. Jag vill boka saker, säga upp saker, flytta saker, köpa saker, skriva kontrakt på nya saker, och göra mig av med saker.

Sov sött!


Definitivt!

Nu ÄR det definitivt höst, vare sig ni vill eller inte. Jag är nöjd, jag tycker om hösten. Mörker, en massa tända ljus och framförallt...tv-programmen börjar igen! Visst känns det lite, lite vemodigt att tänka tillbaka på när man nyss (?) låg på stranden och höll på att svettas ihjäl t om i vattnet! Men alla årstider har sin charm, som de säger.

Måste bara fråga om det var nån som såg Filofix på Bolibompa igår? Vi trodde ärligt att vi såg i syne. Det var det galnaste jag nånsin sett i barnprogramsväg. EVER! Det börjar med att Philomene kommer in i ett rum, hittar en bajskorv på golvet. Hon tar upp den, tittar på den och äter upp den!! Efter det sätter hon sig ner, SPYR i en hink. Tar sedan ett glas, häller upp spyan...och dricker upp den! Jag gnuggade mig i ögonen både en och två gånger kan jag säga. Och Lilla My satt alldeles knäpptyst, alldeles förstummad av galenskapen. Hur som helst. Roligt!

Fångarna på fortet då...njaaa, kan nog hålla med om det som skrivits i blaskorna. Det är förlegat, men säkerligen väldigt spännande för de yngre. Sonen tyckte iallafall att det var roligt. Känns som att man sett allt förr, och det har man ju också.

Lilla dockan är lämnad på dagis, mamman grinade nästan mer än vad dockan skrek när jag gick därifrån. Grinade inombords. Usch och fy, det är hemskt när hon skriker "MAMMMMMMAAAAAAAAA!!!!" när man går :( Men jag vet ju att hon tycker att det är roligt där, så det ska nog gå bra.

NÄR NÄR NÄR

När kommer nya IKEA-katalogen egentligen?? Har fått nån interaktiv pryl på mailen, men jag föredrar att läsa den "på riktigt"!

Idag började min älskade, älskade son i FYRAN! Va?!?! Jag fattar ingenting jag. Som vanligt. Hur länge ska det vara så här....alltid? Tänk när jag sitter där som en 80-årig gumma och säger med min snäsiga, hetsiga röst :"ja herregud, nu fyller han 60, hur gick det till?"

Imorse var jag iallafall trött, trött, trött.

Helgen har varit toppen! Var hos Ullis i lördags och kvällen slutade oväntat, men trevligt :) Tack för det tjejer! Vi måste boka in nåt mer skoj framöver ;) Förslag?

Nu ska jag bädda ner mig och min onda mage i soffan och kika på Fångarna på fortet!!

Puss i ljumsken!


Selånger- check!

Jahapp, då var det överstökat då. Fick tag på det jag skulle- Foppatofflor, brända mandlar och annat godis, både till mig och barnen. Och strumpor till sonen. Nu kan strumptrollen äta sig less om de vill, för jag har garderat mig!

Nu blir det kanske ett varmt bad med tända ljus, sen en kopp te till nån bra serie. Kan dock inte bestämma mig för om jag ska börja med CSI eller Criminal Minds. Eller varför inte lite Arkiv X från 90-talet?

...det nattliga sällskapet uteblev, undra om jag kommer överleva natten ensam. Är ju sååå mörkrädd :(

Manson ♥

Finns ett par versioner av den här videon, den här är dock den lämpligaste att lägga ut här. Det är konstigt det där med kärlek...är människan gjord för att leva i tvåsamhet? Om det nu är så, varför är det då inte enkelt? Tur att det finns drifter, annars är jag säker på att mänskligheten skulle gå under. Fast vad skulle väl det göra? Och tänk om det inte fanns män på jorden, att kvinnorna kunde fortplanta sig ändå, DET skulle vara det ultimata. Slut på krig, svält och elände ;)


Buhuuuuu :(

Mina bästaste ungar är inte hemma. Jag är ensam. Visst, kan det vara skönt det med, och jag vet att helgen inte kommer gå i ensamhetens tecken. Ska passa på att "njuta" av lugnet nu, och STÄDA innan det kommer sällskap. Men det är hemskt att gå in i ungarnas rum, och det bara är städat, tyst och tråkigt där :( Jag känner mig inte hel när jag inte är med dem. Nu vet jag ju att det inte går nån vidare nöd på dem, det är bara egoistiska tankar ;)
Selånger i helgen. Sättna i helgen. Jag ska definitivt på Selånger iaf, har sååå mycket att uträtta där, så jag nog borde tälta i närheten. Eller nä. Fick nog av "camping-livet" på Selånger när jag var liten och mamma och pappa drog med husvagnen, ställde upp den och vips! så hade vi ett perfekt ställe för alla fyllskallar att vara på från fredag till söndag. Morfar ramlade i brännässlorna också, där blev han liggandes.

Jag ska iallafall försöka att inte ramla ner i nån slänt med brännässlor i helgen, vart jag än hamnar :P

Inför kommande kalas...(del 1)

I min värld är det snart dags för 3års-kalas. I den blivande 3-åringens värld är det nog en evighet kvar. 1½ månad går snabbt. Vi har kikat lite på saker hon önskar sig...



Det är ju för tragiskt...

...det här med Pete Steel. Jag sörjer fortfarande honom, och alla underbara låtar som nu inte kommer göras med och av honom.

(Finns ingen RIKTIG video till den här, ganska okänd låt...)


Han var bra manlig, den mannen...

Krösa-Majas-tand-inrättning

Det förra inlägget försvann *poffputsväckborta* Lika bra var väl det, kanske liiite osmakligt...

Nyss hemkommen från tandläkare Stefan. Han är verkligen en märklig man. Skulle hem och äta lax blev jag ofrivilligt informerad om. Han kan inte vara en dag över 25, helt slätrakad, lång, har ett par svartbågade brillor och pratar precis som Krösa-Maja. Livet är fullt av märkliga upplevelser.

En annan märklig upplevelse är att jag blir ensam i helgen, inga barn hemma :( Jag vet, jag vet...jag behöver det. Jag ska på Selånger och äta langos, köpa brända mandlar, Foppa-tofflor, jordnötshjärtan, renkorv, strumpor och annat tjafs. Det blir roligt. Helgen för även en annan rolighet med sig, men den avslöjar jag inte ;)

Nu ska det packas till den äldsta solstrålen, som åker på den sista semestern för det här sommarlovet- Härjedalen! Bäst han passar sig, för björnjakten börjar på lördag :/

Puss & kram, och glöm inte att ta tillvara på dem ni älskar ♥


Ensamhet vs Tvåsamhet

Man klarar sig bäst själv. Så enkelt är det. Ledsen att göra alla er som lever med nån besvikna, men guuuud så skönt det är att vara ensam. Ja, så länge det är självvald ensamhet förstås. Jag har levt ensam förut, och det tar givetvis sin lilla tid att anpassa sig vid att man får göra allt själv. Men damn (!!) så jäkla bra jag mådde på den tiden. Fast har man hittat "rätt" så tvivlar jag inte på att sambolivet är minst lika bra, för jag har trots allt haft det bra i i förhållanden också.

Hur som helst, jag har mina barn- mitt allt. Och dem håller mig varma om nätterna och förser mig med all den nödvändiga kärleken och närheten jag behöver. Den andra biten av "närhet" klarar jag mig utan.

Nej, nu är det dags att ÄTA, guuud så hungrig jag är. Och DET är bra :)

Orbit

Slut på ledsamheten. Hur skulle det se ut om den obotliga optimisten gick omkring och var på ett ledsamt humör? Jag har mina barn, de förtjänar inte en ledsen mamma. Så jag passar i såna fall på att vara på det humöret när de sover.

Sommaren är slut. Det blåser höstvindar ute och jag njuter. Denna sommar har varit minst lika kaotisk som förra sommaren. Fast i år har det mest handlat om människor runt omkring mig, inte som förra sommaren då jag ställde till det alldeles själv. Jag ångrar djupt att jag gjorde det dumma jäkla valet som jag gjorde för över ett år sen. Jag borde ha lyssnat på allas varningar. Vet inte om det är "okej" att skylla på planeterna, men jag vill nog ändå få det till att det är solens, månens och den planetära omloppsbanans fel. Jag är skytt, och det verkar som att min tid att födas på året, kommer att ställa till det i hela mitt liv. Jag är impulsiv, äventyrslysten, frihetssträvande och allt annat som kan påverka ett förhållande negatvivt. Kanske en annan skytt är vad jag behöver? Eller blir det total krock i omloppsbanan då?

Är det bara jag som får mitt liv påverkat av de förbannade planeterna?? Räcker det inte med att man inte kan sova när det är fullmåne? Hur är det med er, påverkas ni?


Sista droppen...

Jag kan inte förmå mig att dricka upp mitt te. De sista dropparna får helt enkelt dunsta bort av sig själv...

Ibland måste man få vara ledsen, jag är lite ledsen ikväll :( Inget jag vill/orkar/tänker skriva här.



Skadedjur...

Jag lovar, de små f*****na är inte särskilt dyra just nu. Två små, små, lurviga och enormt söta saker. Tydligen kunde de förvandlas lika snabbt till två små Belsebubar. Är det inte tv-dosorna som fått knapparna uppätna, så är det nåt annat. Idag (inatt) satte de i sig duschdraperiet. Nu sitter de i sitt fängelse och slickar såren och skäms. Nä, de skäms inte ett dugg. De tittar på varandra i samförstånd, nickar och har en tyst överenskommelse, "inatt ska vi hämnas, då hoppar vi återigen allt vad vi kan mot gallret så dörren far upp, sen äter vi upp HENNE!!" Jag vet att det är så. Jag är inte så lättlurad som de tror, så därför ska jag föregå dem genom att äta upp dem före.

Annars då? Fryser som en thailändska på Arktis. Nu känns det att hösten är på intågande.


En vecka kvar :(

Har sett att "folk" har skrivit på FB att deras semester snart är slut, osv. Själv har jag inte tänkt så mycket på det, är arbetslös och barnen har ju sommarlov. Ända tills i helgen, då slog det mig att jag också MÅSTE upp på morgonen. Hur ska det gå, undrar jag? Bara en ynka vecka kvar av sovmorgnar till klockan 10, morgonkaffe i sängen i lugn och ro medans Barnkanalen är på, utan stress och utan måsten. En vecka.

Vet inte riktigt hur jag ska utnyttja den här veckan för att få ut så mycket som möjligt av den. Borde jag vara vaken ännu längre på nätterna, eller borde jag försöka ställa om mig?

En sak är iaf säker...OM jag ska vakna nästa måndagmorgon, så kommer det behövas kyrkklocksringning i mina öron.


Människor i allmänhet

Mänskligheten är ett märkligt släkte, därför blir jag lite lugn i själen när jag tänker på att jag ska bli ett äpple i mitt nästa liv.

I helgen har det ju varit Sundsvall Pride på stan. Hamnade mitt i det. Såklart. All respekt åt HBT(Homo, Bi, Trans)människorna, men ska det vara så förbannat svårt att klä sig både galet OCH smakfullt? Fi faan, vad mycket äckel det sitter fast på min näthinna nu. Vill jag få ett par hängpattar upptryckta i mitt kräsna synfält, så tittar jag mig väl bara i spegeln helt enkelt. Nu är jag ju över 30 och har fött två barn, så det är nog lite mer legitimt att jag har det, än den unga, Stolta Bi-tjejen.  Jag vill slippa se sånt när jag är ute på stan med mina barn. Nä, fram för lite mer stil, blandat med en smakfull galenskap. För trots allt så tycker jag om olikheter.

Apropå olikheter. Ibland har jag bara så svårt att förstå att andra inte är som jag, rent personlighetsmässigt. Ja, jag vet...tur är väl det. Men det gör förjävla ont ibland också. Jag är en sån människa som låter "alla vara med". Har jag bestämt nåt, och en person som inte egentligen hör till det "gänget" vill följa med, så självklart! Men tydligen är inte det en självklarhet för alla. Vet inte om det är nåt speciellt som bara tjejer sysslar med, men det är störigt som tusan iaf. Nu har det inte hänt nåt sånt just nu, men det var bara nåt jag kom att tänka på.

Livet handlar om att ge OCH få, som en vis kvinna sa till mig för ett tag sen :) Folk prioriterar skumt helt enkelt.

Puss på er!




En dag på stan

Imorse kom jag på den briljanta ideén att ta med kidsen in på stan och kika på drakbåtarna. Den större solstrålen hade inte alls nån lust, bara crossen som existerar i hans värld just nu.
Vi hade en mysig dag med mat, glass och karuseller. Och ryggont.

Lilla My och...Lilla My, på bussen. Såååå spännande att få åka buss!

Vi handlade mat på Mc Donalds och tog med till en park och myste!

MEEEEN! Kan de bli klara snart, så det blir MIN tur?!?!

Säl-åkning.

LYCKA!

...men varför går den så sakta? (Hon ville egentligen åka virvelvinden)


God damn!

Jag har så mycket som jag skulle vilja berätta för er, antagligen blir det lösenord igen, så jag kan ha mer "kontroll". Hur som...en stor jäkla sten har släppt, det slutliga stenraset skulle man kunna säga.

Jag känner mig glad och full av liv. Och det känns som att livet kanske inte blir så tokigt ändå, kanske flytta snart och dessutom möjligheter till jobb! Jag hoppas att det boendet blir mitt en dag ;)

Nej nu ska jag ut på en cykeltur och göra mig av med sånt jag inte behöver! Tar jag med kameran? Såklart!!

Puss!♥










KÄRLEK

Trots mitt iskalla hjärta. Jag är kär i den här låten. Kim och jag poppar järnet till detta mästerverk. Klockren text också!

Fredagen den 13:e (del 2)

Nä. Dumt av otursförföljda mig att tro att en sån enkel sak som att gå till tvättstugan skulle gå smärtfritt. Det börjar med att det förbannade sköljmedlet nästan är slut. Varför köpte jag inte nytt när jag köpte tvättmedel? Impulsiva Anki trodde såklart att hon skulle hinna göra det innan tvättiden! Sen tog den lilla tvätterskan med sig dockvagnen och körde upp nya köttsår på min häl, genom att hela tiden köra in i mig på vägen ur hissen, genom dörrar osv. Men hon fick sitt hon också, kommer till det sen.

Jahapp! Hade jag bokat tvättid mellan 10 och 14, eller var det mellan 14 och 18? SÅKLART så öppnades inte dörren när jag blippade på tavlan. Det knäppte till, men den var orubblig. Gick heller inte att se på den digitala skitskärmen vad jag egentligen bokat! Lika bra att gå hem igen då med svansen mellan benen. Eller vänta, jag rycker upp dörren! Och det funkade. Höll på att ramla på lillarslet, men in kom jag!

Väl inne i tvättstugan, kommer lilla tvätterskan på att hon är kissnödig- ut i buskarna- inget kiss. In igen...försöker sortera tvätt samtidigt som hon gnäller över att hon är kissnödig. Inte alls nåt stressmoment. Ut i buskarna igen. Nu funkade det. In och fixar klart resten, sen hem igen.

Såklart ramlar hon när hon, trots alla mina förmaningar, springer med de för stora Foppa-tofflorna. Så nu ligger vi här i soffan, blodiga och trötta. Joråsatt. Men lika glada är vi, för vi har ju Mumin-boxen att titta på. Tror ärligt talat att Mumin är gjord för vuxna. I ett avsnitt blir nån förbjuden att röka, och en annan förbjuden att dricka kaffe. Det är tydligen dåligt att de får det förbudet.

Lite nervös är jag inför att hämta upp tvätten...


Fredagen den 13:e

Och lika bra är väl det, för den senaste tiden har alla dagar varit lika oturssamma för mig! Ser med spänning fram emot vad som skulle kunna hända idag, jag har ju tvättstuga...kanske klämma fast mig i tvättmaskinen? Kanske sätter maten i halsen eftersom jag glömt hur man beter sig när man äter?

Natten...ojojoj. Drömmer bara en massa galenskaper. I natt drömde jag att mitt ex hade httat ett internetragg, på ST.nu!!! De hade båda kommenterat nån fotbollsartikel, och sen blivit "kära". Problemet är att jag visste att hon redan har en kille eftersom jag har henne på FB!

Sen har det varit lite panikdrömmar, som när jag var i Lindas(!?) stuga och badade och sen inte hittade igen varken bh:n eller tröjan! Vad kan denna dröm betyda? Maktlöshet? Att jag står naken inför...vem? Det var en massa mer tok också...

Nu ska jag dricka de heliga dropparna- morgonkaffe!

Puss i ljumsken så länge!

Ps. Vilka är alla ni som läser min blogg? ;)


Blogg Battle

Eftersom min vän envisas med att hela tiden ligga steget före i antal inlägg under dagen, så slänger jag in ett till medans hon är på BC ;) Men innan jag har skrivit klart detta så har hon sääääkert kommit med ett nytt! Jag har dock en liten fördel eftersom jag är vaken halva nätterna, och hon måste jobba :P

Tycker att det sinat lite väl fort i ljuslådan under bordet på sista tiden. Undrar varför?



Precis så här känner jag mig nu:

...halvless alltså...

Plåt-lycka!

Skavsåret var iallafall inte en dröm. Det har jag nu fått känna på. Borderlinesmärta skulle man kunna kalla det. Dessutom har jag nyklippt gräs mellan mina tår. Undrar hur det ligger till med resten? Och VAD var det jag skulle göra nästa lördag (?) som var så viktigt att jag måste tatuera mig till veckan? Har jag beställt tid ens? Säkert inte.

Bebisen sover efter att ha levt rövare här hemma. Jag satte mig vid datorn nu och skulle lägga in alla bilderna som jag (inte) tagit idag. Svårt.

Hur skulle jag klara mig utan Dig? Min eviga räddare...

Här kommer lite lycka i plåtburk!




Bad Romance

Ja, några såna har man ju definitivt upplevt. Men det här ska inte vara nån gnällblogg (igen), så jag snabbar mig att berätta att det är Lady GaGa det handlar om. Älskade Prinsessan "sjunger" som en liten toka, och jag hänger på med min vackra morgonröst och nickar lite instämmande till GaGa`s kloka ord.

Natten har varit bra, jag har inte varit mörkrädd! Men däremot så funderar jag just nu över vad som hör till verkligheten, och vad som är drömmar...? Har jag bokat tatueringstid till nästa vecka? Har jag fått biljetter till Nordfest? Har jag verkligen skavsår på min högra häl efter att ha gått i mina 1½(!) år gamla converse? Ja jäklar! Jag har det jag gör idag märker jag, måste ju reda ut allt detta plus lite till. En massa "skit" som ska bort från diverse apparater- kamera, telefon, dator, mail osv.

Nä, nu ska jag nog städa ihop mitt lilla barnbibliotek som ligger här på golvet, för självaste bibliotekarien lär ju inte hjälpa till!

Blir det några bilder idag, tro?

Det blir alltid värre framåt natten...

Fy tusan va jag ínte kan sova! Kvällens höjdpunkt- CSI och Criminal Minds- var bara skit också! Hade sett avsnitten redan. Så vad gör jag istället? Lyssnar på, håll i er nu för nu kommer THE confession- Martin Stenmarck! Har det brunnit? Antagligen, bättre sent än aldrig.

Men tro inte att jag lägger min tuffa attityd och dödgrävarlivsstilen åt sidan för det, nej det här är BARA en engångsgrej, precis som det med...ehmm, just det.

Septemberland...lite vemodigt, men jag kanske förknippar den med känslan jag hade då jag hörde den en natt för inte alltför längesen.

Nä, nu ska jag krypa ner under täcket med min Prinsessa, invänta morgonen och dagens höjdpunkt- morgonkaffet!

Puss i ljumsken!

Det går vilt till!

Min vän har blivit helt förvildad av skogen tror jag, när vi pratade i telefon nyss skrek hon till sitt skogstroll, tillika jägare:

"Men gå ut härifrån med dina blodiga händer, JAG SKJUTER DIG!"


Hahahaha, tack för att du lyser upp min kväll din toka :)

Men herregud!

Var det nån som upptäckte mitt lilla misstag förut? Hade lagt upp samma inlägg TJUGO gånger! Fick ett samtal av en person som undrade om jag verkligen mår så bra ändå ;)

Hur som helst. Det senaste året har inte direkt gjort mig känd för att ta rationella beslut angående det mesta, faktiskt. MEN det värsta misstaget måste ändå vara att jag valt att inte smörja in arslet med myggmedel! Herrejävlar säger jag bara! Ja , och det är det enda jag kommer säga angående det. Och allt annat också för den delen :)

Livet rullar på, och vissa andra beslut gör mig glad. Och känner jag mig så här glad redan nu, så kan det ju bara bli bättre, eller hur? ;) Men jag måste, måste hitta ett jobb! Dags att ta tag i livet nu kanske?

Borde jag slänga in lite bilder sen kanske?


...

Mår trots allt väldigt bra. Tack alla underbara människor som finns i mitt liv!

Nyklippta barn!

FÖRE:

EFTER:


Förvånad?

Knappast. Vilket JÄVLA beteende!


Borde jag blogga om min resa till Åbo och Stockholm? Ja förmodligen. Orkar jag det idag när jag har tidernas baksmällehuvudvärk utan att ha druckit alkohol? Näe. Vi hade det iaf kanonbra, bilder kommer inom en snar framtid. Kanske...

RSS 2.0