"...och så legitimation, tack!"


Nyss (?) kommit hem från en överliggning i Sthlm. Hjärnan går på högvarv samtidigt som den ligger i dvala. Antagligen är en kortslutning nära.

På vägen ner igår fick vi ta av en stökig liten pojke. Han ville slåss med personal och resenärer. Dock inte med mig. Hur som helst. Det tar på krafterna. Dessutom har jag sovit som en avbruten kratta inatt. Vaknade sex (två timmar innan planerad uppstigning) och mådde pyton! Trodde jag skulle kräkas. Men det gick till sig det med.

Och jag slipper inte det onda i kroppen. Har så ont i axeln/nacken så att jag tror att jag lägger mig ner och självdör snart. Jäkla AC som bara gör saken värre. Men jag härdar ut, om det inte blir värre vill säga. Jag vet att det är dumt, har man ont ska kroppen vila, annars blir det bara värre. Men jag är lite pengakåt också ;)

Gnälligt det blev. Var inte meningen. Jag tycker inte om att gnälla när hela världen håller på att rasa samman pågrund av svält, naturkatastrofer och blonda terrorister. Och apropå det som hänt i Norge...fruktansvärt- givetvis! MEN kom ihåg att varje dag, varje timme, varje sekund dör små oskyldiga barn i Afrika pga svält. DET är värre anser jag iallafall!

En dag på slottet!


Igår tog jag med mig ungarna för att gå på visning på Merlo slott. Det ställe jag själv spenderat sååå många timmar i och vid, som barn. Slottsparken är ett av de få ställena som jag kan känna lugn och trygghet i. Det är nåt speciellt med det där stället helt enkelt.

Kim skötte kameran, och här kommer bilderna (några iallafall).

Detta var alltså ett "sommarhus" för en rik godsägare.



















God Bistro.


Nej, jag menar såklart god kväll. Efter att bara ha jobbat i Bistron den senaste tiden har jag blivit så pass miljöförstörd att jag numer säger: "och så ingår det påtår", när jag dricker kaffe hemma.

Idag har jag även sålt en pastamarinerad pestosallad. Ja, det skulle ju såklart vara pestomarinerad pastasallad. Efter att jag ätit mat sa jag till min kollega Hasse: "Tack för att du tog mina patienter!" Mm, jag låtsas att jag är hjärnkirurg och att uniformen inte alls är en uniform, utan en blodig läkarrock. Nej. Inte det heller.

Jag lyckades bli kallad "tanten" och "damen" av två olika personer på väldigt kort tid. Note to self: BOTOX!

Men! Trots att jag nu varit vaken sen 4, så gör det inte så mycket. Jag har ett fantastiskt jobb (som dock tröttar ut min eländiga kropp) och jag fick en glass-check av min serviceledare Ove :) Alltså hade jag skött mig.

Nu är jag ledig tills på måndag, vet dock inte om det är bra eller dåligt. Nu ska jag slänga ner dököttet i soffan och hoppas på det bästa.


Till pappa Jimmy från Luna-Bella!







Söndagen som var en måndag.


Eller måndagen som var en söndag. Jag har haft söndag hela dagen. Igår hade jag måndag. Och lördag, lite blandat sådär. Allt utom söndag.

Men idag ska det tydligen vara måndag iallafall. Hoppas det stämmer. Inte för att det spelar nån större roll eftersom jag är ledig i två (?) dagar till. Om jag räknat rätt nu alltså.

Nej. Jag hade inget vettigt att tillföra idag heller. Men skitsamma, det verkar inte ni ha heller.

Väck mig...


...i slutet av sommaren, när jag jobbat klart. Tack.

Jag är kronikst trött och fattar inte hur jag ska orka med att ha ett liv också. Men det är kanske ganska logiskt att jag är trött, att kliva upp 4 på morgonen gör inte under för nån del av kroppen. Det hör ihop med tyngdlagen det där tror jag. Fast igår hade jag ju sovmorgon- till 5.

Nu kan jag ju tacka min lyckliga stjärna för att jag bara haft jour de här dagarna. Igår var det minsann ingen rolig dag på tågen. En kontaktledning hade kraschat, vilket innebar att väldigt många tåg fick ersättas med buss på en särskild sträcka. Supertråkigt för resenärerna, och skitjobbigt för ombordpersonalen som får ta så mycket skit så att man ibland inte fattar att det är sant! Nu var detta ju inte SJ:s fel, eftersom det inte är SJ som äger rälsen, men det drabbar ju såklart våra resenärer. Jag kan med stolthet säga att jag är otroligt glad över mina fina och otroligt duktiga kollegor.

Nu ska jag försöka väcka liv i gammkroppen, men det känns ungefär lika troligt att det kommer hända som att Titanic kommer åka förbi ute i Timrå Bay. 

Bloggen var det, ja!


Jag höll på att glömma bort den. Jag glömmer t om bort att läsa andras bloggar märker jag.

Tiden går mest åt till barn, karl och hund. Herregud! Jag trodde vi var ute relativt mycket förut, men det var ingenting jämfört med nu. Dörren kommer antagligen ramla av gångjärnen snart så mycket som den öppnas och stängs.

Kim åkte på semester i tisdags. Lycksele med farmor och farfar som vanligt :) Nu blir han bortklemad och får det mesta serverat. Stackarn, vilken kontrast det blir att komma hem ;)

Hunden då! Max, som han ju heter, är antagligen världens snällaste hund. Mer tänker jag inte skriva, han är helt enkelt en mönsterjycke.

Allergin och astman märker jag inte av. Däremot började Luna klia i ena ögat i fredags när han kom hem. Men det gick över, och jag håller tummarna att det inte blir nåt mer av det. Skulle ju vara sorgligt att behöva göra sig av med honom :(

Nej, nu ska jag vila nacken. Tror jag fått en whiplash-skada utan att ha varit med om en olycka.

Dvärg.


Max är en dvärgpudel som bor i Sollefteå. Han har stulit en liten bit av mitt hjärta. Vet ni varför? Jo, först och främst är han en otroligt snäll och lydig hund. Lättsam på alla sätt och vis och framförallt barnvänlig. Men det som fått mig att smälta är att jag verkligen inte är allergisk mot honom. Kanske svårt att förstå om man inte har astma och allergi själv. Men att hitta en hund som man kan ha, när det enda man vill är att ha just en hund, DET är lycka! Jag tillbringade ca 2 timmar med honom och borrade ner näsa och ögon i hans päls. Inte en nysning!

Kim har som sagt lagt sin sista tusenlapp för att vi ska kunna köpa honom, han är kanske lyckligare än mig! Och det fina med detta är att Kim också kan gå ut med honom och ta lite ansvar :)

Och. Han är ju bara en liten dvärgpudel, inte dyr i drift och inte heller så krävande. En knähund helt enkelt :)

På fredag efter jobbet bär det av till Sollefteå! :D

En kväll i skogen.


Kära dagbok. Igår hade jag en fantastisk kväll. Men jag blev myggbiten.

Var i skogen hos Ann-Helen och Leif, alltid lika mysigt att komma dit och njuta av...myggorna. En underbar kväll med grillat, vin, cider, kortspel och en massa skratt. Jag och Ann-Helen tog oss även en tur ner till ån med fyrhjulingen, och körde fast loss. Henke skulle jobba till 24, men fick åka hem redan runt 18. Så det var ju en liten bonus.

Kvällens konstaterande: man kan spela Chicago på mååånga olika sätt, och JAG var för en gångs skull inte den dåliga förloraren ;)

Imorse sov jag till 11! När hände det senast?

RSS 2.0