Utbytta

Igår fick ful-tulpanerna åka till blomhimlen. Jimmy verkade tycka att mamman i huset behövde uppmuntras lite. Tack för det baby!


#%!>#

Idag får dockan förmodligen stanna kvar på dagis om inte nån annan hämtar henne.

Promenaden som vanligtvis tar 20 minuter dit och 20 minuter hem, tog idag över en timme. Kommer få träningsvärk i muskler jag inte trodde existerade. Det kändes som att gå i vetemjöl upp till knäna med bananskal under fötterna. När man kommer in är man riktigt jävla skogshuggarsvettig och fötterna är dyngblöta för att indianmockasinerna tydligen inte var gjorda för det norrländska vintervädret.

SUCK!


Jeff and Goran

Sitter och läser en....ehummm...otroligt spännande bok om läroplansteori. Funderar starkt på om jag fått en släng av Damp för jag flyger upp och ner i soffan hela tiden. Hur som helst så försöker jag slippa läsa, så jag lurar mig själv genom att vrida och vända på boken åt alla håll och kanter. Men vet ni vad jag såg på baksidan? Författaren Göran Linde, ser precis ut som Jeff Bridges när han var galen i "The Vanishing". Creeepy...

Vem är vem? Ja okej, kanske inte de klockrenaste bilderna, men ändå.

GRATTIS!

IDAG FYLLER VÄRLDENS ABSOLUT BÄSTA PAPPA, PLASTPAPPA OCH SAMBO ÅR!

STORT GRATTIS JIMMY!
 


Ettårs-kalas

Vi har i stort sett levt på tårta hela helgen, tur det blir många promenader till veckan när baby ska på dagis.
Dagens kalas var fantastiskt, vi satt med ett leende på läpparna hela tiden. Mamman och pappan i familjen hade nämligen varit på partaj igår (inatt) så de var...ja vad ska man säga? Roligt att se dem var det iaf.


Birsta, Birsta, kalas, Birsta och kalas

= min helg.

Passar på att skriva ner några rader nu när jag ändå är "ledig". På måndag börjar allvaret med hårdpluggning igen.

Igår tog jag mig friheten att sluta tidigare, och det var ju en himla tur, för på Mc Donalds hittade jag igen självaste Tågmamman med familj. Lilla D var lika söt, om inte sötare, i verkligheten! För att inte tala om Tågmamman själv! Jättesupergullig och alldeles oförskämt brun och fräsch.

Dagen har spenderats på Birsta. Sällan. Jimmy säger att jag snart kommer få betala hyra där. Jag har inte bara varit där en gång utan två! Däremellan har vi haft kalas för Jimmy, så det har varit fullt ös hela dagen.

På måndag börjar som sagt allvaret igen, men det känns lugnt den här gången. Känns som att jag har koll på det mesta inom det här delmomentet. Kanske, kanske hinner jag mellan ettårs-kalas och tvättstuga imorgon, få ner nån rad.

Puss & Kram så länge!

Inne-vecka...

...DEN HÄR VECKAN. Det innebär alltså att jag är i Härnta från tidiga morgonen till sena eftermiddagen och lyssnar på (mestadels) långa och tråkiga föreläsningar om moralfilosofi, värdegrund och läroplansteori. Dessa föreläsningar efterföljs av mer eller mindre givande seminarier. Så. Nu vet ni.


Alltså...

...jag trodde att jag tittade på Melodifestivalen, men det visade sig vara Lilla Melodifestivalen. Markoolio sjunger (?) nåt jävla fjant som låter som en blandning av Lejonkungen (can you feel the love tonight), och nån gammal Magnus Uggla-dänga. Amy Diamond har väl nästan rätt ålder för att vara med i Lilla melodifestivalen. Lili och Sussi är två gamla tanter som borde levt kvar i 80-talet och fortsatt speglat sig i glansen från de gamla hitarna. Jag ville hålla för ögonen på sonen, tycker att sånt är olämpligt att visa för barn. Ja och allt därefter är också bara skit, som vanligt. Nu vet jag varför jag hoppade över det här jippot förra lördagen. Ja, det var ju för att jag var på party.

Grå massa i toalettstolen

Nä, ni behöver inte sluta läsa, jag tänker inte berättaom konstiga magbesvär.

När jag nu läser om genusforskning och blablabla, har jag börjat fundera över mina egna barns beteenden och studerat dem. Flickor är alltid flickor med allt som hör till. And boys will be boys.

Min dotter stänger dörrar efter sig (efter alla), exempelvis toalettdörren. Hon kastar blöjor och annat skräp i sopkorgen, hon slänger kläder i tvättkorgen. Ibland blir det bara så fel. Allt hamnar inte alltid där det borde hamna.

Imorse hittade jag mina mjukbyxor I TOALETTSTOLEN! Är detta en pik? Tycker hon att jag ska sluta dega omkring i gamla kläder och glamma till mig lite?

En kväll på högre höjder...

...ja som ni ser blir man lite smått knäpp av höjden...

Och ett ovanligt kort...ett leende!


Psykiskt illamående i märg och ben

Vi har börjat spela ett nytt spel, men vi är så förbannat rädda så vi vet inte hur mycket sprit vi ska behöva hälla i oss för att ens våga spela några minuter. Vi har slagit på det tre gånger det senaste dygnet, har kommit till....jaaaaa till introt ungefär. Vi skyller på att vi har för stor tv, med för bra bild och alldeles för bra ljud. Jag älskar verkligen Silent Hill, men jag har ingen aning om hur vi ska klara oss igenom spelet. Lär ju bli som för några år sen, veckor av mardrömmar och lidande.


 


Pyramide Head släpar runt på kött.

Sen så har det hänt lite mer på "spökfronten", vill ni veta?

Installationsföreläsningar...

...från tidigt 1900-tal är absolut inte det jag vill sysselsätta mig med idag. Ingen annan dag heller för den delen. Jag vill ha mina pengar från CSN så jag kan göra av med dem lika snabbt. Men CSN verkar ha nåt emot mig. I VÄRSTA fall kan det ta 5 veckor (!!) Varför är jag inte överraskad?

Idag hade Baby sin andra dag på dagis. Det går jättebra för henne, så bra att de tyckte att vi skulle lämna henne imorgon så hon får vara där ett par timmar utan oss. Baby skolar in sig själv tycker hennes inskolningsfröken, som förövrigt är jättegullig. Viktiga saker.

Dåliga gener?

Min son har det inte lätt.

- "Jag har en skada i halsen som gör att jag måste göra så här (gör konstiga ljud), armarna är åt fel håll, skelettet växer fel i benet, och nu har jag ett hål rätt in i knävecket!"

Ja vad ska jag säga? Kan varken skylla på Tjernobyl eller Neurosedyn. Möjligtvis vistades jag för mycket på Domuspuben under graviditeten, dock nykter.

RSS 2.0