FF ledig

Jag är ledig idag. Igen. Men jag klagar inte, jag kommer nog få min beskärda del av kyla jag med. Kanske lite mer än alla andra dessutom. Imorgon ska jag jobba iaf, så ni behöver inte vara oroliga över att jag kommer hinna shoppa upp hela Birsta innan ni hunnit dit. Imorgon tänkte jag nämligen shoppa i en annan stad.

Berättade jag att julskyltningen gick bra? De små stackarna som ihärdigt stod ute, timme efter timme, fick ihop bra med pengar. Och med de små stackarna menar jag såklart mig själv först och främst. Trodde att fingrarna hade ramlat av i handskarna, så jag vågade knappt ta av dem. Tack till alla er som handlade av Kims klass. Och stort tack även till er som inte handlade, men gav pengar ändå :)

Nej, nu ska jag tydligen leka "kalas" igen. Det är visst min födelsedag...Och numer heter jag Topaz, bara så ni vet.

Veckan som gått...

...har varit mer eller mindre hektisk. Jag åkte min första tur, åh va roligt det var. Och åh, va jobbigt det var emellanåt. Började runt 9 på onsdagen, kom fram till Göteborg 20.30. Där blev det våldssovning på världens vackraste hotell (jaaa, jag är ju inte så världsvan, sååå...), upp 3.30 för att kasta i sig lite frukost och sen mot Stockholm igen. Kom hem till Sundsvall runt 14.30, men inte ska ni tro att jag fick åka hem då! Nej nej, klockan 16 skulle vi ha avslutningsceremoni i stationshuset, sen äta på Bite Line. Jag somnade runt 20 den kvällen.

I fredags hade vi en liten avslutningsfest, jag, Henke, Emma, Roger och Nico. Kan säga att det var längesen jag skrattade så mycket! Herregud, vilka galningar det finns. Har mer eller mindre bokat in alla högtider och sommar, samt vintersemestrar i Rogers alla stugor. Har för mig att vi skulle fira nyår i Vemdalen och ha sommarfester med tillhörande bastning-vid-hans-sjö-i-Hälsingland.

Idag är det första advent, vilket innebär att jag har häcken full så att säga. Jag är ju ofrivilligt utvald julskyltningsgeneral för Kims klass. Jag har planerat in, ringt en massa samtal och fixat och donat så att detta ska bli en bra start på den nu rätt obefintliga klasskassan. Hoppas nu bara att föräldrarna har gjort det de ska!! Inte att räkna med alla gånger.

Lättja

Dagen har gått i lättjans tecken. Har inte ens bemödat mig att bädda. Var till skräddaren imorse och hämtade ut delar av uniformen som var på fixning. Är man felfördelad i kroppen så måste det fixas. Eller felfördelad. Ofördelad är kanske det rätta ordet. Hade inte tillräckligt med ben för att passa in i den. Men nu sitter den som en smäck! Och fattar ni hur skönt det är att slippa tänka på vad man ska ha på sig??

Efter skräddaren tog jag med min lilla galning till In Between, vårat lokala café. Billigt och framförallt gott fika. Och ja, jag kallar henne galning just för att hon inte är nåt annat än en sån. Ni som känner henne vet att hon ärvt det mesta som är galet från sin mamma :) Personalen på IB frågade om hon har treårstrots. Jag svarade att hon har alla åldrars trots på en och samma gång. Plus lite till. Men så har det ju alltid varit, så det vore ju konstigt om hon var o-tjurig nån dag :/

Morgondagen ska tillbringas på tåg. Tjohooooo!

Det ringer på dörren.

Plötsligt är jag arg som ett bi. K-rring*%=# som bor på samma våning skulle in i sitt förråd som är utanför min dörr. Och jag har rensat mitt förråd och hade en spjälsäng bredvid hennes förrådsdörr. Bredvid! Jag frågade varför hon var så arg, men då fräste hon bara. Helt plötsligt står hon och kallar mig för kärring. Jag sa åt henne att ta sig en titt i spegeln, hon är trots allt MINST 20 år äldre än mig. Då kontrade hon med att säga att jag skulle ta mig en titt i spegeln, för jag är minsann inte så snygg som jag tror. Haha...vad ska man säga? Innan jag stängde dörren och låste, sa jag att hon skulle passa sig så jag inte stängde in henne i förrådet och ställde mina saker framför dörren. Antagligen hade hon druckit, som hon alltid gör. Eller så hade hon inte druckit och var sur för det. Jag kan bara skratta åt tanten.

Nej, nu middag!

Puss i ljumsken!


Sunday bloody sunday

Idag har det köttats i mitt kök. Detta är inget inlägg för känsliga personer, förresten.

Henke skulle skiva lök i en sån där bra maskin, ni vet en sån där som har ett handtag som man ska hålla i..? Behöver jag säga att han inte höll i nåt handtag? Han slet av halva fingret. Eller nästan. Det var iallafall blod för en hel hand runt diskbänken och i diskhon. Doktor Åsberg insåg rätt snart att det var dags för IVA. Okej, akuten menar jag såklart. Klippte lite i en handduk så karln skulle kunna ha lite tryck på vägen in till sjukhuset. Sagt och gjort! Precis när eländet (ja, jag kallar honom så efter vad han utsatte mig för) skulle kliva ut genom dörren, ser jag nåt som ligger på diskbänken. Nåt som såg ut som en liiiiten, rå kycklingbit. Fast den hade fingeravtryck.

Tror ni att jag mår bra nu?? Tror ni att jag var sugen att äta efter detta? Även fast jag är en cool tjej som ser på sjuka filmer, så vill jag inte ha sånt här i mitt kök!

Men! Det positiva är att jag säkert inte kommer drömma om tåg inatt. Kan vara skönt med en rälsfri natt.

Om orättvisan

Min Mamma skulle fyllt 65 år idag. Den magiska åldern då man äntligen får gå i pension, och njuta av ledighet och barnbarn. DET ÄR SÅ JÄVLA ORÄTTVIST. Jag vill ha henne här hos mig, inte nergrävd i en urna på kyrkogården.

Jag får såna här dagar små attacker av sorg och ilska, men det brukar gå över rätt snabbt. Som tur är. Jag går inte omkring och gråter hela dagarna, jag gråter aldrig över henne för den delen. Det har jag gjort tillräckligt under det året då hon gick bort. Men jag saknar henne så att det värker i kropp och själ.

Idag ska jag tända ljus på hennes grav, många ljus. Och jag ska minnas henne med värme och kärlek♥


L.E.D.I.G

Kan ni fatta vilket vackert ord jag just snubblade över i SAOL. Ledig. Innebörden tänker jag inte skriva, för jag antar att alla kokosnötter vet vad det betyder. Och det bästa av allt- nån bestämde att jag ska få vara ledig ända tills på onsdag! Stackars, stackars mig.

I ärlighetens namn så har jag gjort mig förtjänt av att få dra runt i hemmet med slitna mysbrallor, otvättat hår och gårdagens smink. Jag är KLAR med all terapi (HÖLL jag på att skriva, skrev det också), TEORI ska det förstås vara. Jag är med andra ord redo för att dra på mig uniform och vara serviceproffs. Ordet redo hittade jag däremot inte i SAOL, så jag får helt enkelt gissa vad som förväntas av mig.

Nu har jag helg, synd bara att inte sonen tänker ha det. Han envisas med att springa på skolan dag efter dag. Och dessutom har han ställt till så att jag får spendera min lördag i Matfors!!! Av alla ställen...men jag jobbar för fullt på att trassla mig ur det. Försöker lite fint få honom att tycka att det kanske inte är sååå kul med innebandy osv. Visar lite hemska bilder på innebandy-relaterade skador. (Näää, det gör jag inte).

Puss!

Att man aldrig kan bete sig!

Hoppla, hoppla! Två inlägg på samma dag. Hur orkar jag!?!

Jag glömde ju att berätta om hur det var idag när jag spårade ur. Eller...det var inte bara jag. Jag är galet impulsiv och spontan, men har försökt skärpa till mig när jag är med folk jag inte riktigt känner. Jag är ju trots allt över 30, haha.

Idag åt vi lunch på Aveny (tack Tågis, vi var rätt less på Invito), när Matilda började leka med potatismoset. Eller hon "slätade ut det" som hon så fint kallade det. Matilda är ung, så hon får göra sånt som vi andra inte kan komma undan med lika lätt. Hur som helst så kom jag på den underbara ideén att hon skulle göra en tågräls mitt i moset. Och det gjorde hon. Sen tyckte jag även att hon skulle ha dit lite signalprylar (?) i form av majs. Det gjorde hon också. Sen, som grädde på moset, mmm jag vet....fyndigt...så skulle hon göra ett tåg av de överblivna gurkbitarna. Så hon gjorde även ett tåg alltså. Jag satt där och räknade vagnar, var det 5 eller 6? Vi hade en diskussion om vilken vagn rullstolsplatserna är. Pekade på vagnen (gurkbiten) och kom fram till att det var fel, det var djurvagnen. Då halvskriker Sofie, som satt mittemot mig -"AMANDA!!!" Till Matilda. Då tittar vi bakom oss, och där står serveringstjejen och väntar på att få ta Matildas tallrik. Matildas. Inte Amandas. Hon hade tydligen stått där en stund.

Tur att man kan behålla barnasinnet.

Högskola, lågskola

Jag gick ju några terminer på UNIVERSITETET, det kommer ni ihåg, va? H.vete va enkelt allt var där om man jämför med (militär)-utbildningen som jag går igenom nu. Den är antagligen högskole-klassad, men då vill jag nog att regeringen ändrar MIUN till lågskola. Det är inga dåliga saker jag lärt mig vill jag lova, men jag kan erkänna att jag trodde att jobbet skulle vara bra mycket enklare.

Imorgon är sista dagen i "skolan", sen blir det allvar. På riktigt alltså. Fast med handledare, tack o lov! Men först ska jag vara ledig i så många dagar att jag knappt kan räkna dem på en hand. Fast det kan jag. Men ni förstår känslan, va?

Puss på er!

Ps. FILMTIPS!!!! Martyrs, The tortured, The loved ones. SE DEM! Helst alla samtidigt.

Lördag och laddar...

...inför helgens höjdpunkt- Muminteatern! Som vi har väntat på att det ska bli denna dag. "Lilla My kommmer titta på mig *fniss*", är det enda jag hört de senaste dagarna. Ja, detta är livet när man är vuxen, tydligen. En barnteater är höjdpunkten på en "barnledig" helg. Men jag har lite andra vuxenplaner också, så det går nog ingen nöd på mig. Det ryktas om middag och vin på högre höjder.

Såg just en intressant film. Blir så här när man är van att kliva upp före sex *host, host*, på vardagarna. 7.20 imorse accepterade jag verkligheten- jag är snart pensionär, så det är bara att kliva upp. Filmen då? En vrickad film i Anki-style. "The loved ones". Låt er inte luras av den gulliga titeln, det är inte ett Hollywood-drama! Australiensk dessutom. Se den om ni vill få ett annat perspektiv på kärlek.

Till veckan är det fotografering på dagis, handlade kläder till Prinsessan igår. För min unge ska då rakt inte komma på fotografering i använda, urtvättade trasor :)

Denna svarta sak ska hon ha på sig, med en vit tröja under. Blir bra, va?


Varför har ni...

...slutat kommentera, era tråkmånsar? Ja, jag vet att det är irriterande att man ska behöva skriva in den där tramsiga verifieringsprylen, men ändå.

Det är fredag hörrni! Tredje veckan på utbildningen är avklarad, känner väl att saker mer eller mindre faller på plats när det gäller kunskapen. Men de sista bitarna ramlar nog dit när jag får åka ut och prova på att jobba. Jag har nu bara en vecka kvar av intryckning-av-så-mycket-som-möjligt-på-så-kort-tid-som-möjligt, innan det är dags att ge sig ut i allvaret. Det ska bli roligt, samtidigt som det är sjukt skrämmande. Det är inte direkt lite att hålla reda på :/

Helgen skulle jag vilja fylla med en massa vin, eller det är kanske mig själv jag vill fylla. Men jag tror att det får bli nån annan helg, att vara bakis är inte riktigt min grej, då jag oftast blir riktigt dålig. Man får välja sina tillfällen helt enkelt.

Ikväll står det IDOL på schemat, sen antagligen sova! Att kliva upp före 6 är inte heller min grej. Eller, okej. Jag ska vara ärlig. Klockan står på 5.45, men jag snoozar i en timme! Snooze är min bästa vän, remember? Får jag ett till barn ska ungen heta Snooze.

Nu ska jag sätta mig på en köksstol och vänta tills IDOL börjar. Träsmak Deluxe efter 3 timmars väntan.

LISTA

Visste ni..

att jag har - sjukt stor koll på stavning.

att min senaste kyss - antagligen var perfekt.

att jag funderar på - ordvändningar. Eller vordändningar.

att jag inte gillar - mögel (!) och skogar med björnar i.
 
att jag pratar - baklänges, nästan bättre än "framlänges".

att min första riktiga kyss - förmodligen var usel!

att kärlek är - en högre grad av respekt.

att jag gillar - kedjor.

att jag är förälskad i - kyrkor.

att sist jag grät var -  antagligen till nån film.

att min mobiltelefon är - ärvd/snodd/fådd.

att när jag vaknar på morgonen - snoozar jag JÄMT!

att innan jag går och lägger mig - har jag oftast redan somnat.

att idag har jag - lärt mig 50 städer/orter i Sverige.

att jag just nu tänker på - tåg, tåg, tåg. Och tåg.

att i morgon kommer jag - utmana mina egna rädslor. Igen.
 

att jag verkligen vill - bli obducent. Eller ville.


Har lagt mig själv på is

Känns som att jag snart har utbildning nog för att vara VD på företaget. Det är toppen att man ska kunna allt om precis allt, men inte det lättaste att få ALLT att fastna! Lär ju stå som ett frågetecken den dagen det är dags att börja jobba på allvar :/ Kortslutning liksom. Trodde aldrig att det var sån här intensiv och lång utbildning för att arbeta med nåt som jag trodde var så simpelt.

Livet ligger fortfarande på is. Men det är bara den här veckan och nästa, sen så kanske man orkar leva igen också! Kanske, kanske.


Hotellrum i all ära...

...men det är ingenting värt att slippa bädda, städa, plocka osv, om inte familjen är där. Guuuud, va skönt det är att vara hemma igen! Välkomstkommitén var det väl lite sisådär med. Sonen ringde och sa att han saknade mig timmarna innan jag kom hem, för att i meningen efter fråga om han fick sova hos farmor och farfar. Den större killen ringde och frågade om det var okej om han gick på Casinot. Och dottern somnade på en gång. Där satt jag igår och undrade om jag varkligen var så saknad. Hade de ens märkt att jag var borta?

Stockholmsresan var hur som helst rolig också. På vägen ner började galenskapen när typ 1/4 av alla blev åksjuka! Jag gjorde det stora testet och åkte baklänges, samtidigt som jag drack några glas vin. Har aldrig vart åksjuk förut, men jag tänkte att jag skulle ta i lite extra. Jag vaknade klockan 5 (!!) båda morgnarna, så dagarna blev långa. Fanns inte många sekunder av vila. Tänkte därför få sova lite imorse, men det gick ju inte heller som planerat. Blev väckt 6.30.

Mer då? Jo, jag har släckt bränder, släckt dockor, krupit i en helt rökfylld tågvagn, sprutat brandsläckare hur mycket som helst, räddat liv genom HLR och defibrillator (coolt!!) och skrattat en hel del.

Nu ska jag försöka njuta av helgen lite, innan allvaret drar igång på måndag igen.

Puss på er!


Hotellet. Såg precis ut som Titanic.

Man får vad man förtjänar...

...sägs det. Jag förstår nu hur min Mamma hade det under min uppväxt, då jag i princip BARA lekte med Barbie. Jag älskade verkligen dessa supersmäckra fantasikroppar när jag var liten. Och gör det fortfarande. Ja, inte kropparna då, utan hela konceptet Barbie. Min dotter har nu gått från Muminfantast till Barbiefanatiker. Mamman jublar och springer på leksaksbutikerna så fort tillfälle ges. Detta är underbart! Nu får jag chansen att köpa allt det jag själv aldrig fick när jag var liten :))

Annars då? Jomenvisst, jag klev ju upp imorse och var P I G G !! Ni läste rätt. Jag är ju snooze-expert, och använder denna underbara funktion ca 45 minuter varje morgon. Men INTE imorse! Hur underbart som helst att verkligen vara pigg. Hur ofta har det hänt liksom? Dagen har flytit på rätt okej, saker börjar falla på plats när det gäller allt som ska fixas och papper som ska skickas hit och dit. På onsdag åker jag till Stockholm, känns väl lite sisådär. Det är fullspäckade dagar och en helkväll med utprovning av diverse kläder. Ingen nöjestripp direkt.

Det enda positiva är väl att jag får ett hotellrum och kan SOVA två hela nätter utan att bli störd av medsovare.

RSS 2.0