Magsår

 
Kollade på Solsidan i söndags. Varför jag ens kollar på det programmet är ett mysterium i sig, då jag är totalt humorbefriad och sällan uppskattar normala människors "humor". I söndags handlade det om barns aktiviteter, och de drev med överklassens panik över att ha barnen i så många sporter som möjligt. Hoppas många fick sig en tankeställare och sansar sig. Det ska ju vara så flott att ha barnen i många sporter, men det som egentligen händer är att de stressar sönder sig. 
 
Tänk att en del barn har aktiviteter i stort sett varje dag. Det skeva i kråksången är att föräldrarna tror att de är snälla med sina barn...? Det sätts sån enorm press på barnen, inte nog med att de ska gå i skola och få fina betyg. Det är läxor och prov, som bara det tar enormt mycket energi och tid. Barn måste få vara barn så länge som möjligt, inte bli sönderstressade av träningstider och få blödande magssår innan de ens kommit ifrån skolans värld. 
 
Sen finns det ju såklart föräldrar som lever aktiva liv själv och på så sätt involverar barnen, men då är det ju mer en livsstil och inte ett måste. Men att t ex lära en 2-åring att åka skridskor, slalom och dansa balett, nja...det kallar jag aktivitetspanik. Låt det ta den tid det tar. 
 
/lagom är bäst

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0